22 Şubat 2026 Pazar



16:17   MERSIN’DE HIJYEN KURALLARıNA UYMAYAN FıRıNA 6 BIN 400 LIRA CEZA   11:08   ERDEMLI’DE BIRLIK SOFRASı: SEÇER’DEN ’PARLAYAN YıLDıZ TÜRKIYE’ VURGUSU   11:07   TARSUS’TA RAMAZAN’DA FıRıNLARA SıKı DENETIM   11:05   MERSIN’DE TARIH VE DOĞA AYNı ROTADA KEŞFEDILIYOR   15:20   MERSIN’DE YAYA GEÇIDINDEKI KAZADA ÖLENLERIN SAYıSı 4’E YÜKSELDI   13:44   MERSIN’DE SELIN ZARAR VERDIĞI KÖPRÜDE TAHKIMAT ÇALıŞMASı TAMAMLANDı   12:15   MERSIN’DE 685 LITRE SAHTE IÇKI ELE GEÇIRILDI   12:14   SILIFKE’DE HAŞEREYLE MÜCADELE IÇIN IŞ BIRLIĞI ÇAĞRıSı   11:09   BAŞKAN SEÇER: "MERSIN’IN TANıTıMı ORTAK EMEKLE GÜÇLENIYOR"   11:08   PANDEMIDE ÖLÜMLE BURUN BURUNA GELEN ANNE DOKTORLARıYLA BULUŞTU   11:06   MERSIN’DE IHLAL TESPIT EDILEN BAR, GECE KULÜBÜ VE KAFELERE 2 MILYON 682 BIN TL CEZA   17:01   BILINÇLI GENÇLER TOPLULUĞUNDAN LÖSEMILI ÖĞRENCILERE RAMAZAN DESTEĞI   15:37   KARA KıŞTA BADEM SÜRPRIZI   14:56   TÜRK KıZıLAY’ıN ‘İYILIK GEMISI’ RAMAZAN’ıN ILK GÜNÜNDE GAZZE’YE UĞURLANDı   12:10   MERSIN’DE 10 BIN 500 PAKET KAÇAK SIGARA ELE GEÇIRILDI   10:55   MERSIN’DE ATıKLARDAN 125 BIN HANEYE YETECEK ELEKTRIK ÜRETILDI   10:53   TARSUS’TA CAMI TEMELI ATıLDı   10:52   YAŞLı KADıNıN 3 MILYON LIRALıSıNı DOLANDıRAN ŞÜPHELILER YAKALANDı   10:50   TARSUS BELEDIYESINDE PERSONELE YÜZDE 32 ZAM   10:48   RAMAZAN’ıN ILK GÜNÜNDE MERSIN’IN VAZGEÇILMEZ TATLıSı KEREBIÇE YOĞUN ILGI  
 
 
 
 
MESİAD ÇUKUROVA’YA ORTAK FUAR ALANI İSTİYOR
   

MESİAD Başkanı Adnan Gündoğdu, Çukurova Uluslararası Havalimanı yanına dünyanın en büyük Endüstriyel Fuarı Hannover Messe gibi bir fuar alanı yapılması durumunda; Çukurova Bölgesi’nin Türkiye’nin yanı sıra Orta Asya ve Ortadoğu’nun fuar merkezi konumuna geleceğini belirtti.

 

Tarih : 31 Temmuz 2024 Çarşamba 14:31

Önümüzdeki günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile hizmete açılacak Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın bölge ekonomisine yukarı yönlü etki edeceğini söyleyen Mersin Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (MESİAD) Başkanı Adnan Gündoğdu, bölgeye Almanya’da bulunan Hannover Messe gibi bir fuar alanın yapılması durumunda Çukurova’nın fuar merkezine dönüşeceğini aktardı.

Gündoğdu, “Mersin ve Adana son zamanlarda üretimde büyük ivmeler kazandı. En az üretim kadar önemli olan pazarlama ve sektörlerde dayanışma sağlamak amacıyla Mersin, Adana, Hatay, Niğde, Osmaniye, Kahramanmaraş başta olmak üzere birçok ilimizin ortak kullanabileceği uluslararası bir fuar alanının inşa edilmesi ile bölgemiz fuar üssü konumuna gelebilir. Çukurova Uluslararası Havalimanı yakınlarına yapılacak fuar merkezi ile bölgemizin dış ticaret ivmesi artacaktır” dedi.

Dünyada benzer örneklerin bulunduğunu aktaran Gündoğdu, “Dünyanın çeşitli şehirlerinde inşa edilen fuar alanları bölgenin kaderine etki etmiştir. Ülkemizin bulunduğu konum ve artan üretimi nedeniyle yeni fuar alanlarının yapılması ekonomiyi canlandıracaktır. Hannover Messe 2023 yılı verilerine göre; 4 binden fazla katılımcı ve 130 binden fazla ziyaretçiyle 14 binden fazla ürün, yenilik ve çözüm önerileri tanıtıldı. Dolayısıyla böyle bir alanın yapılması durumunda sadece üretimde değil, aynı zamanda turizmde de canlanmalar görülecektir. Çünkü Antalya ve Ege Bölgesinde artan yoğunluktan dolayı turizm odağının Doğu Akdeniz’e kayması kaçınılmazdır. Fuar alanın inşa edilmesi durumunda Adana ile Mersin’in öncülüğünde on binlerce katılımcı ve ziyaretçinin kullandığı bir fuar üssü oluşturulabilir” ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mesiad, çukurova, havalimanı, Adnan Gündoğdu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA