18 Aralık 2025 Perşembe



14:01   3 OCAK KURUMLARARASI FUTBOL TURNUVASI’NDA YARI FİNAL HEYECANI   13:59   FEAST, 2025 ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞINDE BÜYÜMESINI SÜRDÜRÜRKEN 2026 İÇIN STRATEJIK YATıRıMLARıNı HıZLANDıRDı   11:40   MERSIN MARINA’DA YENI YıL SOKAĞı BAŞLıYOR!   11:05   TDV KADıN KOLLARı GAZZE YARARıNA TÜRKIYE GENELINDE HAYıR ÇARŞıLARı DÜZENLEDI   10:12   ANAMUR’DA MINIKLERDEN MILLI TEKNOLOJI HAMLESI: YERLI MALı HAFTASıNDA TOGG COŞKUSU   09:51   DERECİK BELEDİYESİ İTFAİYE PERSONELİ, ATA EĞİTİM MERKEZİ’NDE EĞİTİM ALDI   09:47   BÜYÜKŞEHİR, HAL KATLI KAVŞAĞI İLE BÖLGENİN LOJİSTİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK   17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI   10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   15:06   AKDENİZ’DE MOBİLYA, TEKSTİL VE HURDA ATIKLARIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR   09:58   KADIN DOSTU KENTLER PROGRAMI’NIN 3. FAZ ÇALIŞMALARI KENTE YANSIMAYA BAŞLIYOR   09:55   BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE TEŞKİLATI, MODERN EKİPMANLARLA MÜDAHALE KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRDİ   14:07   MERSİN KAN PORTAKALI COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI   14:03   BÜYÜKŞEHİR OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI 7/24 GÖREVE HAZIR  
 
 
 
 
MESKİ, dijital dönüşümle doğaya katkı sağlıyor
   

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ), Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) entegrasyonlu dijital dönüşüm projelerini hayata geçiriyor. Akılcı ve doğa dostu çalışmaları uygulamaya geçiren MESKİ, dijital dönüşüm sayesinde hem süreci hızlandırıyor, hem de kağıt israfının önüne geçiyor.

 

Tarih : 22 Temmuz 2024 Pazartesi 11:13

Son teknolojiyi kullanarak çevre dostu çalışmalara imza atan MESKİ, atıkları azaltarak yenilenebilir enerji kullanımına, enerji verimliliğine, su kaynaklarının korunmasına ve sürdürülebilir geleceğe katkı sunuyor. MESKİ Bilgi Yönetim Sistemi sayesinde, belgelerin direkt akışa sunulmasıyla zamandan ve maliyetten tasarruf sağlanıyor. İmzalanan tüm belgeler dijital arşive gönderilerek, elektronik ortamda erişilebilir olurken, MESKİ personeli de belgelere içeriğine göre rahatlıkla ulaşılabiliyor. İzin alan ve tüm onaylayanların sürece dahil edildiği, gerekli mesaj (SMS) ve e-posta gönderimlerinin sürece bağlı olarak işletildiği uygulama ile yılda ortalama 40 bin izin evrakının çıktısı alınmıyor. MESKİ’nin kağıt israfını ortadan kaldırdığı uygulamasıyla, 400 kartuşun üretiminde kullanılan petrol ürünleri ve kimyasalların oluşturduğu çevre kirliliği de önlenmiş oluyor.

Dijital dönüşümle atıklar azalıyor, su kaynakları korunuyor

MESKİ, dijital dönüşümle atık azaltma, yenilenebilir enerji kullanımı, enerji verimliliği, su kaynaklarının korunması gibi doğaya birçok katkı sunuyor. Teknolojide yeşil dönüşümü benimseyen MESKİ, dijital dönüşümleri hayata geçirerek atıkları azaltmaya, yenilenebilir enerji kullanımına, enerji verimliliğine, su kaynaklarının korunmasına ve sürdürülebilir bir geleceğe destek veriyor.

"Uygulama sayesinde çevre kirliliğini önlüyoruz"

MESKİ Bilişim Teknolojileri Şube Müdürü Ali Osman Doğansoy, teknolojiyi en etkili şekilde kullanıp, dijital dönüşümle doğaya katkı sunduklarını belirtti. Biyometrik imza, dijital arşivleme, e-imza veya SMS ile onaylama gibi dijital araçlarla, zamandan ve maliyetten tasarruf sağladıkların ifade eden Doğansoy, "Uygulama sayesinde çevre kirliliğini önlüyoruz. Yılda ortalama 40 bin evrak çıktısı almayarak, yaklaşık 400 kartuşun üretiminde kullanılan petrol ürünleri ve kimyasalların oluşturduğu çevre kirliliğini de önlemiş oluyoruz. İleri teknolojileri daha da yaygınlaştırarak hizmet kalitesini yükseltmeyi planlıyor ve bu süreçte çevreye olan katkıların daha da artırılmasını hedefliyoruz" dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin, meski, su

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA