21 Kasım 2025 Cuma



13:05   MERSIN’DE ORKÖY DESTEKLERIYLE 214 AILEYE KAYNAK SAĞLANDı   13:02   TARSUS’TA IHBAR ÜZERINE 250 KILO SAĞLıKSıZ BALıK ELE GEÇIRILDI   12:59   ANAMUR’DA CAMI ÇEVRESI VE 11 KILOMETRELIK YOL YENILENDI   12:56   VALI TOROS, AKDENIZ’DE MUHTARLARıN TALEPLERINI DINLEDI   12:20   MERSIN’DE DÜNYA ÇOCUK HAKLARı GÜNÜ RENKLI ETKINLIKLERLE KUTLANDı   12:18   KENDILERINI MİT GÖREVLISI TANıTAN TELEFON DOLANDıRıCıLARı JANDARMA EKIPLERINCE YAKALANDı   11:20   DÜNYA DIYABET GÜNÜ’NDE BELEDIYE PERSONELLERINE ŞEKER ÖLÇÜMÜ   11:18   ARA TATILIN GÖZDESI MERCAN BILIM MERKEZI OLDU   11:15   SIGORTADA POZITIF AYRıMCıLıK: SEDDK’DAN ENGELLILERE YÜZDE 20’YE VARAN INDIRIM   11:13   MERSIN’DE UYUŞTURUCU TACIRLERINE DARBE: 16 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   11:11   AKDENIZ KAYMAKAMı VE BELEDIYE BAŞKAN VEKILI ZEYIT ŞENER, KURSLARıN ÖZELLIKLE KADıNLARıN ÜRETIME KATıLıMıNDA ÖNEMLI BIR ROL ÜSTLENDIĞINI BELIRTEREK, "İLÇEMIZDEKI HER KADıNıN KENDI YETENEĞINI KEŞFETMESINI, BIR BECERI GELIŞTIRMESINI VE BUNU ISTER HOBI ISTER GELIR KAYNAĞı OLARAK DEĞERLENDIRMESINI ÖNEMSIYORUZ" DEDI.   15:23   11 GÜN ÖNCE KAYBOLAN ENGELLI ŞAHSıN GÖKSU’DA CANSıZ BEDENI BULUNDU   14:08   TÜRKIYE’NIN 228 METRELIK DENIZDEKI YENI GÜCÜ: TÜRKIYE’NIN RENGINE BOYANDı   13:05   ŞENER: "ÇOCUKLARıMıZıN EN IYI ŞARTLARDA EĞITIM ALMASı IÇIN ÇALıŞıYORUZ"   12:45   DEAŞ’ıN SÖZDE YÖNETICISI MERSIN’DE YAKALANDı   12:43   MERSIN’DE DEAŞ’ıN FINANS AĞı ÇÖKERTILDI: 7 TUTUKLAMA   11:01   BALıKÇıLARıN DOSTU: GÖÇ ETMEYEN CARETTA CARETTALAR LIMANı MESKEN TUTTU   10:00   AKDENIZ BELEDIYE SPORUN ŞAMPIYON SPORCUSU DÜNYA ARENASıNDA   16:32   TOROS DEVLET HASTANESINE YENI SAĞLıK HIZMETI ALANı IÇIN PROTOKOL IMZALANDı   15:46   MERSIN MERKEZLI 9 ILDE YASADıŞı BAHIS VE KARA PARA OPERASYONU: 36 GÖZALTı  
 
 
 
 
Motosiklet sürücüleri güvenli sürüş becerilerini geliştiriyor
   

Mersin’de, Türkiye’nin farklı kentlerinden gelen motosiklet sürücüleri hem güvenli sürüş konusunda becerilerini geliştiriyor, hem de ulusal standartlara uygun eğitim alarak sertifika almaya hak kazanıyor.

 

Tarih : 12 Temmuz 2024 Cuma 14:46

Türkiye Motosiklet Federasyonu tarafından düzenlenen 2024 Yıllı İleri ve Güvenli Sürüş C Lisanlı Eğitmen Yetiştirme Programı'nın pratik ve teorik eğitimleri Yenişehir Belediyesinin desteğiyle Mersin'de gerçekleştiriliyor. Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen motosiklet sürücüleri aldıkları eğitimlerle hem güvenli sürüş konusunda becerilerini geliştiriyor, hem de ulusal standartlara uygun eğitim alarak sertifika almaya hak kazanıyorlar. Mersin Stadyumu yanındaki alanda gerçekleştirilen eğitimler, motosiklet kullanıcılarının hem kendi güvenliklerini, hem de çevrelerindeki diğer sürücülerin güvenliğini artırmayı amaçlıyor. Programı başarıyla tamamlayan motosiklet sürücüleri lisanslı olarak akademilerde eğitmenlik yapabiliyor. Program sayesinde, motosiklet kullanıcıları hem teorik hem de pratik eğitimlerle donatılarak, ileri düzeyde sürüş becerileri kazanıyor. Eğitmenlik lisansını alan sürücüler ise farklı şehirlerde düzenlenecek güvenli sürüş eğitimlerinde eğitmen olarak görev alabiliyor. Türkiye genelinde güvenli sürüş kültürünün yayılmasına katkıda bulunacak eğitimlerin Mersin'de gerçekleştirilmesi, kentin bir eğitim merkezi haline gelmesine katkı sağlıyor.

"Amacımız insanların motosiklet kazalarına karışmaması"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Mersin İl Temsilcisi Yusuf Güder, eğitim programına verdiği desteklerden dolayı Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit'e teşekkür etti. Türkiye Motosiklet Federasyonu olarak 2018 yılında motosiklet kazalarının önlenmesi ve insan kayıplarının azaltılması için güvenli ve ileri sürüş dedikleri eğitim programını, MEB Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının onaylamış olduğu müfredatla Avrupa standartlarında eğitimler verdiklerini belirten Güder, "Amacımız insanların motosiklet kazalarına karışmaması ve insanların canını korumak. Trafiğe kapalı alanda motosiklet hakimiyetini geliştirmek adına işin doğru tekniklerini öğrettiğimiz ve uygulayıcıların da motosikletlerini tanımaları için yaptığımız bir eğitim. Türkiye'nin farklı kentlerinden gelen eğitmenleri 6 günlük bir programda yetiştiriyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Güvenli ve İleri Sürüş Eğitmeni Nuri Orukçu da eğitimlerin trafiğe kapalı alanda uygun zeminde verildiğini ifade etti. Eğitimlerle motosiklette sürücü hakimiyetinin arttığını dile getiren Orukcu, bunun da daha güvenli bir sürüşü beraberinde getirdiğini kaydetti. Orukcu, "Burada eğitmen olarak yetişen arkadaşlarımız ya kendi akademilerini açarak ya da mevcut akademilerde görev alarak, yeni başlayan motosiklete gönül vermiş motosiklet sevdalılarına güvenli sürüşü öğretmeye çalışıyor. Böylelikle trafikte daha güvenli yol almaya başlıyorlar" diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin, motorsiklet, sürücü

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA