16 Haziran 2025 Pazartesi



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
Öğrencilere tatil tavsiyeleri
   

Mersin Büyükşehir Belediyesince, okul döneminin tamamlanmasının ardından çocukların yaz tatilinde sosyal becerilerini nasıl geliştirebileceklerine dair tavsiyelerde bulunuldu.

 

Tarih : 10 Temmuz 2024 Çarşamba 11:12

Büyükşehir Belediyesine bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Mersin MERCİ Öğrenci Danışmanlık Merkezi psikologlarından uzman psikolog Seher Sıla Kurtuluş, yaz tatilinde sosyal becerilerin geliştirilmesi konusunda çocuklar ve ailelerine önemli tavsiyelerde bulundu. Sosyal becerileri; bireyin yaşamındaki diğer kişilerin tutum ve davranışlarını doğru anlamlandırabilmesi ve ona uygun şekilde yanıt verebilmesi olarak tanımlayan Kurtuluş, bu becerilerin bebeklik döneminden itibaren geliştirilmesi gereken bir alan olduğunu söyledi.

Bu noktada özellikle ailelere çok fazla görev düştüğüne dikkat çeken Kurtuluş, “Bu dönemde çocuklara etkileşim kurma, duygularını ifade etme, paylaşma, empati ve çözüm odaklı düşünme gibi becerilerin kazandırılması çok önemli. Çünkü çocuklar bu süreçte bu becerileri kazandıkları zaman, ilerleyen yaşlarda daha sağlıklı ilişkiler kurabiliyor. Bu becerilerden yoksun olan çocuklar ise ilişkilerinde, mesleki ve akademik yaşantılarında sıkıntılar yaşayabiliyor” dedi.

“Çocukları grup etkinliklerine yönlendirmeliyiz”

Ailelere önemli tavsiyelerde bulunan Kurtuluş, ailelerin çocuklarla konuşurken göz teması kurmayı ihmal etmemesi, onların soru sormasına fırsat vermeleri gerektiğini vurgulayarak, “Onlarla duygu kartları oynayabilir ya da hikâyeler okuyup oradaki karakterlerin duyguları ile ilgili tartışabiliriz. Çocukların göstermiş olduğu olumlu davranışları tebrik etmek, onları daha da teşvik eder” diye konuştu.

Çocukları grup etkinliklerine yönlendirmenin de özellikle takım çalışması kavramının öğretimine önemli ölçüde katkıda bulunduğunun altını çizen Kurtuluş, “Pikniğe gitmek, doğa yürüyüşleri yapmak veya çocuklarımızın arkadaşlarıyla evde etkinlikler düzenlemek, hem iş birliği hem de iletişim becerilerinin gelişmesini sağlar. Çocuğun topluma uyum sağlaması, toplumsal kural ve davranışları öğrenmesiyle mümkündür. Bazı kuralları da çocuklarımızla beraber koyabiliriz. Bu da çocukların sosyal becerisine katkıda bulunur” ifadelerine yer verdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin, okul, tatil, tavsiye

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA