16 Eylül 2025 Salı



16:05   AKDENIZ’DE KAÇAK SEVKIYAT ÇÖKTÜ!   16:01   BETON BLOK ARASıNDA SıKıŞAN YAVRU KEDI KURTARıLDı   12:22   ÇAKıR: “ZARAR GÖREN ÜRETICI NEFES ALACAK”   12:17   YABANCıLARıN GÖZÜ MERSIN’DE!    12:13   EVIN IÇINDEN KAMYON DOLUSU ÇÖP ÇıKTı   12:06   KUR FARKı KAYıPLARı IHRACATÇıYı ZORLUYOR   11:40   MERCEK, AŞÇıLıK HAYALI KURANLARA KAPı ARALıYOR   11:01   “HER ZAMAN, HER ŞARTTA MERSIN İDMANYURDU!”   10:49   VELI VE ÖĞRETMENLERE ÇAĞRı!   10:25   FIRARI HÜKÜMLÜ, TAVUK ÇIFTLIĞINDE SAKLANıRKEN YAKALANDı   10:07   MERSINLI BALıKÇıLAR ’VIRA BISMILLAH’ DEDI   10:01   CEMIL SUNGUR SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDı   09:54   MERSIN’DE 73 YAŞıNDAKI ADAM INTIHAR ETTI   09:53   SILIFKE’DE MOTOKURYELERE TRAFIK EĞITIMI   01:15   ANNE VAHŞETİNDEKİ KAN DONDURAN DETAYLAR   18:10   HUSUMET KATLIAMA DÖNÜŞTÜ; 4 KIŞILIK AILE KATLEDILDI   18:01   İKI OTOMOBILIN ÇARPıŞTıĞı FECI KAZADA 8 YARALı   17:28   GÖKSU NEHRI’NDE RAFTING KEYFI!   16:47   SILIFKE’DE IKI CADDE TEK YÖN OLUYOR   16:20   FENERBAHÇE, KULÜPLER BIRLIĞI FAALIYETLERINI DURDURDU!  
 
 
 
 
Vali Pehlivan, yangın yönetim merkezinde incelemelerde bulundu
   

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Orman Bölge Müdürlüğünü ve Yangın Yönetim Merkezini ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

 

Tarih : 3 Temmuz 2024 Çarşamba 13:12

Vali Pehlivan, toplantı öncesi Mersin’e yeni atanan Orman Bölge Müdürü İrfan Ataş’a görevinde başarılar diledi. Bölge Müdürü, müdür yardımcıları ve şube müdürlerinin katılımıyla bir toplantı gerçekleştiren Vali Pehlivan, il genelinde yürütülen ormancılık faaliyetleri, alanda yürütülen çalışmalar, orman yangınları ile mücadele başta olmak üzere çeşitli konular hakkında değerlendirme ve bilgi alışverişinde bulundu.

Vali Pehlivan toplantıda, Mersin Orman Bölge Müdürü İrfan Ataş’tan orman yangınlarını önlemeye ilişkin yürütülen çalışmalar, risk teşkil eden bölgelerin ve orman varlıklarının takibi, zenginleştirme çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Toplantı sonrasında ormanlarda çıkabilecek yangınların izleme ve takip çalışmalarının yapıldığı, anlık bilgilerin paylaşıldığı ve gerekli koordinasyonun sağlandığı Yangın Yönetim Merkezinde incelemelerde bulunan Vali Pehlivan, “Yaz mevsiminin başlamasıyla birlikte bölgemizde sıcaklık değerleri çok yüksek seyrediyor. Buna bağlı olarak orman yangını çıkma riski artıyor. Ülkemiz ve milletimiz için paha biçilmez değere haiz olan ormanlarımızı yangınlara karşı korumak amacıyla 14 Haziran 2024 tarihinde bir genel emir yayınladık. Bu emirde yer alan tedbirlerin uygulanması ve takibinin yapılması yangınların önlenmesi açısından büyük önem arz etmektedir" dedi.

Yangın tedbirleri kapsamında getirilen yasaklar

Mersin Valiliğince 14 Haziran tarihinde yayınlanan genel emirde şu ifadelere yer verilmişti; "Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında, 6831 Sayılı Orman Kanunu’nun 74’üncü maddesi ve 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 9 ve 66’ncı maddeleri uyarınca Mersin ili sınırları içerisindeki ormanlık alanlara girişler 15 Haziran-30 Eylül 2024 tarihleri arasında yasaklanmıştır. Ormanlar çevresinde ve içinden geçen yollarda orman kenarında mola vermek ve piknik yapmak, mangal, semaver ve ateş yakmak yasaktır. Orman Kanunu’nun 31 ve 32’nci maddeleri kapsamında olan mahalleler başta olmak üzere orman içi, orman bitişiği ve ormanla ilişiği olmayan mahallelerde anız ve bağ bahçe dallarının yakılması, orman alanında orman emvali (köylüsüne) üretimi yapanların anız ve benzeri bitki örtüsü yakması kesinlikle yasaktır. Ormanlık alanlara yakın olan tesislerde ve sanayi kuruluşlarında üretim faaliyeti nedeniyle ortaya çıkabilecek yangın riskine karşı tüm önlemler gözden geçirilecektir. Enerji nakil hatlarının yapımı, bakımı ve onarımı ile ormanlardaki enerji nakil hatları altında ve yakınında bulunan her türlü inşaat çalışmaları, bu hatların arıza ve bakım çalışmalarını yapan ekiplerin dikkatli olmaları ve her türlü tedbirleri almaları gerekmektedir. Tüm belediyelerimiz, orman yangınlarının önlenmesiyle ilgili kendi sorumluluk alanlarında gerekli önlemleri alarak, iş makinesi ve personel desteği sağlayacaklardır. Muhtarlıklar, kolluk kuvvetleri, orman teşkilatı ve ilgili diğer kurumlarla işbirliği içinde çalışacaklardır."

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin, yangın, denetim

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA