10 Şubat 2026 Salı



16:25   BOZYAZı’DA GÜVENLIK GÜÇLERINE BAŞARı BELGESI   15:45   MERSIN’DE SUÇ ORANLARıNDA DÜŞÜŞ: YÜZDE 16 GERILEME SAĞLANDı   12:12   AKDENIZ’DE ÇÖP TAKSILERLE ANI BIRIKEN ATıKLARA HıZLı ÇÖZÜM   12:09   SÜS BITKILERI MERSIN TARıMıNDA ALTERNATIF ÜRÜN OLUYOR   10:33   MERSIN’DE 4. NERGIS ŞENLIĞI BINLERCE VATANDAŞı BULUŞTURDU   10:27   HASTANE KORIDORLARıNDA DOLAŞAN KÖPEK TEDIRGIN ETTI   09:49   MERSIN’DE DENIZ KIRLILIĞINE GEÇIT YOK: 25 BIN METREKÜP TEKNE ATıĞı BERTARAF EDILDI   14:34   MOTOSIKLET KAZASıNDA YARALANAN GENÇ HAYATıNı KAYBETTI   14:32   KÜÇÜK ELLERDEN EKOLOJIK FARKıNDALıK SERGISI   14:29   MERSIN’DE HALK SAĞLıĞıNı TEHDIT EDEN ÇÖP EV TEMIZLENDI   14:28   MERSIN’DE DEPREMLERININ PSIKOLOJIK ETKILERI ELE ALıNDı   14:26   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESI, FUARDA KENTIN TURIZM POTANSIYELINI TANıTTı   16:15   BAŞKAN BOLTAÇ, DEPREMIN YıL DÖNÜMÜNDE ADıYAMAN’DAKI ANMA TÖRENINE KATıLDı   15:06   MERSIN’DE PARKA ÇIRKIN SALDıRı   14:05   MERSIN’DE HAYATıNı KAYBEDEN KEMAN SANATÇıSı LAÇIN AKYOL, MEZARı BAŞıNDA ANıLDı   13:23   16 YAŞıNDAKI HIRANUR’UN ÖLDÜRÜLMESI DAVASıNDA 3 SANıĞıN YARGıLANMASıNA DEVAM EDILDI   13:21   KÖMÜR YÜKLÜ TıRıN DORSESINDEN BINLERCE KAÇAK ÜRÜN ÇıKTı   11:31   YANGıNDA EVI KULLANıLAMAZ HALE GELEN VATANDAŞ OTELE YERLEŞTIRILDI   11:09   MERSIN’DE HASTA VE YAKıNLARıNA ÜCRETSIZ REFAKATÇI EVI HIZMETI   09:56   MERSIN’DE DEPOYA BASKıN BINLERCE LITRE KAÇAK ALKOL ELE GEÇIRILDI: 1 TUTUKLAMA  
 
 
 
 
MTSO Başkanı Çakır: “Vergi, hem devleti hem de toplumu korumalı”
   

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Hakan Sefa Çakır, iş dünyası ve toplumun, anlamlı, ekonomiye ve topluma değer katacak, kayıt dışını önleyecek, verginin tabana adil şekilde yayılmasını sağlayacak bir vergi paketi beklediğini belirterek, “Vergi barışını asla sağlamadığını gördüğümüz aflar yerine, vergi oranlarının makul düzeye çekildiği, vergiyi tabana yayan bir düzenleme bekleniyor” dedi.

 

Tarih : 1 Temmuz 2024 Pazartesi 13:57

Çakır, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından üzerinde çalışılan yeni vergi paketi düzenlemesini değerlendirdi. Yeni vergi paketi düzenlemesiyle ilgili ellerinde henüz netleşmiş bir bilgi olmadığını söyleyen Çakır, "İş dünyası olarak, tüm toplumun ihtiyacı olan, hem iş dünyasının, hem devletimizin mali yapısının hem de ülke ekonomimizin doğru, sürdürebilir şekilde toparlanmasına yol açacak öneri ve beklentilerimizi gündeme taşımaya çalışıyoruz. Vergi paketindeki şeffaflık, yalın ve uygulanabilir bir vergi sistemi, vergi tabanının genişletilmesi, vergide adalet, kayıt dışı ile mücadele, dolaylı vergilerin azaltılması gibi genel düzenleme başlıkları çok güzel ama bunlarla ilgili net olarak nelerin yapılacağı bilgisi yok. Biz sloganlardan kurtulup tüm toplumu, özellikle üreteni, katma değer oluşturanı, ister girişimci ister çalışan olsun emek vereni ezmeyen, ülkenin ekonomik sorunlarında dahli ve payı olmayan bu çevreleri vergi ile yok etmeyen bir vergi paketi bekliyoruz. Yoksa konuya sadece cezaların arttırılması, tahsilatın artması, hasılat takibi gibi sorunun kökü olmayan çözümlere odaklanılacaksa bu paket sadre şifa olmaz, kamu maliyesinde sadece günü kurtarır" diye konuştu.

 

"Vergi bedel ödetmemeli, teşvik etmeli"

Vergi paketinin sadece sorun yaşayan kamu maliyesini korumaya yönelik olmaması, iş dünyası başta olmak üzere tüm topluma nefes aldıracak, ekonomiyi güçlendirecek bir sonuç vermesi gerektiğini kaydeden Çakır, şöyle devam etti; "Yoksa bozulan ekonominin sadece bir kesime bedel ödeterek toparlanması gibi bir çözüm sürdürülebilir olamaz, orta ve uzun vadede ekonomiye de kamu maliyesine de topluma da zarar verir. Elbette vergi sistemini suiistimal edenlere, vergi kaçıranlara izin verilmemeli ve cezalandırılmalı, kayıt dışına izin verilmemeli, sürekli aflarla düzenli vergisini ödeyenlere haksızlık yapılmamalı ve vergi ödememek ödüllendirilmemeli. Öte yandan üretiyor, kazanıyor, katma değer oluşturuyor ve ihracatla ülkesine değer katıyor diye tüm bedel tek bir kesime ödetilmemeli. Vergi, üreteni, kazananı ve ülkesine kazandıranı cezalandıran bir şekle bürünmemeli. Bu, insanların girişimcilikten ve üretimden, emekten çıkmasına neden olur. Ekonomi yine bir rant ekonomisine, ülkeye kazandırmayan rantlara yönelmeye dönüşür."

 

"Vergi affı, vergi barışı sağlamadı, vergi vermeyen ödüllendirildi"

İş dünyası ve toplumun, anlamlı, ekonomiye ve topluma değer katacak, kayıt dışını önleyecek, verginin tabana adil şekilde yayılmasını sağlayacak bir vergi paketi beklediğine dikkat çeken Çakır, şu ifadeleri kullandı; "Sektörlere zarar vermeyen, aksine kaldıraç gibi destek olan bir paket bekliyor. Vergi barışını asla sağlamadığını gördüğümüz aflar yerine, vergi oranlarını makul düzeye çekerek, vergiyi tabana yayan bir düzenleme bekliyor. Bedel ödeten değil, teşvik eden bir paket bekliyor. Vergi namustur. Vergi devletine, milletine, toplumuna sahip çıkmaktır. Ama devletimizin kuruluş felsefelerinden olan 'insanı yaşat ki, devlet yaşasın' sözü unutulmamalı. Vergi, iş dünyasının ve ülkesine emek veren herkesin sağlıklı ve sürdürülebilir şekilde devletine vergisini mutlulukla vereceği bir hale getirilmelidir.”

Paylaş :
 
Etiketler :  Mersin, denetim, vergi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA