1 Ocak 2026 Perşembe



15:41   HALK KART UYGULAMASINDAN 7 BİN 336 KİŞİ YARARLANDI   14:57   MERSIN’DE YıLBAŞı TEDBIRLERI ÜST SEVIYEDE: 12 BIN 216 GÜVENLIK PERSONELI GÖREVDE   14:19   SERTAVUL GEÇIDI’NDE ULAŞıM KONTROLLÜ SAĞLANıYOR   13:58   SILIFKE’NIN KıRSALıNDA KARLA MÜCADELE   13:56   MERSIN ŞEHIR HASTANESINDE 9 YıLDA 21 MILYONUN ÜZERINDE MUAYENE   13:16   UYUŞTURUCUYU EMDIRILEN KÂĞıTLARDA SATAN ŞÜPHELI YAKALANıP TUTUKLANDı   12:46   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KARLA KAPANAN YOLLARA HIZLI MÜDAHALE   12:32   BAŞKAN SEÇER: "MERSIN’IN 30 YıLLıK IMAR SORUNUNU ÇÖZDÜK"   12:17   YAZ ŞEHRI MERSIN’DE KAR BIRÇOK MAHALLEYI BEYAZA BÜRÜDÜ   11:48   ŞEHIDIN ADı SEDIR ORMANıNDA YAŞATıLıYOR   10:33   BOZYAZı’DA SAĞLıK ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   10:15   LED ıŞıKLARLA SÜSLENEN TOROS DIKKAT ÇEKTI   17:02   AYBENIZ TOP’U BOĞARAK ÖLDÜREN SANıĞA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET   13:53   NIHAL ERDEM ANADOLU LISESINDE ’YEŞIL VATAN’ SEFERBERLIĞI   12:20   TARSUS’TA YEŞIL ÇATı DÖNEMI BAŞLıYOR   11:36   O ANLAR KAMERADA: KıRMıZı ıŞıKTA GEÇEN OTOMOBIL MOTOSIKLETLIYE ÇARPTı   10:34   GÖKSU SIYAH AKMAYA BAŞLADı, AKıLLARA 3 YıL ÖNCEKI HADISE GELDI   10:12   MERSIN’DE SARP KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI NEFES KESEN OPERASYONLA KURTARıLDı   10:04   MERSIN’DE 2025’TE 15 BIN CENAZE HIZMETI VERILDI, MEZAR YERI ÜCRETI KALDıRıLDı   09:59   ÇIZIMLERINI GÖREN RESSAM SANıYOR: NAKLIYATÇıNıN RESIMLERI RESSAMLARıN ÇIZIMLERINI ARATMıYOR  
 
 
 
 
SİLİFKE’DE ATIL DURUMDAKİ OKUL BİSİKLET VE MOTOSİKLET MÜZESİNE DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
   

Mersin’in Silifke ilçesinde Türkmen Halk Kültür Derneğinin çalışmalarıyla köy konağına dönüştürülen atıl durumdaki okul müzeye dönüştürülerek bisiklet ve motosiklet müzesi haline getirilirken müze ziyaretçilerini eski zamanlara götürecek.

 

Tarih : 19 Ocak 2021 Salı 10:34

Mersin ilçelerinden Silifke’de Türkmen Halk Kültür Derneği Başkanı Kerim Parlatan tarafından Ulugöz Mahallesi'nde atıl durumdaki okul Silifke Kaymakamlığı ve Milli Eğitim Müdürlüğünün olurlarıyla müzeye dönüştürüldü. 

75 yıl önce kullanılan hurda halindeki bisiklet ve motosikletler müzeye konuldu. Parlatan, Silifke ve çevresinde bulduğu atıl durumdaki bisiklet ve motosikletleri toplayıp müzede meraklıları için sergileyecek.

Görenleri eskiye götüren ve o yıllarda kullanılan bisiklet ve motosikletlerin vatandaşların ilgi odağı haline geleceğini belirten Parlatan, Türkiye’de bir ilke imza attıklarını ifade etti.

Silifke’de kültürel faaliyetlerde öncü ve örnek olduğunu belirten Kerim Parlatan, “Memleketimizde eksik olan kültürel faaliyetlerde öncü ve örnek olmak istedim. Bu çalışmalarımızda daha önce terk edilmiş köy ve mahalle okullarını alarak restore edip köy konağı haline getirdik. Yöremizin değerli bisikletlerini ve motosikletlerini bir araya getirerek müze haline dönüştürdük. Çünkü bizim yaptığımız bu çalışmaları gelecek nesillere bırakacağımız en büyük miras olacaktır. Sizler de biliyorsunuz eski köy okullarımız terk edilerek atıl duruma düştü. Kaymakamlığımız ve Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte bizlere destek verdiler. Atıl durumdaki okulları bize tahsis ettiler. Biz de gelecek nesillere taşımaya çalışıyoruz. 75 yıllık motosiklet ve bisikletleri alarak Türkiye’de bir ilke imza attık. Gönüllü bir kültür elçisi olarak müzemizi daha geniş tutacağız. Covid nedeniyle aksamalar yaşandı. Ama pandemi bittiğinde buraları vatandaşlarımızın hizmetine açacağız” şeklinde konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, silifke, bisiklet, motosiklet, müze,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA