20 Mart 2026 Cuma



22:51   BAŞKAN YÜCE’DEN ZULME TEPKI, EMEKÇIYE TEBRIK   17:16   “BAYRAM BOYUNCA İLGİLİ TÜM BİRİMLERİMİZ GÖREVLERİNİN BAŞINDA OLACAKLAR”   17:07   YENIŞEHIR BELEDIYESINDE BAYRAMLAŞMA HEYECANı   14:43   SAHAYA İNEN AHMET ÖZDEMİR İDDİALI BAŞLADI!   16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU  
 
 
 
 
“Faiz yükünden kurtuluyoruz”
   

Mersin Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Türkiye’de kamulaştırmasız el atma davası ile en fazla muhatap olan belediye olduklarını söyleyerek, geride kalan 2 ayda 72 davayı çözüme kavuşturduklarını ve toplam 17 bin 500 metrekarelik alan Belediyeye kazandırdıklarını ifade etti. Başkan Özyiğit, önümüzdeki 5 yılda Yenişehir’in 106 hektarlık belediye hizmet alanı sorununu çözeceklerine dikkat çekerek, “Belediyemizin faydası adına, kamu adına bilinç ve cesaretle bu sorunları çözeceğiz.” dedi.

 

Tarih : 7 Mayıs 2024 Salı 11:00

Mersin Yenişehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Olağan Toplantısının Birleşimi, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit başkanlığında yapıldı. Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan Mersin Yenişehir Belediye Meclisi Kasım Ayı Olağan Toplantısında gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı.

Mecliste konuşan Başkan Abdullah Özyiğit, Yenişehir’in belediye hizmet alanı sorununa ilişkin yaptıkları çalışmaları meclis üyeleriyle paylaştı. Başkan Özyiğit, bu problemlerin yıllardır çözülemediğini ve yük olarak kaldığını söyledi. 2019’da göreve geldikten hemen sonra 36 milyon TL’lik bir dosyayı çözdüklerini örnek gösteren Başkan Abdullah Özyiğit yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’de kamulaştırmasız el atma davası ile en fazla muhatap olan belediyeyiz. 500’e yakın dava var. İmar planlarında sağlık tesisi, okul ve belediye hizmet alanı gibi kamusal alanların mülkiyeti özel şahıslarda ise 5 yıl içerisinde bunların kamulaştırılması gerekiyor. Ancak yıllardır bu problem çözülemediği için üstümüzde yük olarak kaldı. Şu anda yaptığımız çalışmalarla bu alanları kamulaştırıyoruz. Kamulaştırdığımız anda devam edilen davaların faiz yükünden de kurtulmuş oluyoruz.  Ayrıca mahkemenin belirlediği fiyatların altında vatandaşlarla anlaşarak bu alanları kamulaştırıyoruz. Biz 5 yıl önce göreve geldiğimizde böyle bir dosyanın çözümünü oluşturmuştuk. 2015’te kaybedilen bir davanın ifasında 36 milyona seviyesine ulaşmış bir dosya. Biz onun ödemesini 4 yıllık bir döneme yaydık ve ödemesini yatık. Orda elde ettiğimiz parsellerde ilk BETEM’i yaptık. Mayıs ayı içerisinde hemen yanında bir de okul temelini atacağız.”

 

“2 AY İÇERİSİNDE 72 ADET DAVAYI ÇÖZÜME KAVUŞTURDUK”

Kamu adına bilinç ve cesaretle bu sorunların çözmeye devam edeceklerini kaydeden Başkan Abdullah Özyiğit, “Geçtiğimiz 2 ay içerisinde 72 adet davayı çözüme kavuşturduk. Toplam 17 bin 500 metrekarelik alanı Belediyemize kazandırdık. Tabi ki orada Belediyemizin bütçesi düşünülerek, gerekli çalışmalar yapıldı. İnönü Bulvarı üzerinde Yenişehir İlçe Emniyet Müdürlüğünün ön tarafında bulunan arazi şu anda Belediyemizin mülkü haline geldi. Orası da çok kıymetli bir yer. SayaPark AVM’nin karşısında 7,5 dönümlük bir alan Belediyemizin mülkiyetine geçti. Bugünün fiyatıyla bunları kamulaştırmak istesek 300 milyon gibi bir bedel tutan bu yerlerin toplam 110 milyon seviyesinde kamulaştırılması sağlandı. Belediyemizin faydası adına, kamu adına bilinç ve cesaretle bu sorunları çözeceğiz.  Kamulaştırmasız el atma davalarına muhatap olabilecek 106 hektarlık bir alandan söz ediyoruz. Biz bunları 5 yılın sonunda çözmüş bir belediye olacağız. Aksi takdirde ipin ucunu kaçırırsak, faizi bizi boğar. Çözüm üretmemiz gerekiyor.  Hep birlikte yapacağız.” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA