19 Aralık 2025 Cuma



10:01   BÜYÜKŞEHİR’İN SANATÇILARI, ACEMAŞİRAN MAKAMINDA ESERLER SESLENDİRDİ    14:29   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN MAHALLELERDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI   11:42   MSK OOSTENDE’Yİ 84-76 YENDİ   11:22   YENİ YIL COŞKUSUNUN ADRESİ BÜYÜKŞEHİR’İN YILBAŞI PAZARI   10:02   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VERDİĞİ DESTEKLERLE ÜRETİCİYE NEFES OLUYOR   09:59   AKDENİZ’DE AĞIR HASARLI BİNANIN KONTROLLÜ YIKIMI GERÇEKLEŞTİ   14:01   3 OCAK KURUMLARARASI FUTBOL TURNUVASI’NDA YARI FİNAL HEYECANI   13:59   FEAST, 2025 ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞINDE BÜYÜMESINI SÜRDÜRÜRKEN 2026 İÇIN STRATEJIK YATıRıMLARıNı HıZLANDıRDı   11:40   MERSIN MARINA’DA YENI YıL SOKAĞı BAŞLıYOR!   11:05   TDV KADıN KOLLARı GAZZE YARARıNA TÜRKIYE GENELINDE HAYıR ÇARŞıLARı DÜZENLEDI   10:12   ANAMUR’DA MINIKLERDEN MILLI TEKNOLOJI HAMLESI: YERLI MALı HAFTASıNDA TOGG COŞKUSU   09:51   DERECİK BELEDİYESİ İTFAİYE PERSONELİ, ATA EĞİTİM MERKEZİ’NDE EĞİTİM ALDI   09:47   BÜYÜKŞEHİR, HAL KATLI KAVŞAĞI İLE BÖLGENİN LOJİSTİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK   17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI   10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR  
 
 
 
 
Eş Başkan Sarıyıldız, Romanlar Günü etkinliklerine katıldı
   

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu’nun, “8 Nisan Dünya Romanlar Günü” kapsamında düzenlediği etkinliğe katıldı. Sarıyıldız; “Roman kardeşlerimizin sorunlarının çözümü için görev ve sorumluluk almaya hazırız. Yaşadığınız her türlü ekonomik, sosyal ve siyasal sorunun aşılması noktasında her zaman yanınızdayız. Belediyemizin kapısı sizlere her daim açık olacak” dedi.

 

Tarih : 17 Nisan 2024 Çarşamba 11:30

Mersin Milletvekili Ali Bozan, Akdeniz Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Daylam ve farklı kurumlardan bürokratların da yer aldığı etkinliklerde yerel sanatçılar, Roman havaları eşliğinde şarkılar söyledi, çocuklar gönüllerince oynayıp eğlendi. Roman yurttaşlara hitap eden Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Hoşyar Sarıyıldız; toplumun bütün kesimlerinin, yönetimlerin imkânlarından eşit oranda faydalanması gerektiğine inandıklarının altını çizerek; “Gençlerin, kadınların, işçilerin, emekçiler için her türlü dezavantajlı koşulların ortadan kalkması için emek sarf edecek olan ve Romanların Mersin’de en çok yaşadığı Akdeniz’de; barışa, kardeşliğe ve eşitliğe imkân yaratacak olan Akdeniz Belediyesi’nin bu dönemki yöneticileri olarak, bu güzel etkinliğe katkı sunan arkadaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

“BİN BİR ÇİÇEKLİ COĞRAFYAMIZ ÇÖLLEŞMEYE YÜZ TUTMUŞ DURUMDA”

Sözlerini; “Romanların, Kürtlerin, Türklerin, Arapların, Rumların ve bütün halkların mozaiği olan coğrafyamızın, aynı güzelliklerin, aynı zenginlik ve aynı renkliliklerin beslendiği ve desteklendiği bir yer haline alması gerekiyor” şeklinde sürdüren Sarıyıldız; “Mersin’de, özellikle niteliksel anlamda toplumumuzun bütün kesimlerini yansıtan bir zenginlik ortamı var. Akdeniz ilçemize de yine aynı zenginliğin sirayet ettiğini görüyoruz. Ne yazık ki zenginliklerimiz de korunmak, desteklenmek bir tarafa, bin bir çiçekli coğrafyamız çölleşmeye yüz tutmuş durumda. Roman halklarımızın, başta kültürlerinin bir sonraki nesle aktarılması olmak üzere, yaşadıkları sorunları biliyoruz. Toplumda uygulanan ötekileştirme ve dezavantajlı durumlarının da farkındayız” diye konuştu.

 

“BELEDİYEMİZİN KAPILARI SİZLERE DAİMA AÇIK”

Eş Başkan Sarıyıldız, Roman yurttaşların sorunlarının çözümü noktasında görev ve sorumluluk almaya hazır olduklarının da altını çizerek; “Akdeniz Belediyesi yönetimi olarak söz veriyoruz; Belediyemizin imkânlarından her türlü faydalanmanızı sağlayacağız. Roman vatandaşlarımızın yaşadığı ekonomik, sosyal ve siyasal sorunların aşılması noktasında her zaman yanınızdayız. Belediyemizin kapısı sizlere her daim açık olacak.

Birlikte Akdeniz’in sorunlarını çözeceğiz, bu konuda sizlerden de destek bekliyorum. Akdeniz’de; barış ve kardeşlik içerisinde sorunlarımızı çözdüğümüz, problemleri bir araya gelerek dayanışarak hallettiğimiz bir dönem olsun. Akdeniz’i ve Mersin’i; Romanların, Türklerin, Arapların kardeşçe yaşadığı bir kent haline getirelim. Bu güzel etkinliğe nazik davetiniz için teşekkür ediyorum. İyi ki varsınız” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

 

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA