29 Nisan 2024 Pazartesi



10:14   SERALARDA SıCAK HAVADA ZORLU HASAT   10:12   ULUSLARARASı FILMLER, MERSINLI SINEMASEVERLERLE BULUŞTU   10:10   ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHIRLE HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK   10:09   MTSO, SıFıR ATıK ILE MERSIN’I GELECEĞE HAZıRLıYOR   17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI  
 
 
 
 
Mersin Şehir Tiyatrosu çocuklar için sahne aldı
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu, ‘Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi kapsamında, ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyununu minikler için sahneledi.

 

Tarih : 5 Nisan 2024 Cuma 10:49

Mersin Şehir Tiyatrosu oyuncu ve yönetmenlerinden Ozan Erdönmez’in rejisini üstlendiği ve performans sergilediği çocuk oyunu ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’, çocuklardan tam not aldı. Erdemli Sultan Akın Anaokulu öğrencileri, geleneksel Türk tiyatrosunun unsurlarını barındıran oyunu beğeniyle seyrederken, Nasreddin Hoca, Hacivat ile Karagöz, Meddah, İmam Efendi, Laz gibi birbirinden farklı karakterleri eğlenceli bir üslupla çocuklara tanıtan oyun, öğretirken güldürdü.

 

“TİYATRO İZLEYEREK GELİŞİYORUZ, GELİŞTİRİYORUZ, DEĞİŞİYORUZ”

Çocuklara tiyatroyu sevdirmenin önemine dikkat çeken Mersin Şehir Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Hülya Savaş, “Analiz yeteneği gelişmiş, kalbinin sivri köşeleri törpülenmiş, sevgi ve barış duygusu gelişmiş, paylaşımcı çocuklar yetiştirmenin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Tiyatro da bunun için bulunmaz bir fırsat. Çünkü tiyatro iyileştiriyor, güzelleştiriyor, kalbimizi yumuşacık yapıyor, aklımızı çalıştırıyor. Tiyatro izleyerek gelişiyoruz, geliştiriyoruz, değişiyoruz. Oyuna çok güzel tepkiler aldık. Hepsi anaokulu öğrencisi, ancak haksızlıklara nasıl itiraz edeceklerini biliyorlar. Anında doğruyu söylemekten yana tepki gösteriyorlar, çok da güzel seyrediyorlar. Dayanışma içinde birbirlerine yardım ederek, doğruyu göstererek izliyorlar. Bu çok muazzam bir şey” dedi.

 

“ÇOCUKLARIMIZ TİYATRODAN ÇOK MUTLU AYRILDI”

‘Tiyatro Seyretmeyen Çocuk Kalmasın’ projesi kapsamında bugüne kadar 15 bin çocuğa ulaştıklarını belirten Şehir Tiyatrosu oyuncu ve yönetmenlerinden Ozan Erdönmez, bu sayının katlanarak devam ettiğini ifade ederek, “Çocuklara bu oyunu oynamak, kendi kültürümüzden öğeleri çocuklara iletmek çok kıymetli bir şey. Bugün çocuklarımız çok mutlu ayrıldı. Biz sahnede olduğumuz için zaten çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

Oyunun Işıl Kasapoğlu'na ait olduğunu ve kendisinin yönettiğini kaydeden Erdönmez, “Oyun, tamamen kendi kültürel mirasımızı ve kendi tiyatro unsurlarımızı barındıran bir çocuk oyunu. Çocuklara kültürel değerlerimizi, tiyatronun bu unsurlarını ulaştırmak amacıyla yola çıkmıştık. Bu konuda da Mersin Şehir Tiyatrosu olarak gayet başarılıyız” ifadelerine yer verdi.

 

MİNİKLER OYUNU KEYİFLE İZLEDİ

Oyunu zevkle izlediğini belirten Erdemli Sultan Akın Anaokulu öğrencilerinden Halime Efla Kurnaz, “Oyunda Nasrettin Hoca vardı ve hep değişik şeyler söylüyordu. Ben tiyatroyu sevdim, çok güzeldi. Bundan sonra hep tiyatro izlemek istiyorum” diye konuştu.

Miniklerden Ece Feslikan ise, “Oyun çok eğlenceliydi. Biz de tiyatro izledik. Çok güzeldi” dedi. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA