30 Nisan 2024 Salı



11:00   LOJISTIK MERKEZI’NIN YOL ÇALıŞMALARı BAŞLADı   10:59   ‘GÖKKUŞAĞıNıN ALTıNDA’ OYUNU ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:57   KADıNLAR YETENEKLERINI KEŞFEDIYOR   10:53   KONTROLDEN ÇıKAN OTOMOBIL KALDıRıMA VURDU, ONA METRELER KALA TıR DEVRILDI   10:48   ‘MAHZEN-35’ OPERASYONLARıNDA 6 AYRı ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI   10:47   TRAFIĞE KAPALı YOL MOTOSIKLET YARıŞ PISTINE DÖNÜŞTÜ   10:46   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 54 TUTUKLAMA   10:14   SERALARDA SıCAK HAVADA ZORLU HASAT   10:12   ULUSLARARASı FILMLER, MERSINLI SINEMASEVERLERLE BULUŞTU   10:10   ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHIRLE HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK   10:09   MTSO, SıFıR ATıK ILE MERSIN’I GELECEĞE HAZıRLıYOR   17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU  
 
 
 
 
Hedef vergide kayıt dışının önüne geçmek
   

Vergi tahsilatında hedef kayıt dışını azaltmak. Her yıl ortalama Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 14’ü oranında vergi tahsilatı yapıldığını bildiren Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Faruk Gözübüyük, bu yılki hedefi tahsilat oranını yüzde 17-18’lere çıkarmak olarak açıkladı. Gözübüyük, hedefe ulaşma noktasında ticaret ve sanayi odalarıyla işbirliğini çok önemsediklerini söyledi.

 

Tarih : 3 Nisan 2024 Çarşamba 11:07

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Faruk Gözübüyük, Gelir İdaresi Grup Başkanı Mustafa Cemil Kara ve Mersin Vergi Dairesi Başkanı Seyfettin Baysal ile birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. Gözübüyük ve beraberindeki heyeti Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ve Meclis Başkanı Hamit İzol, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar ve Yönetim Kurulu Üyesi Yılmaz Özdemir’le birlikte ağırladı.

Tüm illeri rutin olarak ziyaret ettiklerini, Mersin’e de bu kapsamda geldiklerini kaydeden Gelir İdaresi Başkan Yardımcısı Gözübüyük, yaptıkları saha ziyaretleriyle sorunları ve talepleri dinleyip hizmet kalitesini artırmaya yönelik adımlar attıklarını söyledi. Sahada, iş yaşamında sürekli bir değişim olduğunu, vergi gerektiren yeni alanların oluştuğunu kaydeden Gözübüyük, masa başında oturarak değişen düzene uygun sistem geliştirmenin doğru sonuç getirmeyeceği düşüncesiyle hareket ettiklerini vurguladı. Bu yıl önemli hedefler koyduklarına da dikkat çeken Gözübüyük, her yıl Gayri Safi Milli Hasıla’nın yüzde 14’ü oranında vergi tahsilatı yaparken bu yıl kayıt dışını daha fazla kayıt altına alma isteğiyle kendilerine bu oranı yüzde 17-18’lere çıkarma hedefi koyduklarını açıkladı. Bunun için daha çok efor sarf edileceğini kaydeden Gözübüyük, sonuca ulaşma noktasında ticaret ve sanayi odalarıyla ortak çalışmalar yürütmek istediklerini söyledi.

 

ÇAKIR: “VERGİDE ADALET VE ŞEFFAFLIK ÖNEMLİ”

Aynı geminin içinde olduklarına işaret eden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, vergi tahsilat oranının artmasının yine halka hizmet olarak döneceği konusundaki farkındalığın artırılması gerektiğini söyledi. Vergide adalet ve şeffaflığın daha çok hissettirilmesi durumunda tahsilat oranlarının artacağına inandığını da kaydeden Çakır, her türlü işbirliğine açık olduklarını söyledi. Hiç vergi vermeyenlerin sürece dahil edilmesi gerektiğini kaydeden Çakır, “Biz bu noktada nasıl bir rol alacaksak birlikte konuşup altyapı oluşturup süreci doğru şekilde yönetebiliriz” ifadelerini kullandı.

 

İZOL: “VERGİ TAHSİLATI ARTARSA DEVLET GÜÇLENİR”

Meclis Başkanı Hamit İzol ise Vatandaşın devlet anlayışının değişmeye başladığını söyledi. Vergi tahsilat oranlarının artması halinde devletin dimdik ayakta durabileceğini hizmet edebileceğini kaydeden İzol, her türlü desteği vereceklerini aktardı. Ardından turizm ve inşaat sektörleri başta olmak üzere sektörlerde yaşanan sıkıntılara ve taleplere değinen İzol, bu alanlardaki kayıt dışılığın önüne geçilmesi adına önerilerini sıraladı. Hazırlanan vergi reform paketi içerisinde özellikle turizm konusunda önemli maddeler bulunduğunu dile getiren Gözübüyük, Haziran ayından itibaren denetim seferberliği başlatılacağını bildirdi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA