1 Ağustos 2025 Cuma



19:39   ARAS; “BU BIR SIYASI CINAYETE TEŞEBBÜS!”   17:02   MERSİN’DE MİLYONFEST KRİZİ!   15:25   “OLAYıN ÜZERININ ÖRTÜLMESINE MÜSAADE ETMEYECEĞIZ!”   14:15   YANGıNDAN KAÇAN LEYLEĞE ANAMUR’DA ŞEFKAT ELI   14:08   KAŞLı BAKıMEVI IDDIALARıNA YANıT!   12:45   KARAKOL DARP OLAYı BAĞıMSıZ BIÇIMDE SORUŞTURULMALı   12:29   AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR?   12:13   SıCAK HAVA SINIRLENDIRIYOR   10:53   LIMONATA SATARAK HAYALINE YÜRÜYOR   10:50   BAŞKAN SEÇER’DEN GENÇLERE MERSİN ÇAĞRISI   10:46   MERSIN’DE DENIZI KIRLETEN GEMILERE CEZA YAĞDı   10:44   10 AYDA 4,5 MILYON YOLCUYA HIZMET VERDI   10:42   MERSIN ÜNIVERSITESI, KENDI ENERJISINI ÜRETIYOR   10:39   ÇUKUROVA’DA YEŞIL DÖNÜŞÜME 50 MILYON TL DESTEK   10:38    ANAMUR’DA CINAYETE KARıŞAN 3 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:37   ANAMUR’DA TARIH ESER OPERASYONU   10:36   MERSINLI BISIKLETÇI VAN GÖLÜ IÇIN PEDAL ÇEVIRDI   10:35   ANAMUR’DA 12 YAŞıNDAKI ÇOCUĞUN ŞÜPHELI ÖLÜMÜ!   17:28   GERI MANEVRA YAPAN KAMYON ILE TıRıN ARASıNDA SıKıŞTı   15:30   MERSINLI SPORCULARDAN BALKAN BAŞARıSı!  
 
 
 
 
Kayısı ağaçları çiçek açtı, ortaya görsel şölen çıktı
   

Türkiye’nin sofralık kayısı üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin’de, baharla birlikte tomurcukların çiçeğe dönmesiyle ortaya eşsiz bir manzara çıktı.

 

Tarih : 27 Mart 2024 Çarşamba 11:41

Türkiye'de yaş sebze ve meyve üretiminde ilk sıralarda yer alan Mersin'de 2 milyondan fazla kayısı ağacı bulunurken, her yıl ortalama 170 bin ton ürün elde ediliyor. Kentte üretimin büyük bir bölümü Mut ilçesinde yapılıyor. Gülnar, Silifke ve Erdemli ilçelerinde de önemli miktarda üretim yapılırken tomurcuklanan ağaçlar baharla birlikte çiçeklendi. Ağaçların çiçek açmasıyla bahçeler beyaza bürünerek adeta gelinliğini giydi. Yeşil ve beyazın birleşmesiyle doğal bir stüdyoya dönüşen ve görenleri güzelliği ile etkileyen bahçeler, görsel şölen sundu.

Erdemli ilçesi Tömük Mahallesi'nde 50 dönümlük alanda limonun yanı sıra kayısı da yetiştirdiklerini belirten Ali Değirmenci, "Bahar geldi, kayısılarımız güzel bir görüntü verdi. Eğer afet olmazsa bu sene güzel bir verim bekliyoruz" dedi.

Vatandaşların görsel şölen sunan bahçelerinde fotoğraflar çektiğini aktaran Değirmenci, kendilerinin de şu anda gübreleme ve sulama gibi bahar bakımlarını yaptıklarını kaydetti.

Yaklaşık bir ay sonra çiçeklerin çağlaya dönüşeceğine değinen Değirmenci, haziran ayından itibaren ise kayısı hasadına başlayacaklarını dile getirdi. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA