27 Nisan 2024 Cumartesi



17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı  
 
 
 
 
Atanamayan öğretmenlerimize istihdam sağlayacağız
   

CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, kent yoksulluğunun en derin yaşandığı ilçelerden biri olan Toroslar’da çocuklara ders çalışma alanları yaratacaklarını belirterek, “Kendine ait odası, çalışma masası olmayan çocuklarımız, öğretmenlerimizin gözetiminde mahalle evlerinde ders çalışacak. Öğretmenlerimizi atanmayan öğretmenlerimizden tercih edeceğiz” dedi.

 

Tarih : 22 Mart 2024 Cuma 11:08

Köyde okul olmadığı için ailesinin üretimden koparak kente taşınmak zorunda kaldığını sık sık dile getiren Cumhuriyet Halk Partisi Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, projelerinde eğitime geniş bir pencere açtı. “Toroslar’da başımıza ne geldiyse bir vicdanın olmamasından kaynaklı geldi” diyen Yıldız,  planladığı projeleri hayata geçirmek için Toroslar Belediyesi’nin yeterli bütçeye sahip olduğuna dikkat çekerek, “Ben vicdanımla davranacağım. Her zaman halkımızla yan yana olacağım” ifadelerini kullandı.

 

KREŞ TOROSLAR İÇİN ADETA LÜKS!

Yıldız, yanlış eğitim politikaları sebebiyle köy nüfusunun çok azaldığını ve yaşlandığını söyledi.

Belediyeye ait tek bir kreşin olmadığı Toroslar’da Milli Eğitim’e ait kreşlerin sayısının da yetersiz olduğuna dikkat çeken Yıldız, “Birçok insan Toroslar’da okul olmadığı için köyünü terk ediyor. İlçemizde ilkokulu bitiren çocukların gidebileceği ortaokul da yok.  Birçok mahallede sadece imam hatip ortaokulları var. Kreş Toroslar için adeta lüks! Okul öncesi eğitime devam oranı çok düşük” dedi.

 

ÇOCUKLARI DOĞUMUNDAN İTİBAREN TAKİBE ALACAĞIZ

Çocukları doğumundan itibaren takibe alacaklarını anlatan Yıldız, “Toroslar yoksulluğu ile bilinen bir kent. Toroslar’da doğan çocukların bir kısmı gelişim eksikliği ile doğuyor. Annesi de sağlıklı beslenemiyor. Anneler için de gebe paketi projemiz var. Çocuklarımızın yetersiz beslenmesi, kaliteli eğitim alamaması ve sosyal etkinliklere erişememesi sebebiyle gelişimleri kötü yönde etkileniyor. Çocuklarımızın farklı yaşlardaki ihtiyaçlarını gözeterek gıda, beslenme, eğitim, sağlık, gelişim desteği verecek ve gelecekte başarılı olmalarına katkı sağlayacağız. Hizmetlerimizi tüm çocuklarımıza eşit şartlar altında ve mümkün olan en iyi kalitede sunacağız” diye konuştu.

 

 KADININ ÜRETİME KATILMASININ ÖNÜNÜ DE AÇACAĞIZ

Bu projeleri hayata geçirmenin zor olmadığını dile getiren Yıldız, öncelikle bir bütçe disiplini sağlayacaklarını belirterek, şöyle devam etti: “Bütçenin doğru yerlere, yeteri kadar harcanmasını sağlayacak yöntemler geliştireceğiz. Kreşleri açarak, kadının üretime katılma olanağının önünü de açmış olacağız. İnsanlarımızı yaşama tutunabilecek hale getirmemiz lazım.”

 

ATANMAYAN ÖĞRETMENLERİMİZDEN TERCİH EDECEĞİZ

Mahalle kreşlerinin yanı sıra mahalle evleri de açacaklarını anlatan Yıldız, evde ders çalışma olanağı olmayan çocuklara olanak sağlayacaklarını söyledi. Yıldız, Mahalle Evleri Projesini şöyle anlattı: “Kendine ait odası, çalışma masası olmayan çocuklarımız, öğretmenlerimizin gözetiminde ders çalışacak. Öğretmenlerimizi atanmayan öğretmenlerimizden tercih edeceğiz. Büyükşehir Belediyemizin de dershanelerinde çok sayıda atanamamış öğretmenimiz buralarda ders veriyor.”

 

KADINLAR NEFES ALACAK!

Yıldız, Mahalle Evleri ve Kreş Projelerinin; ekonomik desteğin yanı sıra kadınların nefes almasına da imkan sağlayacağına işaret etti. Yıldız, Toroslar Belediyesi’nin bütçesinin bahsettiği projeleri hayata geçirmek için yeterli olduğunu vurguladı.

 

ÖZEL EĞİTİM DESTEK ÇALIŞMALARI

Özel gereksinimli çocuklara pozitif ayrımcılık yapacaklarını kaydeden Yıldız, “Özel gereksinimli çocuklarımızı, vatandaşlarımızı ve ailelerini destekleyeceğiz.  Özel eğitim alacak çocuklarımızın eğitimlerine destek olacağız. Engelli yurttaşlarımızın günlük yaşama ve çalışma hayatına katılımları noktasında belediyemizin imkanları ile özel sektörün gücünü birleştirerek pozitif ayrımcılık yapacağız” dedi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA