27 Nisan 2024 Cumartesi



17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı  
 
 
 
 
“Her yere ulaşmaya çalışıyoruz”
   

Halkın hizmetine sundukları hizmetleri de sıralayan Seçer, “Bizde rant yok, halk var. Bütün hizmetler halka açık” ifadelerini kullandı.

 

Tarih : 22 Mart 2024 Cuma 11:02

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer, Tarsus Engelli Platformu üyeleriyle bir araya geldi.

 

BAŞKAN SEÇER: “NE MUTLU Kİ TARSUS’TAN HEMŞEHRİNİZ MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, iyi bir başkanın, iyi bir ekibi olan başkan olduğu vurgusunu yaparak, ekibindeki her kişinin kendisini temsil ettiğinden söz etti. Başkan Seçer,  “Meclis üyesi, şube müdürü ya da ilçe başkanı aslında hep beni ve partimi temsil ediyor. O açıdan benim vücudum uzakta ama ruhum sizinle ve yakında. Ne mutlu ki Tarsus’tan hemşehriniz Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı. Anamur’da, Mut’ta, Erdemli’de, Yenişehir’de, Mezitli’de oturan tanıdıklarınız yok mu? Ne diyorlar? ‘Hemşehrinizi başımıza gönderdiniz, bize hizmet etmiyor’ mu diyorlar? Yoksa ‘Memnunuz’ mu diyorlar? Bundan gurur duyacaksınız. Başkanınız çalışıyor. En iyisini yapmaya ve her yere ulaşmaya çalışıyoruz. Emin olun hizmet için gecemizi gündüzümüze katıyoruz. 5 yıldır kafamız memleket meseleleriyle yoğruluyor. ‘Mersin daha nasıl güzel olur, Türkiye daha nasıl güzel olur?’ diye çalışıyoruz. Bu azim ve kararlılıkla devam edeceğiz” dedi.

Engelli yurttaşların çocuklarının iş taleplerini de dinleyen Başkan Seçer, Kariyer Merkezi aracılığıyla bu talepleri alabileceklerini söyledi. Belediye bünyesinde çalıştırılmak üzere personel ihtiyaçları olduğunu ancak bulamadıklarını sözlerine ekleyen Başkan Seçer, “Ülkede işsizlik varsa, ara eleman sorunu varsa hükümetin sorunu, hükümeti değiştireceksiniz. Bizim gibi işi iyi bilenleri hükümetin başına getireceksiniz. Nasıl 5 yıldır Mersin Büyükşehir Belediyesi muntazam yönetiliyor, güzel ve kaliteli hizmetler yapılıyor. Bizi iktidar yaparsanız hükümet olarak sizlere güzel, kaliteli hizmetler yaparız” dedi.

 

“TARSUS’TAKİ ARAÇLARIMIZIN TAMAMI FİZİKSEL VE İŞİTSEL ENGELLİLERE UYGUN ARAÇLAR”

Engellilerin rahat kullanımına uygun olan Sarı Limonlar’ın sayısının artırılması talebine de yanıt veren Seçer, “Burada 45 adet sarı otobüs var. Bunlar küçük otobüs. Bunu Tarsus için biz özel aldık. 67 adet aldık, 45’ini buraya gönderdik. Kalan 22’sini yaylalara, köy yollarına gönderiyoruz. Tarsusluları o kadar seviyoruz ki, aldığımız otobüsler bile buraya özel. Tarsus’un sokakları dar onun için küçük otobüs aldık. Ben yönetime geldiğimde 41 aracınız vardı. Bizim dönemde 41’den 68 otobüse çıktı ve hepsi de yeni. Asıl önemlisi de; Tarsus’taki araçlarımızın tamamı fiziksel ve işitsel engellilere uygun araçlar” diye konuştu.

 

“HERKESİN GÖNLÜNÜ KAZANMAK İÇİN HİZMET KUVVETLİ BİR ARAÇ”

Başkan Seçer, “Mersin Büyükşehir Belediyesi çalışıyor” cümlesiyle konuşmasını sürdürerek, “Halk da bunu görüyor. Mersin 31 Mart’ta; hizmetin herkesin gönlünü kazanmak için nasıl kuvvetli bir araç olduğunu tüm Türkiye’ye gösterecek” dedi ve hem Tarsus hem de Büyükşehir Belediyesi için destek istedi.

Tarsus’ta bulunan Kültür Park’ta yapacakları düzenlemeleri anlatan Seçer, ruhsat engeline takıldıklarını söyledi. Ruhsat sorunu çözülünce çalışmalara başlayacaklarını ifade eden Seçer, “Çocukluğumuzda bir havuz vardı ve onu faaliyete sokacağız. Bir kafe restoran olacak. Burayı hızla düzenleyeceğiz. Projesi hazır. Burayı kullananlarla konuşularak yapıldı. Orijinal dokusuna uygun, tahrip etmeden, çocukluğumuzun geçtiği meşhur Tarsus Parkı’nı tekrar eski haline getireceğiz” ifadelerine yer verdi.

 

“BELEDİYE BAŞKANI VATANDAŞIN HER TALEBİNE CEVAP VERMELİ”

Mersin’e yapılan bütün hizmetlerin Tarsus’a da yapılacağını kaydeden Başkan Seçer, “Bakın yollarınız da çok güzel, bulvarlar açtık. Tertemiz işler yapıyoruz size hepsini yapacağız” diye konuştuk. Tarsus’a yapacaklarını sıralayan Seçer, “Mola Evi’nin sayısını artıracağız, Halihazırda devam eden Otizm Merkezi, Duyu Bütünleme ve Ergoterapi gibi hizmetlerimizi geliştirecek; Engelli Parkı, Evde Bakım Hizmetlerini artıracağız. Anamur’a kadar bu hizmeti veriyoruz” diyerek, en önemli hizmetlerinden birinin Evde Bakım Hizmeti olduğunu vurguladı.

Seçer, “Çarşı pazar çok gezen bir adamım, sokakta çıkar yürürüm, çarşıya pazara giderim. Birkaç konuda teşekkür beni duygulandırır. Önceki gün Silifke’deydim iftar yemeği verdik, bitti ayrılıyorum. Bir arkadaş geldi yanıma; ‘Benim size bir teşekkürüm var. Benim çocuğum kanser hastasıydı vefat etti 3 ay önce, onkoloji tedavisi Alo 185’i aradım. Belediyenizin misafirhanesinde günlerce kaldık. Kendi evim gibi sizin misafirhanenizde kalıyordum’ dediği zaman vallahi dünyanın en mutlu insanı oluyorum” ifadelerine yer verdi.

Belediye Başkanının vatandaşın her talebine karşılık vermesi gerektiğini belirten Seçer, “Tarsus’a tramvay da yapacak. Mersin merkeze metro da yapacak, yollar da açacak, otobüsler de getirecek, festivaller de, parklar da, inşaatlar da yapacak ama vatandaşın acısını da bilecek. Belediye başkanlığı böyle bir şey” dedi.

 

“BİZDE RANT YOK, BİZDE HALK VAR”

Tarsus’a yapacakları projeleri sıralayan Seçer, “Sosyal konut; dar gelirler için hem kiralık, hem kira öder gibi satacağız. Eski Şelale Oteli yıktık projesi hazır, Spor ve Turizm Kompleksi yapacağız. Hepsi halkın malı halka açmışız. Bizde rant yok, bizde halk var. Halka açık bütün hizmetler. Şelale’de çok güzel Mersin Büyükşehir Belediyesinin tesisi olacak. Oraya halk gidecek, bu da sözümdür” sözlerine yer verdi.

Festivallerin, düzenlendikleri şehre çok büyük katkıları olduğunu belirten Başkan Seçer, bu yıl Tarsus Festivali’nin 2.’sini yaptıklarını belirterek, “Festivale, Türkiye’nin birçok bölgesinden ekipler geldiği gibi, dünyanın farklı coğrafyalarından da konuklarımız ve sanatçılar iştirak ediyor. Değişik kültürlerin yarattığı zenginlik ile de şehrimiz rengarenk ve capcanlı oluyor. Herkes bir araya geliyor ve güzel vakit geçiriyor. İşte Tarsus böyle güzelleşir, böyle canlanır, böyle kalkınır” dedi. Festivallerin kültürel ve sosyal hayata olduğu kadar, o kentin ekonomisine de olumlu yansımaları olduğunu kaydeden Seçer, “Tarsus’ta iş yapan esnafımız, festival boyunca çok iyi iş yaptı ve istediği kazancı elde etti. Dışarıya açılarak, dışarıdan daha çok insanı getirmeliyiz. Herkes gelsin Tarsus’umuzu tanısın, bu kadim kentin tarih ve kültür mirasını yerinde görsün istiyoruz” diye konuştu. 

İkinci 5 yıllık dönemde Tarsus’ta hayata geçirmek istedikleri tramvay projesi hakkında bilgi veren Seçer, bu projeyi Ulaşım Master Planı’na dahil ederek, bakanlık onayını aldıklarını ifade etti. Tarsus tramvayı projesinin, Otogar’dan Üniversite’ye kadar olan Atatürk Caddesi boyunca 12 kilometrelik mesafeyi kapsadığını dile getiren Seçer, “Önümüzdeki 5 yıllık süreçte projeyi etap etap yapmaya başlayacağız. Böylece raylı sistemlerle ulaşımdan, Tarsuslular'ın da istifade etmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Yerel seçimlerin farklı bir anlamı ve havası olduğunu belirten Başkan Seçer, bu tür seçimlerde vatandaşın hangi partiden olursa olsun, yapılan hizmetleri göz önüne koyarak oy vermesi gerektiğini hatırlattı. Kendisinin de, 5 yıllık görev sürecinde yaptığı hizmetlerden memnun olanların oylarını istediğini kaydeden Seçer, “Bize oy veren de, vermeyen de elbette başımızın tacı. Tarsus Belediye Başkan adayınız Ali Boltaç ile birlikte uzun süredir Meclis Üyesi olarak beraber ve uyumlu çalışıyoruz. Kendisi zaten konulara hakim ve 5 yıl boyunca size çok güzel bir şekilde hizmet edeceğinden eminim. Bundan dolayı kendim için istediğim desteği, Ali Boltaç için de istiyorum. İnşallah her ikimizde belediye başkanı oluruz. Güzel kentimiz Tarsus'a, en güzel ve layık olan hizmetleri yerine getiririz” ifadelerini kullandı.

 

BOLTAÇ: “ENGELSİZ BİR TARSUS YARATMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ DEĞİL, GEREĞİNİ YAPACAĞIZ”

Başkan Seçer’in katılmasından dolayı coşkulu bir toplantı olduğunu söyleyen CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç, sevgiyi kazanmanın kolay olmadığını kaydederek, “Biz engelli yurttaşlarımızın Tarsus’ta neler çektiğinin bilincindeyiz. Engelsiz bir Tarsus yaratmak için elimizden geleni değil, gereğini yapacağız. Artık Tarsus’un engelsiz parkları, engelsiz yaşam alanları olacak ve bunlar da sadece sizlere hizmet olarak gelecek. Bunlar lütuf değil, bunlar size layık olan” diye konuştu.

 

KIŞ: “VAHAP BAŞKANIMIZIN ENGELLİLER İÇİN YAPTIĞI PROJELER ÇOK BAŞARILI”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin özel gereksinimli bireyler için yaptığı çalışmaların çok başarılı olduğunu söyleyen CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Vahap Seçer Başkanımızın özellikle ve özellikle her projede, her alanda çok başarılı çalışmaları vardı ama engelli bireyler için yaptığı projeler ve çalışmalar da çok başarılı. Engellilerin hayatını kolaylaştıracak birçok projede birlikte çalıştık. Ben inanıyorum ki Ali Boltaç arkadaşımız da Meclis üyeliğinde göstermiş olduğu başarıyı belediye başkanı olduğunda da aynı şekilde gösterecek. Vahap Seçer Başkanımızla birlikte uyum içerisinde ve eş güdümle çalışmalar yapacaklar. Birlikte bir belediye başkanlığı vizyonu oluşturacaklar. Sizlere yapılan çalışmalar ve projeler kat kat devam edecek” dedi.

İşitme Engelliler Derneği Başkanı Ali Şenatak, Başkan Seçer’e destek vereceklerini belirtti. Özel gereksinimli bireylerin daha rahat kullanabildiği sarı limon otobüslerin sayısının artmasını istediklerini kaydeden Şenatak, “Her şey için teşekkür ediyoruz ve mutlaka size destek veriyoruz” şeklinde ifade etti. Tarsus Görme Engelliler Dernek Başkanı Fikri Topuz da, Başkan Seçer’in buluşmaya katılmasından dolayı duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Yolunuz açık olsun, yüreğimiz seninle” dedi. Çıktıkları yolda Başkan Seçer’e ve Boltaç’a başarılar dileyen Tarsus Otizm Derneği Başkanı Fatih Düzenli de, Tarsus’un engelli dostu bir kent olması için ellerinden geleni yapacağını anlattı. Sakatlar Derneği Başkanı Ali Çelik, Başkan Seçer ve ekibinin her zaman yanlarında olduğunu belirterek, katkılarından dolayı teşekkür etti.

Program, fotoğraf çekiminin ardından sona erdi. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA