27 Nisan 2024 Cumartesi



17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı  
 
 
 
 
Yıldız, seçimlerde hatırlanan köylüyü dinledi
   

CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, seçimden seçime hatırlanmaktan dert yanan köylülere; “Biz stratejik planlarımızı köylülerimizle yapacağız. Toroslar’ı belli bir zihniyetin yönettiği belediyecilik anlayışından, sizlerle yönettiğimiz bir anlayışa dönüştüreceğim” sözleriyle yanıt verdi.

 

Tarih : 17 Mart 2024 Pazar 18:23

Köylerde verimli tarım alanlarının talan edilmesine karşı mücadelesi ile kamuoyunun tanıdığı Abdurrahman Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi Toroslar Belediye Başkan Adayı olarak gittiği köylerde çözüm önerilerini anlattı.  CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, Bütünşehir Yasası ile mahalle statüsüne geçen; Çamlıdere, Doruklu, Korucular,  Dalakderesi, Evrenli, Çelebili, Musalı, Kepirli, Soğucak, Bekiralanı köylerini ziyaret etti.

Yıldız, Mersin Ziraat Odası Başkanı Musa Yılmaz’ın da eşlik etti köy gezisinde; Ziraat Odası’nın işbirliği ile hayata geçirmeyi planladıkları projeleri anlattı.

 

5 SENEDE 5 KERE KÖYLERE GELMEDİ

Köylüler, seçimden seçime köylünün hatırlanmasından dert yandı. Köy muhtarları telefonlarına bakmayan belediye başkanına tepkisini; “5 senedir telefonla ulaşamadık. 5 senede 5 kere bu köylere gelmemiştir” sözleriyle dile getirdi.

 

KÖYLERE UĞRAMAYACAĞINI BİLE BİLE OY VERİLİYOR

CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, mevcut anlayışa; köylere uğramayacağını bile bile oy verildiğine işaret ederek, “O arkadaşlar da şunun garantisini almış; ‘nasıl olsa hiçbir şey yapmasak da hatta standart belediyecilik bile yapmasak, hatta çöpü bile süpürmesek, konteynırdaki çöpü de boşaltmasak, zaten bunlar bizi seçiyor.’ ‘Niye kendimizi yoralım’ diyorlar. Aslında önce bizim değişmemiz lazım” dedi. Seçildikten sonra da mahallelerde, köylerde olacağını dile getiren Yıldız, Mersin Ziraat Odası Başkanı Yılmaz’dan aldığı sözle köylerde hayata geçirmeyi planladığı projeleri anlattı.

 

YÖRÜKLÜK, BİTME NOKTASINA GELMİŞTİR

Kendisi de Yörük olan Yıldız, “Ülkemizde uygulanan tarım politikasızlığı ve yanlış eğitim politikaları sebebiyle köy nüfusu çok azalmış ve yaşlanmıştır. Hayvancılık üretiminin temel unsuru Yörüklük, mera alanlarının yanlış imar politikaları neticesinde yok edilmesi sonucu, bitme noktasına gelmiştir. Bu aynı zamanda kültürel bir kırıma sebep olmuştur. Tarımsal üretim büyük oranda geleneksel aile çiftlikleri eliyle yapılmaktadır. Geldiğimiz noktada köylü ve Yörük nüfusu toplam nüfusun ancak yüzde 5’i oranında kalmıştır. Yani toplam nüfusun yüzde 5’i geriye kalan yüzde 95’i beslemek zorunda bırakılmıştır. Bugün yaşanan gıda krizinin hatta açlığın temel sebebi bu kırım ve yaşam tarzına müdahaleden kaynaklanmaktadır” diye konuştu.

 

KÖYLÜLERİMİZİN YETİŞTİRDİĞİ FİDANLARI KULLANACAĞIZ

Köylülere garantili üretim desteği sunacaklarını ifade eden Yıldız, şöyle devam etti: “Toroslar’ı belli bir zihniyetin yönettiği belediyecilik anlayışından, sizlerle yönettiğimiz bir anlayışa dönüştüreceğim. Biz stratejik planlarımızı köylülerimizle yapacağız. Sosyal hizmet uzmanları dahil yetkililer gelecek sizin taleplerinizi, önerilerinizi alacak. Mersin Ziraat Odası ile ortak projeler geliştireceğiz. Fide ve gübre desteği sağlayacağız. Köylülerimize garantili üretim desteği sunacak her birine pazar desteği sağlayacağız. Tüm bunlara ek olarak sulama birliklerine destekler vereceğiz. Tarımsal Güneş Enerji Tesislerinin kurulmasına öncülük edeceğiz. İthal ağaçlar yerine köylülerimizin yetiştirdiği fidanları kullanacağız.” (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA