28 Nisan 2024 Pazar



17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı  
 
 
 
 
“Büyük projeleri cumhur ittifakı ile biz yaparız”
   

 

Tarih : 12 Mart 2024 Salı 11:46

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, “Yaşanabilir şehirler sıralamasında ilk 5’i hedefliyoruz. Bunu projelerimizle en kısa sürede yapacağız. Trafikte geçirdiğiniz süre, kentin alt yapısı, yaşam kalitesi, havası, denizi bunları etkiliyor. Mersin’de tarih, tarım, turizm gibi önemli değerler var ama katma değer yok.. Bizim hedefimiz Mersin i hak ettiği yere taşımak. Biz hala altyapı, kavşak, ulaşım gibi sorunları konuşuyoruz. Biz Mersin için her kapıyı çalacağız” dedi.  

 

“BÜYÜK PROJELERİ CUMHUR İTTİFAKI İLE BİZ YAPARIZ”

Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan, katıldığı bir televizyon programında, “100 projemizi açıkladık ve kamuoyunda memnuniyetle karşılandı. Çünkü Mersin’in daha iyi noktalarda olması gerekiyor. Büyük projeleri Cumhur İttifakı ile biz yaparız.” Diye konuştu.

 

“SUYA ZAM TEKLİFİNİ İKİ DEFA KABUL ETMEDİK AMA YAPILDI”

Biz sorunları ortaya koyarken kimseyi suçlamak için değil, bu konular bize her yerde söylendiği için konuşuyoruz ” diyen Serdar Soydan, şöyle konuştu: “Mersin halkı suyu pahalı kullanıyor. Bu konu defalarca basında yer aldı. Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında mevcut belediye yönetimi zam istediğinde iki defa ret verdik. Tutanaklar ortada. Yönetim yargıya giderek tarife artışına gitti. Diğer Büyükşehirle farkımız var. Mevcut yönetim elektrik giderlerini öne sürdü. Ama örnek olarak aldığımız şehirlerde irtifa farklarına rağmen maliyetleri düşük. Buna rağmen yüzde 30 daha zamlı tarife var. Onun için indirim yapacağız. Emekliler içinde ayrı bir çalışma yapıyoruz hem indirim hem de belli bir kotaya kadar ücretsiz su vereceğiz.”

 

“BİZ HALA ULAŞIM VE ALTYAPI GİBİ SORUNLARI KONUŞUYORUZ”

Trafik sorununun öne çıkması ile ilgili de Serdar Soydan, “bunu söylerken yaptığımız araştırmanın sonucunu söyledik. Vatandaşlarımız bu konuda çok fazla şikayette bulundu. Önceliğimiz bu olacak ve ulaşım master planı revize edilerek, kavşak düzenlemeleri ile bu sorunu ortadan kaldıracağız. Çünkü kanalize kavşak ile trafik sorunu daha da arttı. Bunu görüyorsunuz. Kazalar, bekleme süreleri arttı. Onun için projelerimizi açıklarken bilimsel verilerle anlattık.  Birçok şehir yıllar öncesinde raylı sisteme kavuşmuş. Biz ise hala ulaşım ve altyapı gibi sorunları konuşuyoruz. Bu bizi üzüyor. Onun için bu projelerimiz önceliğimiz oldu.” Şeklinde konuştu. 

 

“SOSYAL KONUTLAR YAPACAĞIZ”

Afet Toplanma Alanlarını projesini önemsediklerini, uygun şartlarda konutlar yapacaklarının altını çizen Serdar Soydan, şöyle devam etti:” Dirençli kentler kapsamında sosyal konutlar yapacağız. Uygun fiyatlı ve uzun vadeli ödeme seçenekleri ile vatandaşlarımıza vereceğiz. Bunları birçok belediye yaptı. Akdeniz ile Silifke İlçe Belediyelerimiz de yaptı. İmar düzenlemeleri sonrası ada bazlı dönüşümler daha kolay olacaktır. Daha uygun zeminlerde bunu yapacağız. Afet Toplanma Alanı projemiz var. Hepimiz günlerce arabalarda yaşadık. Bu güvenli alanlarda tüm ihtiyaçlarımızı karşılayacağımız yerler olacak.” (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA