28 Nisan 2024 Pazar



17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı  
 
 
 
 
Ramazan sofralarının vazgeçilmez tatlısı: "Kerebiç"
   

Mersin yöresine özgü bir tatlı çeşidi olan kerebiç, hafifliği ve doğallığının yanı sıra lezzetiyle de ramazan sofralarını süslüyor.

 

Tarih : 12 Mart 2024 Salı 11:37

Geçmiş yıllarda sadece ramazan aylarında üretimi yapılan kerebiç, zaman içerisinde rağbet görmeye başlayınca yılın 12 ayı tezgahlardaki yerini aldı. Ramazanın gelmesiyle sofralarda daha fazla yer bulan kerebiç, 'irmik tatlısı' olarak biliniyor. İçi doldurularak "içli köfte" şekli verilen kerebiç, fırında pişirilerek, çöven otu köklerinden yapılan kaymağın üzerine dökülmesiyle servis ediliyor. İsteğe göre üzerine tarçın da ilave edilebiliyor.

Yaklaşık bir hafta dayanma süresi olan kerebice il dışından gelen talepler ise kargo ile karşılanıyor. Ramazan sofralarında yerini almaya başlayan kerebicin kilogramı fıstıklı 550 TL, cevizli ise 400 TL arasında değişen fiyatlardan satışa sunuluyor.

 

"RAMAZANDA TALEP ARTIYOR”

Mersin'de 15 yıldır kerebiç satan Zülküf Taş, Mersin'e has bir tatlı olan kerebice ramazanda talebin arttığını söyledi. Geçmiş yıllarda sadece ramazana özgü olan kerebicin günden güne rağbet görmeye başladığını belirten Taş, hafif ve doğal olması sebebiyle yıl boyunca tezgahlardaki yerini koruduğunu ifade etti. Ramazanda sirkülasyonun biraz daha arttığına işaret eden Taş, "Hafif olması en büyük etkendir. Kerebiç, irmikten yapılan, içerisinde fıstık veya ceviz olan bir üründür. Yanında da içerisinde şekerden başka bir şey olmayan çöven otundan yapılan kaymak var. Hiçbir şekilde hayvansal ürün yoktur" dedi.

 

İL DIŞINA KARGOYLA SİPARİŞ GÖNDERİLİYOR

Yaklaşık bir hafta dayanma süresi olan kerebice, il dışından da talep olduğunu belirten Taş, siparişleri kargo veya otobüsle gönderdiklerini kaydetti. Ayrıca il dışından satış yapmak isteyenlerin de olduğunu vurgulayan Taş, "Talepleri karşılayabilmek için halen ürün gönderiyoruz. Kerebicin kilogramı fıstıklı 550 TL, cevizli ise 400 TL'den satışa sunuyoruz" diye konuştu. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA