27 Nisan 2024 Cumartesi



17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı  
 
 
 
 
Şubat ayı ihracatımız 184 milyon doları aştı
   

 

Tarih : 11 Mart 2024 Pazartesi 11:47

Akdeniz Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (AHBİB) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Memiş, şubat ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 29 artış sağlayarak 184,4 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiklerini açıkladı. Şubat ayında en fazla ihracat yaptıkları ülkelerin Irak, Suriye ve ABD olduğunu belirten Başkan Veysel Memiş, ABD, Nijerya, Tayvan, Endonezya, Litvanya ve Pakistan pazarlarında ihracat hacminde 4 haneli rakamlara ulaştıklarını belirtti.

 

“DUBAİ GULFOOD FUARI’NA ÇİFTE ORGANİZASYONLA DAMGA VURDUK”

AHBİB üyesi ihracatçıların küresel pazarlarda ihracat performansını artırmak, rekabetçiliğini güçlendirmek için önemli hamleler yapmaya devam ettiklerini dile getiren Başkan Veysel Memiş, bu kapsamda şubat ayında dünyanın en büyük gıda fuarlarından olan Dubai Gulfood’da çifte organizasyonu başarıyla gerçekleştirdiklerini kaydetti. Başkan Veysel Memiş, “Birleşik Arap Emirlikleri’nin 7 emirliğinden en büyüğü olan, bölgenin en önemli ticaret ve finans merkezi konumunda bulunan Dubai üzerinden Orta Doğu, Afrika ve Güney Asya pazarlarında daha etkin olmayı hedefleyen firmaların akın ettiği Dubai Gulfood Fuarı’nda eş zamanlı iki organizasyon düzenledik. Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde 19-23 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen Dubai Gulfood Uluslararası Gıda Fuarı’nda 30 AHBİB üyesi firmamız, stant açarak ürünlerini tanıttı. 22 AHBİB üyesi firmamız ise Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi kapsamında pazarlama faaliyetleri yaptı.” dedi.

 

“TMO GENEL MÜDÜRÜMÜZÜN VE DİPLOMATLARIMIZIN DESTEĞİYLE BÜYÜK BİR SİNERJİ YAKALADIK”

Bu yıl yüzde 49’u yeni olmak üzere 190 ülkeden 5 bin 500 firmanın katılım sağladığı Dubai Gulfood Fuarı’nda AHBİB üyesi firmaların stantlarını Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, Abu Dabi Büyükelçisi Tugay Tunçer, Dubai Başkonsolosu Onur Şaylan ve Dubai Ticaret Ataşesi Ersoy Erbay’ın da ziyaret ettiğini ifade eden Başkan Veysel Memiş, büyük bir sinerji yakaladıklarını belirtti. Başkan Veysel Memiş, “TMO Genel Müdürü Sayın Ahmet Güldal ve Türk diplomatlar, AHBİB Yönetim Kurulu üyeleri ve ürünlerini tanıtan firmalarımızın temsilcileriyle potansiyel pazara ilişkin istişarelerde bulundu. Türkiye Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektör Kurulu da Türkiye Gıda İhracatçıları adıyla Dubai Gulfood’a katılım sağladı. AHBİB dâhil toplam 6 Birliğin oluşturduğu Türkiye Gıda İhracatçıları standındaki tadım etkinliklerine fuar ziyaretçileri yoğun ilgi gösterdi. Birliğimiz verimli bir fuar organizasyonuna imza attı. Yaptığımız tanıtımların ve pazarlama faaliyetlerinin önümüzdeki aylarda ihracat performansımıza pozitif etkilerini göreceğimize inanıyorum.” diye konuştu.

 

“NİSAN AYINDA BELÇİKA, HOLLANDA VE İTALYA’YA EŞ ZAMANLI SEKTÖREL TİCARET HEYETİ DÜZENLEYECEĞİZ”

AHBİB olarak Avrupa Birliği (AB) pazarında da daha etkin olma hedefiyle ilerlediklerini belirten Başkan Veysel Memiş, nisan ayında Belçika, Hollanda ve İtalya’ya eş zamanlı sektörel ticaret heyeti düzenleyeceklerini duyurdu. Başkan Veysel Memiş, 22-27 Nisan 2024 tarihleri arasındaki AHBİB Belçika-Hollanda-İtalya Sektörel Ticaret Heyeti’nde yer alacak firmaların hedef ülkelerde tespit edilen alıcılarla iletişime geçerek yeni ticaret bağlantıları kurmak üzere görüşmeler yapacağını dile getirdi.

 

“ŞUBAT AYINDA EN FAZLA İHRACAT YAPTIĞIMIZ ÜLKELER IRAK, SURİYE VE ABD”

Şubat ayında AHBİB bölgesinde sektörün ihracatını ürün gruplarına ve ülkelere göre ele alan Başkan Veysel Memiş, “Yılın ikinci ayında 223 bin 342 ton ürünü uluslararası pazarlarda değerlendirdik. Sektörümüz en yüksek ihracatı pastacılık ürünleri, değirmencilik ürünleri ve bakliyatta gerçekleştirdi. Pastacılık ürünleri yüzde 16 artış ve 34,4 milyon dolar değer ile birinci sırada, değirmencilik ürünleri yüzde 143 artış ve 29,5 milyon dolar değer ile ikinci sırada, bakliyat ürünleri 29 milyon dolar değer ile üçüncü sırada yer aldı. Şubat ayında bölge ihracatımızı ülkelere göre değerlendirdiğimizde, en fazla ihracat yaptığımız pazarların başında 29,5 milyon dolar değer ile Irak liste başında yer aldı. Bu ülkeyi yüzde 77 artış ve 14,8 milyon dolar değerle Suriye, yüzde 1.194 artış ve 13 milyon dolar değer ile ABD takip etti. Bu üç ülkenin bölge ihracatımızdaki payı yüzde 34 oldu. Şubat ayında 165 ülkeye ihracat yapan Birliğimiz, ABD, Nijerya, Tayvan, Endonezya, Litvanya ve Pakistan pazarlarında ihracat hacmindeki artışlarını 4 haneli rakamlara tırmandırdı. Bu güzel gelişmeler ihracatta yeni rekorlar kırma hedefimiz için umutlarımızı ve motivasyonumuzu daha da artırıyor.” (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA