31 Ocak 2026 Cumartesi



13:22   TARSUS’TA YOĞUN YAĞıŞ SONRASı TAM SAHA MÜDAHALE   13:19   MERSIN’DE YASA DıŞı BAHIS OPERASYONU: 8 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   13:16   MUT’TA KAYıSıNıN GELECEĞI MASAYA YATıRıLDı   12:46   KOMŞUSU ’ADAM ÖLDÜ EVI DE YıKıLDı’ DEDI O ANDA EV ÇÖKTÜ   12:43   SEL SONRASı DENIZ KAHVERENGI OLDU, SAHILLER ODUN DOLDU   12:19   HıZLı TRENLE ULAŞıMDA YENI DÖNEM: MERSIN - ADANA ARASı 25 DAKIKAYA DÜŞECEK   11:45   MERSIN’DE ‘SESSIZ MIRASıN SESI’ SERGISI SANATSEVERLERLE BULUŞTU   11:41   MERSIN’DE ÇOCUKLAR AKRAN ZORBALıĞıNA KARŞı EMPATI ATÖLYELERINDE BULUŞTU   11:39   4 BIN KIŞI ÇALıŞıYOR YÜZDE 84’Ü TAMAMLANDı: ÇEŞMELI-KıZKALESI OTOYOLU MERSIN TURIZMINE NEFES ALDıRACAK   16:29   MERSIN’DE 0-6 YAŞ ÇOCUKLAR IÇIN ÜCRETSIZ GELIŞIM TARAMASı   16:27   MERSIN’DE ORMAN MUHAFAZA PERSONELINE ATıŞ EĞITIMI   16:25   YÜKÜMLÜLER, MERSIN’DE OKULLARı TEMIZLEYIP BOYADı   12:57   TARSUS BELEDIYESINDEN IKLIME DIRENÇLI KENT IÇIN IKI AB DESTEKLI PROJE   12:17   MERSIN BÜYÜKŞEHIR BELEDIYESININ SOSYAL PROJELERI TÜRKIYE’YE ÖRNEK OLUYOR   12:15   SANAL KUMAR SOYGUNA SÜRÜKLEMIŞ   12:13   MERSIN’DE KADıNLAR REFORMER PILATESLE BEDENEN VE RUHEN GÜÇLENIYOR   12:11   SEÇER: "MERSIN’IN DEĞERLERINI ORTAYA ÇıKARMAK ZORUNDAYıZ"   12:08   MERSIN’DE KAÇAK TÜTÜN VE MAKARON ELE GEÇIRILDI   15:03   MERSIN’DE EV YANGıNı: BIR EV KULLANıLAMAZ HALE GELDI   15:00   MERSIN’DE DOLU SERA ÇÖKERTTI, BAHÇELERE ZARAR VERDI  
 
 
 
 
Gebe kadınlar hastane bahçesinde pilates yaptı
   

Mersin Şehir Hastanesi bünyesindeki Gebe Okulu’nda eğitimlere katılan kadınlar ’Dünya Kadınlar Günü’nü, hastane bahçesinde pilates yaparak kutladı.

 

Tarih : 8 Mart 2024 Cuma 16:16

Fizyoterapist Pınar Özkan yönetiminde ısınma çalışmalarıyla başlayan etkinlik, direnç bantlarıyla gerçekleştirilen hareketlerle devam etti. Ardından toplu çalışmalara geçen kadınlar, pilates topuyla çeşitli hareketler gerçekleştirdi. Etkinlik sonunda kadınlar ve hastane personeli müzik eşliğinde eğlendi. Etkinlik kapsamında ayrıca kadınlara çiçek verildi.

 

"GEBELİK ÖNCESİNDEN GEBELİĞİN SONUNA KADAR EĞİTİMLER VERİLİYOR"

Mersin Şehir Hastanesi'nde Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Pınar Avcı, Gebe Okulu'nun hastanenin kurulduğu günden itibaren hizmet verdiğini söyledi. Gebe okulunda, gebelik öncesinden gebeliğin sonuna kadar eğitimler verildiğini belirten Avcı, "Eğitimler bireysel ve gruplar halinde verilmektedir. Biz her hafta toplanıp gebe okulunda eğitimimizi yapmaktayız. Bugün 8 Mart dolayısıyla hastanemizin bahçesinde bu eğitimimizi gerçekleştirmek istedik. Bu vesileyle bütün kadınların Dünya Kadınlar Günü'nü kutluyoruz" dedi.

 

"BİZLERİN HEDEFİ, GÜÇLÜ ANNELER, BİLİNÇLİ ANNELER, SAĞLIKLI NESİLLER"

Gebe Okulu'nda eğitici eğitmen olarak görev yapan Sebahat Serin de anne adaylarına uzman bir kadro ile destek verdiklerini söyledi. Kadrolarında kadın doğum uzmanı, çocuk uzmanı, çocuk hekimi, ebe, hemşire, fizyoterapist, diyetisyen, psikolog ve emzirme uzmanı bulunduğunu ifade eden Serin, "Bizler Gebe Okulumuzda anne adaylarımıza gebelikleri, doğumları, doğum sonrası, yeni doğan, lohusa bakımı, emzirme, anne sütü hakkında doğru destek olmak adına buradayız. Bizlerin hedefi, güçlü anneler, bilinçli anneler, sağlıklı nesiller" dedi. Serin, bugünkü etkinliği hastane bahçesinde yaparak, 8 Mart Kadınlar Günü'nü de beraber kutlamak istediklerini ve güzel bir etkinlik olduğunu söyledi.

 

"GEBE PİLATESİ VE NEFES TEKNİKLERİNİ ÖĞRETİYORUZ"

Fizyoterapist Pınar Özkan ise 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla yönetimle birlikte Gebe Okulu olarak bir proje hazırladıklarını söyledi. Bu kapsamda hastane bahçesinden faydalanarak kadınlara egzersiz programı öğretmek istediklerini anlatan Özkan, "Bu zaten rutinde de yaptığımız bir uygulama. Gebe pilatesi ve nefes tekniklerini öğretiyoruz. Hep beraber yaptık. Çok keyif aldık. Sanırım gebelerimiz de aynı şekilde keyif aldılar" dedi.

Etkinliğe katılan Hatice Deniz de 34 haftalık gebe olduğunu ifade etti. Uzun süredir Mersin Şehir Hastanesinin Gebe Okulu eğitimlerini katıldığını belirten Deniz, "Çok memnunum. Bugün de pilates eğitimi aldık. Çok da memnun kaldım. Sporun ne kadar bir kez daha anladım. Bütün ekibe çok emekleri için teşekkür ediyorum. Devamını bekliyorum. Arkadaşlarıma da katılmaları için tavsiyede bulunuyorum" ifadelerini kullandı. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA