16 Haziran 2025 Pazartesi



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
Mersin Lojistik Platformu ilk toplantısını gerçekleştirdi
   

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) tarafından hazırlanan RİS Mersin Projesi kapsamında 2008 yılında kurulan sektörel platformlar yeniden hayat buluyor. Kent ekonomisinin önde gelen sektörleri özelinde kurulup pandemi ile ara verilen platform çalışmalarına tarımın ardından lojistik ile devam edildi.

 

Tarih : 27 Şubat 2024 Salı 11:02

Mersin Lojistik Platformu ilk toplantısını gerçekleştirdi. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar, Yönetim Kurulu Üyesi ve TOBB Türkiye Ulaştırma ve Lojistik Sektör Meclis Üyesi Murat Aktoğ ile sektör paydaşları, platform çatısı altında bir araya geldi. Tanışma toplantısında geçmiş dönemde yapılan çalışmalar değerlendirilip önümüzdeki süreç için yol haritası belirlendi. Buna göre bir sonraki toplantıda ilk olarak geçmiş dönemlerde tamamlanan çalıştaylarda ortaya çıkan sonuçlar ele alınıp bugüne kadar neler yapılıp nelerin yapılmadığının saptanmasına karar verildi. Yapılmayan maddelerin neden yapılamadığı belirlenip hangi yöntemlerle sonuca ulaşılabileceği değerlendirilecek. Kamu kurum ve kuruluşları ile diyalog artırılıp bir taraftan platformun talepleri tek bir ağızdan iletilirken diğer taraftan kamu kurum ve kuruluşlarının elindeki enstrümanlar hakkında bilgi edinilip hangi alanlarda ortak çalışma yürütülebileceği saptanacak. Oluşturulacak talep ve önerilerin somutlaştırılabilmesi adına geçmişte hazırlanan lojistik master plan yeniden değerlendirilecek.

 

ÇAKIR: “BERABERLİK VE GÜCÜN ÖNÜNE KİMSE ÇIKAMAZ”

Lojistik sektörünün Mersin’in güçlü yanı olduğunu ve bu gücün pandemi döneminde daha çok anlaşıldığını kaydeden MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Yaptığınız iş çok kıymetli. Bu nedenle platformu yeniden canlandırmak istedik” dedi. Platform sayesinde sektörün tek ses olabileceğini vurgulayan Çakır, tek sesin güç getireceğini, herkesin farklı bir söylem ile farklı konuların çözümüne odaklanmasıyla sonuç alınamayacağını söyledi. “Beraberlik ve gücün önüne kimse çıkamaz” diyen Çakır, düzenli olarak bir araya gelip birlikte yol almak gerektiğini ifade etti. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA