5 Mayıs 2026 Salı



17:40   YARGITAY BOZDU, YEREL MAHKEME GERİ ADIM ATMADI   16:02   “ ENERJİSA İŞLEM MERKEZİ KAPATILMAMALI”   15:56   MERSİN’DE TRAFİK HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ   15:53   MERSİN, TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR   15:18   TARİHİ GEÇMİŞ SALAM YİYEN 4 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI   15:13   MERSİN’DE ÖLEN 2 KARDEŞİN CENAZESİ GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ   13:40   BİRİNİ SATIN ALDI, DİĞERİNİ ÇALDI: O ANLAR KAMERADA   11:32   “SORULARA CEVAP YOK, SAYFALAR DOLUSU HİKÂYE VAR” CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ’TAN BAKANLIĞA TEPKİ: “VERİ İSTEDİK, NUTUK GELDİ”   11:10   MERSIN’DE KAR GÜZELLIĞI DRONLA GÖRÜNTÜLENDI   11:03   TARSUS’TA ER MEYDANı DOLDU: 455 GÜREŞÇI KıYASıYA MÜCADELE ETTI   10:22   MERSIN’DE GAZILER DOĞAYLA IÇ IÇE VAKIT GEÇIRDI   10:18   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN ÇıKAN ESERLER SERGIDE BULUŞTU   10:15   BAŞKAN BOLTAÇ: "HAYALIM 5 BIN KIŞILIK AÇıK HAVA ETKINLIK ALANıNı KENTIMIZE KAZANDıRMAK"   10:09   MERSIN’DE TARIHI ESER OPERASYONU: TEVRAT VE EL YAZMASı ESER ELE GEÇIRILDI   16:35   KAYAN: MERSİN İHRACATI YÜZDE 34,68 ARTIŞLA 304,9 MİLYON DOLARA ÇIKTI   16:31   EKMEN: MERSIN, HIZLI TRENLE ANKARA VE İSTANBUL’A BAĞLANMALI   16:28   TARAFLAR ARASıNDAKI TARTıŞMA CINAYETLE BITTI   16:26   MERSIN’DE DEVRILEN TRAKTÖRÜN SÜRÜCÜSÜ 1 SAATLIK ÇALıŞMAYLA KURTARıLDı   16:23   MALIYECILER KAZA YAPTı: 1 ÖLÜ, 5 YARALı   15:29   MERSIN’DE HASTANEYE KALDıRıLAN AILEDEN ACı HABER: 2 ÇOCUK KURTARıLAMADı  
 
 
 
 
Büyükşehir, vatandaşın acısını da paylaşıyor
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kayıplarının acısını yaşayan vatandaşlara, kentin 4 noktasına açtığı taziye evleri ile destek olmaya devam ediyor. Doğumdan ölüme kadar her anında vatandaşları yalnız bırakmayan Büyükşehir, kentin 4 noktasına açılan taziye evlerinde, yakınlarını kaybeden vatandaşlara taziyeye gelenleri ağırlıyor.

 

Tarih : 12 Şubat 2024 Pazartesi 10:54

Vatandaşların doğumundan ölümüne kadar her anında yanında olan Mersin Büyükşehir Belediyesi, kayıplarının acısını yaşayan vatandaşlara, kentin 4 noktasına açtığı taziye evleri ile destek olmaya devam ediyor.

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından hayata geçirilen Halk Kent Sosyal Yaşam Merkezi, Hal Sosyal Yaşam Merkezi ile Turunçlu ve Mevlana Mahallesi’nde bulunan ‘Taziye Evi’ sayesinde; yakınlarını kaybeden vatandaşlar acılarını yaşarken, taziyeye gelen yakınlarını da ağırlıyor.

 

DÖNMEZLER: “TAZİYE EVLERİ’NDE, GEREKLİ OLAN HER TÜRLÜ İMKAN SAĞLANMAKTADIR”

Mersin’in birçok noktasında bulunan Taziye Evleri’nin, kayıp yaşayan vatandaşların misafirlerini ağırlamak amacıyla hizmete başladığını kaydeden Sosyal Hizmetler Şube Müdürü Suzan Dönmezler, “Taziye Evi’miz kadın ve erkek olmak üzere 2 bölüme ayrılmıştır. Bu bölümlerde salon, mescit, mutfak bulunmaktadır. Cenaze sahibi vatandaşlarımızın, gelen misafirlerini ağırlamaları için gerekli her türlü imkan sağlanmaktadır. Taziye evlerimiz hafta içi ve hafta sonu sabah 9, akşam 22 saatleri arasında hizmet vermektedir” diye konuştu.

Vefat eden kişilerin yakınlarına ve taziyeye gelenlere Büyükşehir tarafından yemek hizmeti de sunulduğunu vurgulayan Dönmezler, “Definden sonra vefat eden kişilerin ailelerine ve yakınlarına yemek hizmeti sunulmaktadır. Cenazesi olan herkesi tek tek arayıp onay aldıktan sonra, yemek hizmetini sunmaktayız” dedi. Dönmezler son olarak, “Vatandaşlarımızın doğumdan ölümüne kadar her anlarında yanındayız” sözlerine yer verdi.

 

YETER: “ACILARIN PAYLAŞILMASI, TOPLUMUN RUH SAĞLIĞINI DA OLUMLU ETKİLER”

Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı personeli Çağdaş Yeter ise,  insanların birlik içerisinde olduğu zamanlardan bir tanesinin de cenazeler olduğunu belirterek, “Ölüm acısının paylaşılması ve dayanışmanın yaşanması, toplumun ruh sağlığını da olumlu yönde etkiler. Bu amaçla kurulmuş taziye evlerimizde, ‘Cenaze yakınlarının acısını paylaşıyor ve biriz, beraberiz’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

Vatandaşların ‘Taziye Evi’ni kullanabilmeleri için, Teksin uygulaması üzerinden başvuru yapabileceklerini söyleyen Yeter, “Vatandaşlarımız bizlere cenaze ile ilgili ölüm belgesini ulaştırdığında, Taziye Evi’nde onlara 3 gün hizmet sunuyoruz. Sabah 9 ile akşam 22 arası hizmet veriyoruz.  Büyükşehir Belediyesi olarak vatandaşlarımızın iyi gününde de kötü gününde de yanında oluyoruz” diye konuştu. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA