16 Haziran 2025 Pazartesi



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
Bu kış geç geldi: Tatil şehri Mersin’de kar güzelliği
   

Türkiye’nin tatil şehirlerinden Mersin’de 2 gündür etkili olan kar yağışı doğal güzelliği ile dikkat çeken bir çok yaylayı da beyaza bürüdü. Şehir merkezinde 28 kilometre uzaklıkta bulunan Gözne yaylası da mevsimin ve yılın ilk karıyla buluştu.

 

Tarih : 1 Şubat 2024 Perşembe 11:47

Meteorolojinin uyardığı yağışlı hava 2 gün süreyle Mersin merkezde yağmur, 800 rakım üzerindeki bölgeler de ise kar yağışı olarak etkisini gösterdi. Geçen yıl Ocak ayının başlarında yağan kar, bu sene bir ay gecikmeli geldi. Kar yağışı nedeniyle yazları 30 ile 40 bin arasında nüfusu ağırlayan yaylarda da nasibini aldı. Şehir merkezine en yakın yaylalardan Gözne'de beyaz örtüyle kaplandı. Kar yağışını fırsat bilen bazı vatandaşlar yaylaya çıkarak beyaz güzelliğin tadını çıkardı. Bazı vatandaşlar fotoğraf çekindi, bazı aileler de çocuklarıyla kartopu oyandı. Dron ile görüntülenen yayladaki kar güzelliği ise ayrı bir seyir keyfi verdi.

 

VATANDAŞLAR GEÇ GELEN KARIN TADINI ÇIKARDI

Kar yağınca bölgeye geldiklerini belirten Mehmet Keskin "İlk yağan karı görmek için Mersin merkezden Gözne’ye kadar geldik. Sırf bu manzarayı görmek için. Çok şahane bir manzara var burada. Doğanın bembeyaz olduğu yerler" dedi.

Yayla sakinlerinden Volak Mucuk " Burası Gözne yaylası. Geç gelen karın tadını çıkarıyoruz. Güzel bir günde çocukların tatil günlerinde eğlenmek için geldik. Geçen sene yağan kar bundan biraz daha önce yağmıştı ama tutmamıştı. Daha yüksek kesimlere yağmıştı. Şimdiki yağan karın devamı gelirse daha güzel olacak inşallah" ifadelerini kullandı.

Kar topu oynayanlardan Nil Güngördü ise mevsimin ve senenin de ilk karı olduğu için birazcık heyecanlı olduklarını ve kar topu oynadıklarını söyledi. (iha)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA