2 Ağustos 2025 Cumartesi



13:51   DENETIMI GÖRÜNCE POLISLERE ÇARPıP KAÇTı   13:46   TEMMUZ’DA IHRACAT REKORU KıRıLDı   13:38   ADANA’DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 YARALı   13:36   BıÇAKLADıĞı KADıNA ’AFFıNA SıĞıNıYORUM’ MESAJı ATTı   13:33   NEM BUNALTTı, YAYLACıLAR DEREDE SERINLEDI   13:30   ANAMUR’DAKI CINAYETE KARıŞAN 4’ÜNCÜ ŞÜPHELI DE TUTUKLANDı   13:29   BENZINLE ORMAN YAKAN ŞÜPHELILER TUTUKLANDı   13:27   DEAŞ’A FINANS SAĞLAYAN ŞÜPHELILERE OPERASYON: 2 GÖZALTı   15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI   14:54   MERSIN TURIZMINE KESINTISIZ VE GÜVENLI ULAŞıM!   14:35   EKMEN: “EYÜP CAN’ıN ÖLÜMÜNÜN TAKIPÇISIYIM”   14:25   BOZYAZı’DA KAÇAK SIGARA OPERASYONU   14:20   MERSIN’IN 5 ILÇESINDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 8 GÖZALTı   14:18   TARSUS’TA KAZA YAPAN ELYAF YÜKLÜ TıR ALEV ALEV YANDı   14:13   BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELSIZ YAZ KURSU!   14:09   KADıNLARA GÜÇ KATAN PROJE!   14:07   ARAS KAYRETLI’DEN ÇEVRE IÇIN ILHAM VEREN ÇAĞRı!  
 
 
 
 
Mersin’de İHA-1 Ticari Pilot Lisansı eğitimi verilmeye başlandı
   

Mersin’de, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü ve Akdeniz Belediyesi işbirliğinde yerel ve ulusal basın mensuplarına, İHA-1 Ticari Pilot Lisansı eğitim verilmeye başlandı.

 

Tarih : 5 Ocak 2024 Cuma 13:59

Akdeniz Belediyesi ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü tarafından 5-6-7 Ocak 2024 tarihleri arasında basın mensuplarına yönelik İHA-1 Ticari Pilot Lisansı eğitimi verilmeye başlandı. Akdeniz Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen, teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimler sonunda başarılı kursiyerlere sertifikalarının verileceği bildirildi.

İnsansız Hava Aracı Ticari Pilot Eğitmeni Erkan Seferoğlu, insansız hava aracı ticari pilot eğitimleri üzerine hem söyleşi hem de sertifika alabilecekleri bir program gerçekleştirdiklerini kaydetti.

 

“BİLİNÇLİ DRONE KULLANIMI ÇOK ÖNEMLİ”

Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Rüstem Kaya Tepe ise Akdeniz Belediyesi ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na teşekkür ederek, teknolojinin gelişmesiyle birlikte fotoğraf ve video kalitesinin çok önemli hale geldiğini söyledi.  İçeriklerin daha canlı ve izlenilebilir olması açısından farklı açılardan görüntü çekme ihtiyacı duyduklarını belirten Tepe, “Dolayısıyla drone kullanımı son dönemde arttı. Bunu bilinçli bir şekilde kullanmak çok önemli.  Bu eğitim de gazetecilerimiz açısından büyük önem arz ediyor. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

“BİZİM İÇİN ÇOK FAYDALI BİR EĞİTİM OLDU”

Gazeteci Çağlar Çağdaş Dokuzoğlu da “Bizim sektörün en önemli özelliklerinden bir tanesi görüntüleme konusu. Havadan görüntüleme ile ilgili yaygınlaşan bu sistemden faydalanmayı bizde çok istiyorduk. Bu eğitim bu anlamda bizim için çok anlamlı oldu. Teorik eğitimde aldıklarımızla pratiği birleştirdiğimizde gerçekten bölgemizde ve ilimizde havadan çekim ve havadan görüntülenme ile ilgili büyük bilgi sahibi olacağımızı düşünüyorum” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA