2 Mayıs 2024 Perşembe



19:05   EMEK SÖMÜRÜSÜNE KARŞı: SOKAKTA KAZANACAĞıZ!   19:04   MILLI EĞITIMDEN MILLI OLMAYAN DAVRANıŞ!   12:05   KUYUYA DÜŞEN IŞÇI YARALANDı   11:06   YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 963,4 MILYON DOLAR   11:04   KARTVIZITLER TICARI KÖPRÜYE DÖNÜŞÜYOR   11:03   VALI PEHLIVAN, MODEL FABRIKA VE YENILIK MERKEZI’NI ZIYARET ETTI   11:00   LOJISTIK MERKEZI’NIN YOL ÇALıŞMALARı BAŞLADı   10:59   ‘GÖKKUŞAĞıNıN ALTıNDA’ OYUNU ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:57   KADıNLAR YETENEKLERINI KEŞFEDIYOR   10:53   KONTROLDEN ÇıKAN OTOMOBIL KALDıRıMA VURDU, ONA METRELER KALA TıR DEVRILDI   10:48   ‘MAHZEN-35’ OPERASYONLARıNDA 6 AYRı ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI   10:47   TRAFIĞE KAPALı YOL MOTOSIKLET YARıŞ PISTINE DÖNÜŞTÜ   10:46   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 54 TUTUKLAMA   10:14   SERALARDA SıCAK HAVADA ZORLU HASAT   10:12   ULUSLARARASı FILMLER, MERSINLI SINEMASEVERLERLE BULUŞTU   10:10   ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHIRLE HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK   10:09   MTSO, SıFıR ATıK ILE MERSIN’I GELECEĞE HAZıRLıYOR   17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı  
 
 
 
 
CHP’li Taşyürek, projelerini duyurdu
   

CHP Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı Taşyürek, yapacağı projeleri duyurdu. 7’den 77’ye her yaştan vatandaşa hizmet edeceğini söyleyen Taşyürek, “Bu kent için bir kez de Atatürk gibi düşünmek gerek” dedi.

 

Tarih : 4 Ocak 2024 Perşembe 11:45

Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Mezitli Belediye Başkan Aday Adayı olan İlker Taşyürek, “Bu kent için bir kez de Atatürk gibi düşünmek gerek” mottosuyla başlattığı projeleri tanıttı. Üretimden köy projelerine, pazarlamadan eğitime, kadın ve çocuk haklarından sağlık alanına kadar birçok konuda proje yapacağını duyuran Taşyürek, kendini tanıttı. Neden aday olduğunu açıklayan Taşyürek, “Bu kent için bir kez de Atatürk gibi düşünmek gerek” diyerek yola çıktığını ifade etti.

 

ÜRETİM VE PAZARLAMA KOOPERATİFİ KURULMASI

Taşyürek, vaatlerini şöyle sıraladı: “ Tüm çiftçimizin, Esnafımızın ürünlerini alacağımız uluslararası bir markayı Kooperatif mantığı ile oluşturacak,

Her mahallemize kuracağımız ‘Çalışma Merkezlerinde’ alınacak ürünleri işleyerek paketleyip satışa hazır edecek, Sizlerin öncülüğünde o mahallede oturan genç kızları ve ev hanımlarını işe alacağız. Böylece o hanelere ek bir aylık gelir sağlayarak ailenin ekonomik kalkınmasına önem vereceğiz.

Mahallelerde kurulacak satış merkezlerinde bu toprakların ürettiği ürünlerin satışını Belediyenin güvencesi ile sağlayacağız. Böylece üreticinin ürünü tarlada kalmayacak. Tüketici de ürün ihtiyaçlarını makul fiyatlarla karşılamış olacak…Mezitli çiftçisinin ağırlıklı olarak ürettiği Limon ve Narenciye üretiminin kooperatif aracılığı ile alınıp işlenerek iç ve dış pazarda değerlendirilmesi,

Üreticinin ürünlerinin saklanacağı soğuk hava deposu yapılarak hayata geçirilmesi,

Merkeze yakın ulaşımı kolay bir yerde hayvan pazarı kurulması,

Merkeze yakın ulaşımı kolay bir yerde mezbahana kurulması,

Hayvan üreticililerinin ihtiyacı olan girdilerin Üretim ve Pazarlama Kooperatifi aracılığı ile Kooperatif ortağı köylülere verilmesi,

Veteriner ve hayvan sağlığı konusunda birimler oluşturulması,

 

KADINA YÖNELİK PROJELER

Kadın Kooperatifi. Bu kooperatif, ev kadınlarının el emeği ürünlerini pazarlayabilecekleri bir platform oluşturmak, kadınların ekonomik bağımsızlıklarını artırmak ve kadın dayanışmasını güçlendirmek amacıyla kurulacaktır.

Kadın sığınma evleri kurarak aktif hale getirilmesi ve bu konuyla ilgili hukuki desteğin sağlanması,

Kurulacak Kooperatif birimlerinin her kademesinde hem üretim hem de pazarlamada aktif görev alması,

 

ÇOCUKLARA YÖNELİK PROJELER

Engelli çocukların eğitim ve rehabilitasyonuyla ilgili çocuk ve genç evlerinin açılıp amacına uygun olarak hayata geçirilmesi,

Belediye bünyesinde kurulacak Spor ve Sanat Kulüpleri ile çocuklarımızın yetenekleri doğrultusunda eğitim almaları sağlanacak.

Belli merkezlere spor ve sanat ile ilgili tesisler kurulacak.

 

EĞİTİME YÖNELİK PROJELER, CUMHURİYET AKADEMİSİ KURULARAK HAYATA GEÇİRİLMESİ

7-77 tüm insanlarımızı eğitmek, onlara meslek edindirme kursları

Gençler için yazım kursları, Ulusal kültürümüz ve değerlerimizin anlatıldığı, yurttaşlık bilincinin verilmesi,

Dini bayramlarda halkın bir araya gelerek ulusal birlik ve dayanışmasının sağlanması

Milli bayramlarda yurttaşlık bilinci çerçevesinde katılımların sağlanması,

Topluma yeni entegre olmuş ve yurttaşlık almış insanlarımıza değerlerimizi tanıtmak amacıyla seminerler verilmesi,

Topluma kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla ilçe merkezi ve köylerimizde oluşturulacak okuma odaları kurulması. Bu okuma odalarında ‘kitap getir al oku’ kampanyası başlatılması,

 

 

 

 

 

 

 

 

SAĞLIĞA YÖNELİK PROJELER

Belediyelerin sağlık ile ilgili projeleri, belediyelerin sağlık hizmetlerinin kalitesini ve erişilebilirliğini artırmak, sağlıkta fırsat eşitliği sağlamak, sağlık kurumları ve bireylerin ihtiyaçlarını karşılamak, sağlıkta yenilikçi ve katılımcı yöntemler geliştirmek için yürüttüğü faaliyetlerdir.

Çevre sağlığı, Temizlik, İnsan sağlığı, Hayvan sağlığı, Bitki sağlığı, Gıda sağlığı, Sosyal hizmetler, Engelli hizmetleri, Yaşlı hizmetleri, Kadın hizmetleri, Çocuk hizmetleri, Gençlik hizmetleri, Spor hizmetleri, Kültür ve sanat hizmetleri gibi alanlarda sağlık ile ilgili projeler yürütülecekti.

 

SOSYAL YAŞAMA YÖNELİK PROJELER

Belediyelerin sosyal yaşama yönelik projeleri, belediyelerin vatandaşların sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere katılımlarını sağlamak, sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı geliştirmek, sosyal sorunlara çözüm üretmek, sosyal hizmet ve sosyal yardım sunmak için yürüttüğü faaliyetlerdir.

Sosyal Kart: Dar gelirli vatandaşlara ulaşım, sağlık, eğitim, kültür, sanat, spor gibi alanlarda indirimli veya ücretsiz hizmet sunmak, sosyal yardımları tek bir kart üzerinden ulaştırmak, sosyal yardımların şeffaf ve adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamak .

Sosyal Market: İhtiyaç sahibi vatandaşlara gıda, giyim, temizlik, kırtasiye gibi malzemeleri ücretsiz olarak sunmak, vatandaşların alışveriş yaparken onur ve saygınlıklarını korumak, sosyal yardımları tek bir merkezden ulaştırmak, sosyal yardımların şeffaf ve adil bir şekilde dağıtılmasını sağlamak .

Sosyal Tiyatro: Tiyatro sanatını vatandaşlara sevdirmek, vatandaşların kültür ve sanat etkinliklerine katılımlarını artırmak, vatandaşların sosyal ve kültürel gelişimlerine katkıda bulunmak, vatandaşların toplumsal sorunlara duyarlılıklarını artırmak, vatandaşların sosyalleşmelerini sağlamak.

 

EMLAK DANIŞMANLIĞINA YÖNELİK PROJELER

İlçemiz sınırları dâhilinde kiraya verilecek evlerin ya da ev kiralayacak yurttaşlarımızın işlerini kolaylaştırmak ve yasal ölçüler doğrultusunda anlaşmalarını sağlamak,

 

MERKEZ KÖY PROJESİ

Coğrafi koşulların ve yerleşim yerlerin dikkate alınarak en az beş köyün merkezi konumundaki mahallelerimize çok yönlü hizmet binası adı altında her türlü eğitim, sağlık, eğlence ve diğer toplumsal faaliyetlerin yürütüleceği bir birim yapılması,

Kooperatif aracılığı ile bu merkezlerde üretilen ürünlerin pazarlanmasının sağlanması,

Halk Eğitimle yapılacak ikili anlaşmalarla köylülerimize her alanda kursların açılması

İlimiz Üniversitelerinin “Eğitimin Üretime Dönüşmesi” adı altında halkımızı aydınlatıcı bilimsel eğitici çalışmaların yapılması.”

 

İLKER TAŞYÜREK MEZİTLİ BELEDİYE BAŞKANLIĞINA NEDEN ADAY OLDU?

Taşyürek’in adaylığıyla ilgili yazılan metinde şu ifadelere yer verildi: “İlker Taşyürek, Atatürkçü Düşünce Derneği’nde ve sendikalarda il başkanlığı ve genel merkez yöneticiliği gibi görevlerde bulundu. Bu süre içinde köyleri gezdi ve halkın ekonomik kaygılarına şahit oldu. O zaman anlamıştı ki ekonomik kaygıları olan insanlarımızdan Cumhuriyet'in kazanımlarına daha fazla sarılmalarını istemek gerçekçi değildi...

Onun için ‘Bu kent için bir kez de Atatürk gibi düşünmek gerek’ diyerek siyasete girmeye karar verdi.

İlk önceliği Mezitli halkının ekonomik kalkınmasını sağlamak olacaktı.

Aşağıda yer alan yenilikler, vaatlerinden sadece birkaçıydı:

Tüm çiftçimizin, Esnafımızın ürünlerini alacağımız uluslararası bir markayı Kooperatif mantığı ile oluşturacak, her mahallemize kuracağımız “Çalışma Merkezlerinde” alınacak ürünleri işleyerek paketleyip satışa hazır edecek, Sizlerin öncülüğünde o mahallede oturan genç kızları ve ev hanımlarını işe alacağız. Böylece o hanelere ek bir aylık gelir sağlayarak ailenin ekonomik kalkınmasına önem vereceğiz.

Mahallelerde kurulacak satış merkezlerinde bu toprakların ürettiği ürünlerin satışını Belediyenin güvencesi ile sağlayacağız. Böylece üreticinin ürünü tarlada kalmayacak. Tüketici de ürün ihtiyaçlarını makul fiyatlarla karşılamış olacak…

Bu kalkınma seferberliğinde en büyük desteği mahalle muhtarlarımızdan ve Demokratik Kitle Örgütlerinden alacağız.” (Haber Merkezi)

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA