2 Mayıs 2024 Perşembe



19:05   EMEK SÖMÜRÜSÜNE KARŞı: SOKAKTA KAZANACAĞıZ!   19:04   MILLI EĞITIMDEN MILLI OLMAYAN DAVRANıŞ!   12:05   KUYUYA DÜŞEN IŞÇI YARALANDı   11:06   YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 963,4 MILYON DOLAR   11:04   KARTVIZITLER TICARI KÖPRÜYE DÖNÜŞÜYOR   11:03   VALI PEHLIVAN, MODEL FABRIKA VE YENILIK MERKEZI’NI ZIYARET ETTI   11:00   LOJISTIK MERKEZI’NIN YOL ÇALıŞMALARı BAŞLADı   10:59   ‘GÖKKUŞAĞıNıN ALTıNDA’ OYUNU ÇOCUKLARLA BULUŞTU   10:57   KADıNLAR YETENEKLERINI KEŞFEDIYOR   10:53   KONTROLDEN ÇıKAN OTOMOBIL KALDıRıMA VURDU, ONA METRELER KALA TıR DEVRILDI   10:48   ‘MAHZEN-35’ OPERASYONLARıNDA 6 AYRı ORGANIZE SUÇ ÖRGÜTÜ ÇÖKERTILDI   10:47   TRAFIĞE KAPALı YOL MOTOSIKLET YARıŞ PISTINE DÖNÜŞTÜ   10:46   MERSIN’DE ARANAN ŞAHıSLARA OPERASYON: 54 TUTUKLAMA   10:14   SERALARDA SıCAK HAVADA ZORLU HASAT   10:12   ULUSLARARASı FILMLER, MERSINLI SINEMASEVERLERLE BULUŞTU   10:10   ÇOCUKLAR BÜYÜKŞEHIRLE HEM EĞLENECEK HEM ÖĞRENECEK   10:09   MTSO, SıFıR ATıK ILE MERSIN’I GELECEĞE HAZıRLıYOR   17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı  
 
 
 
 
Bıçak kemiğe dayandı
   

Yapı Yol Sen Mersin Şubesi, arkadaşlarının görev sırasında bıçaklı saldırıya uğramasına tepki gösterdi. Yapı Yol Sen Şube Sekreteri Sevim, “Olayın faili şehir eşkıyaları en ağır cezayı alana dek sürecin takipçisi olacağız” dedi.

 

Tarih : 28 Aralık 2023 Perşembe 17:35

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu’na (KESK) bağlı Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası (Yapı Yol Sen) Mersin Şubesi, Akdeniz Hükümet Konağı önünde toplanarak, görevi sırasında bıçaklı saldırıya uğrayan arkadaşları için bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamayı Yapı Yol Sen adına, Yapı Yol Sen Şube Sekreteri Murat Sevim okudu. Açıklamaya bazı STK temsilcileri de destek verdi.

 

“MÜNFERİT BİR OLAY DENİLEREK GEÇİŞTİRİLEMEZ”

Açıklamaya saldırıya uğrayan arkadaşı hakkında bilgi vererek başlayan Yapı Yol Sen Şube Sekreteri Murat Sevim,  Mersin Akdeniz Tapu Müdürlüğünde bir arkadaşımız bıçaklı saldırıya uğradı. Arkadaşımız yoğun bakımda ve hayati tehlike altında” dedi.

Tapu Müdürlüklerinde her gün sözlü ve fiziki şiddete uğradıklarını ifade eden Sevim şöyle devam etti: “Son yaşanan olay ‘münferit’ bir olay denilerek geçiştirilemez. Bu çalışırken uğradığımız ilk şiddet değil. Önlem alınmazsa maalesef son da olmayacak.

Kurum yöneticilerini defalarca uyardık.  Tapu işlemi sayısı her yıl kat be kat artarken yıllardır personel alımı yapılmadı. Tapu çalışanları iş yükü altında ezildi. Mesai saatleri sonrası, hafta sonu demeden bize havale edilen işleri bitirmeye çalışıyoruz. Ama işlem sayısı katlanarak artarken bizim sayımız artmıyor.

 

“BIÇAK KEMİĞE DAYANDIĞI”

Diğer kurumlarda işlem başvuruları çalışan sayısına ve süre standardına göre sınırlandırılırken defalarca talep etmemize rağmen Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü işlem sayısının kısıtlanmasına yanaşmıyor. 24 saat ve hiçbir sınırlama olmaksızın randevu alınabiliyor. Alınan bu randevular hiçbir standart gözetilmeksizin otomatik havale yoluyla personele havale ediliyor. Özellikle büyük şehirlerde personele her gün 20-30 işlem havale ediliyor.

Kurum yöneticileri yaşanan sorunları çözmek yerine baskı ve mobbing uygulayarak sorumluluklarını çalışanlara yıkmak istiyor.

Sözün bittiği, bıçağın kemiğe dayandığı noktadayız.

 

“PERSONEL ALIMI YAPILMASINI TALEP EDİYORUZ”

Artık yeter! bize dayattığınız bu imkansız görevi canımız pahasına yapmaya devam etmeyeceğiz!

Bu acı olayın en büyük sorumlularından biri sorunları görmesine rağmen önlem almaya yanaşmayan kurum yöneticileridir.

En kısa zamanda personel alımı yapılmasını talep ediyoruz.

İşlem randevularının sendikamızın da içinde bulunacağı bir komisyon tarafından belirlenecek standartlara göre sınırlandırılmasını talep ediyoruz

Bugünden başlayarak taleplerimiz gerçekleşene kadar her platformda sesimizi yükselteceğiz. Tüm Tapu ve Kadastro çalışanlarını mücadeleye davet ediyoruz.

Bu elim olayda yaralanan arkadaşımıza bir kez daha acil şifalar diliyoruz. Olayın faili şehir eşkıyaları en ağır cezayı alana dek sürecin takipçisi olacağız.

Söz bitti. Şimdi eylem zamanı! Kurtuluş yok tek başına. ya hep beraber ya hiç birimiz!”

Paylaş :
 
Etiketler :  

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA