31 Aralık 2025 Çarşamba



17:02   AYBENIZ TOP’U BOĞARAK ÖLDÜREN SANıĞA AĞıRLAŞTıRıLMıŞ MÜEBBET   13:53   NIHAL ERDEM ANADOLU LISESINDE ’YEŞIL VATAN’ SEFERBERLIĞI   12:20   TARSUS’TA YEŞIL ÇATı DÖNEMI BAŞLıYOR   11:36   O ANLAR KAMERADA: KıRMıZı ıŞıKTA GEÇEN OTOMOBIL MOTOSIKLETLIYE ÇARPTı   10:34   GÖKSU SIYAH AKMAYA BAŞLADı, AKıLLARA 3 YıL ÖNCEKI HADISE GELDI   10:12   MERSIN’DE SARP KAYALıKLARDA MAHSUR KALAN KEÇI NEFES KESEN OPERASYONLA KURTARıLDı   10:04   MERSIN’DE 2025’TE 15 BIN CENAZE HIZMETI VERILDI, MEZAR YERI ÜCRETI KALDıRıLDı   09:59   ÇIZIMLERINI GÖREN RESSAM SANıYOR: NAKLIYATÇıNıN RESIMLERI RESSAMLARıN ÇIZIMLERINI ARATMıYOR   11:46   TARIHI KILIKYA YOLU YÜRÜYÜŞÜ DOĞA VE TARIH TUTKUNLARıNı BULUŞTURDU   11:46   YALOVA’DA DEAŞ TERÖR ÖRGÜTÜNE OPERASYON: 3 ŞEHIT   11:35   KAÇAK KAZı YAPAN 2 ŞÜPHELI TARIHI ESERLERLE YAKALANDı   11:32   MERSIN’DE KURŞUNLAMA VE YARALAMA OLAYLARıNA KARıŞAN ŞÜPHELILER YAKALANDı   14:44   TARSUS’TA ŞEHITLER DUALARLA YAD EDILDI   14:41   TARSUS’TA ŞEHITLER IÇIN HELVA IKRAMı   14:39   YERLI MUZ IÇIN GÜÇLÜ KOOPERATIF MESAJı   12:53   İLYAS HALIL ÖYKÜ ÖDÜLÜ ALIHAN DEMIR’E   12:22   MERSIN’E LOJISTIK MERKEZ KURULMASı KARARı ÇıKTı   12:12   MERSIN’DE ACı OLAY: EVDE ÇıKAN YANGıNDA 2 ÇOCUK HAYATıNı KAYBETTI   11:09   MERSIN LIMANı’NDA 182 MILYON TL’LIK GÜMRÜK KAÇAKÇıLıĞı OPERASYONU   10:23   TARSUS ÜNIVERSITESI ÖĞRENCILERI MERCAN BILIM MERKEZI’NDE BILIMLE BULUŞTU  
 
 
 
 
Tarsuslu kadınlar, Kadın Hakları Günü’nde Anıtkabir’i ziyaret etti
   

Mersin’in Tarsus ilçe Belediyesi, Dünya Kadın Hakları Günü’nde, Türk Kadınlar Derneği iş birliğiyle Anıtkabir’i daha önce hiç ziyaret etmemiş kadınlar için gezi düzenledi. Tarsuslu kadınlar Ankara’da ilk defa Ata’yı ziyaret etti, duygu dolu anlar yaşandı.

 

Tarih : 6 Aralık 2023 Çarşamba 14:25

Mersin'in Tarsus ilçe Belediyesi, Dünya Kadın Hakları Günü'nde, Türk Kadınlar Derneği iş birliğiyle Anıtkabir'i daha önce hiç ziyaret etmemiş kadınlar için gezi düzenledi. Tarsuslu kadınlar Ankara’da ilk defa Ata’yı ziyaret etti, duygu dolu anlar yaşandı.
Dünya Kadın Hakları Günü' ve Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin yıl dönümü vesilesi ile Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, daha önce Anıtkabir’i görmemiş Tarsuslu kadınlar için bir Ankara gezisi organize etti. Kadın ve Aile Müdürlüğüne Bağlı Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi koordinesinde Türk Kadınlar Derneği iş birliğiyle gerçekleşen etkinlikte düzenlenen tur ile kadınlar, sabah saatlerinde Ankara’ya vardı. Anıtkabir’i ilk defa ziyaret eden kadınlar duygu dolu anlar yaşarken, gezi imkanını tanıyan Başkan Bozdoğan’a teşekkür ettiler. Ankara'da, Anıtkabir'in yanı sıra 1. ve 2. Meclisi de ziyaret eden kadınlar, Tuz Gölü gezisiyle turu tamamladı.
Türk Kadınlar Birliği Derneği Tarsus Şubesi Başkanı Figen Aktan, bu özel günde Anıtkabir’de olduğu için Başkan Bozdoğan’a teşekkür ederek, "Ankara gezisiyle birlikte unutulmaz anlar yaşadık. Başkanımıza teşekkür ederiz. Dünya Kadın Hakları Günü'nde yapılan bu etkinlik, çok anlamlıydı. 5 Aralık'ta Kadının Seçme ve Seçilme Hakkı ilan edilmesini Anıtkabir'de kutladık. Ankara’yı görmeyen kadınlarımızla buraya geldik. Türk Kadınlar Birliği Tarsus şubesi olarak çok mutlu olduk. Başkanımıza sonsuz teşekkürler" dedi.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bu vesileyle bir kez daha andıklarını belirten Tülay Günaydın isimli kadın ise "Belediyemizin bu etkinliği çok iyi oldu, her şey mükemmel. Başkana teşekkürler. Her şey için teşekkür ederiz. Kadınlara seçme ve seçilme hakkı verdiği günde Ankara’da olmaktan çok mutluyuz. Atamızı minnetle anıyoruz" diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, anıtkabir, kadınhakları

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA