17 Eylül 2025 Çarşamba



10:56   HATAY’A, ‘MERSIN’ YARAMıYOR: 2-3   10:19   HAYALINI KURDUĞU MOTOSIKLET, SONU OLDU…   10:10   SUÇUN HARITASı ÇıKARıLDı; 49 ILDE AYNı ANDA BASKıN!   10:01   ÖLEN KOCASıNıN ILACıNA FATURA GELDI   18:34   TAKIP EDIP ÖLDÜRDÜ, ’PIŞMANıM’ DEYIP TAHLIYESINI ISTEDI   18:30   ESKI SEVGILISINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI   17:42   İNŞAATıN 10. KATıNDA HALAY!   17:29   BITKIN HALDE BULUNAN ŞAHIN KORUMA ALTıNA ALıNDı   17:08   MSK, AVRUPA’YA DAMGA VURMAYA HAZıR!   16:38   MERSIN’E, AVRUPA STANDARTLARıNDA ALTYAPı GELIYOR   16:05   AKDENIZ’DE KAÇAK SEVKIYAT ÇÖKTÜ!   16:01   BETON BLOK ARASıNDA SıKıŞAN YAVRU KEDI KURTARıLDı   12:22   ÇAKıR: “ZARAR GÖREN ÜRETICI NEFES ALACAK”   12:17   YABANCıLARıN GÖZÜ MERSIN’DE!    12:13   EVIN IÇINDEN KAMYON DOLUSU ÇÖP ÇıKTı   12:06   KUR FARKı KAYıPLARı IHRACATÇıYı ZORLUYOR   11:40   MERCEK, AŞÇıLıK HAYALI KURANLARA KAPı ARALıYOR   11:01   “HER ZAMAN, HER ŞARTTA MERSIN İDMANYURDU!”   10:49   VELI VE ÖĞRETMENLERE ÇAĞRı!   10:25   FIRARI HÜKÜMLÜ, TAVUK ÇIFTLIĞINDE SAKLANıRKEN YAKALANDı  
 
 
 
 
Şehir Tiyatrosu Çamlıyayla’da çocuklarla buluştu
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibi, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na bağlı Şehir Tiyatrosu bünyesinde yürütülen ‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın’ projesi bünyesinde ilçe ilçe gezerek köy okullarını dolaşmaya ve çocukları tiyatro ile buluşturmaya devam ediyor.

 

Tarih : 8 Kasım 2023 Çarşamba 11:24

Özellikle kırsal ve dezavantajlı bölgelerde daha önce hiç tiyatro izlememiş çocuklara ulaşmayı amaçlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi tiyatro ekibi, Çamlıyayla ilçesinde yer alan Atatürk İlkokulu'nda ‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ çocuk oyununu sahneledi. Oyunu, çevre okullardan da katılım gösteren toplamda 268 çocuk izledi.
“Çocuklarımızın oyunlara ilgisi oldukça yüksek”
Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem merkezde hem ilçelerde oyunlarını çocuklarla buluşturduklarını ifade eden Şehir Tiyatrosu oyuncusu Mustafa Dincir, “‘Tiyatro İzlemeyen Çocuk Kalmasın' sloganıyla en son Çamlıyayla’daydık. Daha sonra Gülnar’a ve Aydıncık’a gideceğiz. Köydeki çocuklar, şehirdeki çocuklara göre oyunlara daha fazla katılım gösterirken, ilgileri de daha yoğun oluyor. Çünkü oyunda bir meddah karakteri ve tiplemeler var. Orta oyununda anlatılan hikâyelere daha yakınlar” dedi.
‘Dünyanın Eski Zamanlarında’ oyununu izleyen çocuklar, ilk kez tiyatro izlemenin tadını çıkardı
Oyunu çok keyifli bulduğunu söyleyen çocuklardan 8 yaşındaki Hamza Çakmak, “Hayatımda ilk kez tiyatro izledim. Arkadaşlarımda burada olmak iyi geldi. Vahap Amcamıza buradan teşekkür ediyorum” ifadelerini kullanırken, 7 yaşındaki Hilal Sazlıdere ise, en son tiyatro izlemesinin üzerinden uzun zaman geçtiğini belirterek, “Bugün çok eğlendim ve çok keyif aldım. En çok da arının petek aldığı kısımda güldüm. Çok komik bir oyundu. Çok teşekkür ederiz” ifadelerine yer verdi.
Oyunu çok sevdiğini ve izlerken sürekli heyecanlandığını dile getiren Melis Keklik de, “İlk kez tiyatro izledim. Arkadaşlarımla burada bunları paylaşmak çok güzeldi. Gerçekten çok keyifli bir oyundu. Bunun devamlı olmasını ve tekrar tiyatroya gelmek isterim” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, çamlıyayla, şehirtiyatrosu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA