19 Aralık 2025 Cuma



15:11   YENIŞEHIR BELEDIYESININ ONUR KONUĞU, PROF. DR. RUŞEN KELEŞ OLDU   14:46   KKTC 5. CUMHURBAŞKANI ERSİN TATAR’DAN TOROSLAR’A ZİYARET   10:01   BÜYÜKŞEHİR’İN SANATÇILARI, ACEMAŞİRAN MAKAMINDA ESERLER SESLENDİRDİ    14:29   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN MAHALLELERDE KAPSAMLI TEMİZLİK ÇALIŞMASI   11:42   MSK OOSTENDE’Yİ 84-76 YENDİ   11:22   YENİ YIL COŞKUSUNUN ADRESİ BÜYÜKŞEHİR’İN YILBAŞI PAZARI   10:02   BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ VERDİĞİ DESTEKLERLE ÜRETİCİYE NEFES OLUYOR   09:59   AKDENİZ’DE AĞIR HASARLI BİNANIN KONTROLLÜ YIKIMI GERÇEKLEŞTİ   14:01   3 OCAK KURUMLARARASI FUTBOL TURNUVASI’NDA YARI FİNAL HEYECANI   13:59   FEAST, 2025 ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞINDE BÜYÜMESINI SÜRDÜRÜRKEN 2026 İÇIN STRATEJIK YATıRıMLARıNı HıZLANDıRDı   11:40   MERSIN MARINA’DA YENI YıL SOKAĞı BAŞLıYOR!   11:05   TDV KADıN KOLLARı GAZZE YARARıNA TÜRKIYE GENELINDE HAYıR ÇARŞıLARı DÜZENLEDI   10:12   ANAMUR’DA MINIKLERDEN MILLI TEKNOLOJI HAMLESI: YERLI MALı HAFTASıNDA TOGG COŞKUSU   09:51   DERECİK BELEDİYESİ İTFAİYE PERSONELİ, ATA EĞİTİM MERKEZİ’NDE EĞİTİM ALDI   09:47   BÜYÜKŞEHİR, HAL KATLI KAVŞAĞI İLE BÖLGENİN LOJİSTİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK   17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI  
 
 
 
 
Mersin ’2. Uluslararası Tarsus Festivali’ne hazır
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, geçtiğimiz yıl ‘Kleopatra’ teması ile ilki düzenlenen Uluslararası Tarsus Festivali, bu yıl da ‘Şahmeran Yılı’ teması ile gerçekleştirilecek.

 

Tarih : 6 Kasım 2023 Pazartesi 12:34

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da yurtdışından gelecek halk oyunları ve müzik toplulukları festivale renk katacak. Festival bünyesinde workshoplar ve masterclasslar da yapılacak. Söyleşiler sayesinde, alanında profesyonel isimler halkla bir araya gelerek bilgi birikimlerini paylaşacak. Festivale bu yıl da konserler damga vuracak ve vatandaşlar müzik dolu 3 gün yaşayacak. Zengin içeriklerin yer alacağı festivalde, sevilen sanatçılar birbirinden güzel şarkılarını ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’nde seslendirecek. Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve opera sanatçısı Bengi İspir Özdülger, bu yıl 2.’si gerçekleştirilecek olan ‘Uluslararası Tarsus Festivali’ için çok heyecanlı olduklarını belirterek, “17-18-19 Kasım günlerinde 2. Uluslararası Tarsus Festivali’nde hep birlikte olalım istiyoruz. Geçen yılki festival temamız Kleopatra'ydı. Bu yılki temamız ‘Şahmeran’. Zengin içeriklerin yer aldığı, şehrin genelinde oluşturduğumuz festivale büyük katılımların olmasını istiyoruz. Çünkü bu deneyimi hep beraber paylaşmak istiyoruz. Kadim kentimiz Tarsus’u gastronomisiyle, kültürüyle, tarihiyle, felsefesiyle hep beraber yaşayalım istiyoruz” dedi.
Festivalin içeriğinin zenginliğinden de söz eden Özdülger, atölye çalışmaları, workshoplar, konserler, slow food pazarları ve üretici kadın stantları ile festivalin dolu dolu geçeceğinden bahsetti. Festivalde gençleri ve çocukları da unutmadıklarını ifade eden Özdülger, “Tarsus’u en güzel şekilde yaşayacağımız, harika bir festival hazırlığının içerisindeyiz. Buradan tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. 17-18-19 Kasım günlerinde ‘2. Uluslararası Tarsus Festivali’nde, ‘Şahmeran’ temamızla hep beraber olalım istiyoruz” diye konuştu.
Cumhuriyet’in 100. yılının oluşturduğu coşku ve onurla, festivalin daha da büyük anlam kazandığını dile getiren Özdülger, “Hem 100. yılımıza hem de Şahmeran temamıza ithafen atölye çalışmalarıyla, workshoplarla, söyleşilerle dolu dolu geçeceğini bildiğimiz, inandığımız ve vatandaşlarımızla paylaşacağımız bu güzel festival bizi heyecanlandırıyor” ifadelerini kullandı.
Tarsus'a Değer Katanlar (TADEKA) üyeleri ile beraber içeriğini oluşturdukları, odalar ve STK’larla işbirliği kurarak detaylarını belirledikleri bu festivalde amaçlarının, Tarsus'un değerinin daha da artmasını sağlamak ve marka değerinin herkes tarafından bilinmesini sağlamak olduğunu vurgulayan Özdülger, “Kurul üyelerimizle birlikte, Tarsus'un güzelliklerinin en iyi şekilde yansıtılmasını hedef aldığımız bu festivalde bu ortaklık, bu beraberlik, bu paydaş olma duygusu, bu aidiyet duygusu gerçekten bizi çok mutlu ediyor ve heyecanlandırıyor” şeklinde konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tarus, festival

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA