15 Haziran 2025 Pazar



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
AKDENİZ BELEDİYESİ İLE ALATA BAHÇE KÜLTÜRLERİ ENSTİTÜSÜ ARASINDA PROTOKOL İMZALANDI
   

Mersin’in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ile Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü arasında, ’Tarımsal üretim demonstrasyon çalışmaları ve kırsal alanlara yönelik fidan ve fide üretimi’ çerçevesinde işbirliği protokolü imzalandı. Protokol çerçevesinde Akdeniz’de turunçgiller, kayısı, üzüm, muz, avokado, kivi ve tropik meyveler ile bahçe bitkileri domates, patlıcan, biber, kavun ve karpuz yetiştirilecek.

 

Tarih : 18 Ağustos 2023 Cuma 15:28

Atıl durumdaki tarım topraklarını işleyerek stevia, moringa, Şevketi bostan, ata tohumu karakılçık buğdayı ve maralfalfa üretimi gerçekleştiren Akdeniz Belediyesi, birkaç hafta önce buğday, pamuk, yer fıstığı, ayçiçeği ve soya ile yem bitkileri olan adi fiğ ve İskenderiye üçgülü yetiştiriciliği için Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ile protokol imzalamıştı. Akdeniz Belediyesi, üretimdeki hedefine bir yenisini daha ekledi. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile Alata Müdürü Mustafa Ünlü arasında imzalanan protokolle, turunçgiller, kayısı, üzüm, muz, avokado, tropik meyveler, kivi gibi bahçe bitkilerinin yanında; domates, patlıcan, biber, kavun, karpuz yetiştiriciliği de yapılacak. Üretim sürecinde Alata’dan uzmanlar teknik danışmanlık, fidan ve fide tedariki, ürünlerin hasat ve pazarlamasını da sağlayacak.

“Başkanımız Gültak, her daim çiftçimizin yanında”

Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünün, Türk çiftçisine yıllardır hizmet verdiğini dile getiren Enstitü Müdürü Mustafa Ünlü, “Akdeniz Belediye Başkanımız Gültak da göreve geldiği günde bu yana üreticilerimizin yanında yer almakta. Özellikle kadın çiftçilerimize ve diğer üreticilerimize yönelik enstitümüz ile işbirliğini her daim geliştirmiştir. Protokol çerçevesinde, hem kadın kooperatiflerindeki üreticilerimizin elde edilen ürünlerle reçel, pekmez, nar ekşisi üretmesi ve bunu da istihdama yönelik olarak üretip satması gibi çalışmalar yapılacaktır” dedi.

“En büyük amacımız, ülkemiz tarımına destek olmak”

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak da protokole ilişkin yaptığı değerlendirmede, daha önce farklı kurumlarla protokoller yaptıklarını hatırlatarak, “Bugün de Alata ile protokol imzaladık. Nedir amacımız? Hazine arazileri, işgal altındaki belediye arazileri ve kullanılmayan alanlarda demonstrasyon yapmak. Bu şekilde ilk amacımız, Türkiye tarımına destek olabilmek. Laboratuvar ortamında ürünler üretilebilir, verim de verebilir ama bunun yörede, köyde neler verdiğini görebilmek için hem araziye ihtiyaç var hem de bunu destekleyecek güce ihtiyaç var. İşte biz burada devreye giriyoruz. Hem arazimiz var hem de bu konuda bütçe ayırarak ülkemiz tarımına faydalı işler yapmak istiyoruz” diye konuştu.

“Birkaç yıl içinde ciddi veriler elde etmeyi hedefliyoruz”

Başkan Gültak, bir yandan ata tohumu ve diğer tohumlarla demonstrasyon yaparken, diğer yandan narenciye, muz, domates veya başka meyve ve sebzeler için de demonstrasyonlar yaparak birkaç yıl içinde çok ciddi istatiksel veriler elde etmeyi hedeflediklerini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu verilerin sonucunda da yine Alata ile Tarım ve Orman Bakanlığımız ve hükümetimiz ile birlikte köylülerimize en azından sağlam saha bilgilerini vermek istiyoruz. Tabi bu sırada elde edilen ürünleri de kadın kooperatifleri üzerinden ham veya işleyerek piyasaya süreceğiz. Böylece kadınların kendi bütçelerine ve ekonomiye katkı sağlamalarını amaçlıyoruz.”

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, akdenizbelediyesi, mustafagültak, alatabahçekültürlerienstitüsü, protokol, mustafaünlü

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA