16 Haziran 2025 Pazartesi



01:33   MERSİN EKONOMİ ZİRVESİ İHALESİNDE “ADRESE TESLİM” İDDİASI   17:27   MSK’DA YENI HEDEF AVRUPA KUPASı!   17:26   MERSIN’DE BAYRAM SEFERBERLIĞI: HER ŞEY HAZıR!   17:23    ANAMUR’DA MEMURA TAM TAZMINAT DÖNEMI BAŞLADı   17:21   TEKSTIL SEKTÖRÜNDEKI KRIZ TBMM GÜNDEMINDE   17:19   BAŞKAN YıLDıZ’DAN KURBAN BAYRAMı MESAJı   17:17   BAŞKAN SEÇER’DEN ‘KURBAN BAYRAMı’ MESAJı   17:15   BAŞKAN ABDULLAH ÖZYIĞIT’TEN BAYRAM MESAJı   17:14   AKDENIZ’DE YERLI BUĞDAY HASADı BAŞLADı   17:12   MERSIN’IN HALK PLAJLARı YAZA HAZıR, TATIL KEYFI BAŞLıYOR!   17:08   STRES YÖNETILEBILIR: UZMANDAN HAYAT DENGELEYEN TAVSIYELER   17:05   KURBAN KESIMI KESINLIKLE ÇOCUKLARA IZLETILMEMELI   16:43   BAYRAM SOFRALARıNDA KALP SAĞLıĞıNA DIKKAT   16:41   AÇıKTA SATıLAN YIYECEKLERE DIKKAT!   16:39   MERSIN’IN ENERJI ALTYAPıSı GÜÇLENIYOR   16:38   ZIRAI DONUN YARALARı KOLAY SARıLMAYACAK   16:23   MUT’TA MOTOSIKLET KAZASı: SÜRÜCÜ YARALı   16:22   KADıN KıLıĞıNA GIRIP CINAYET İŞLEDI: VURULMA ANı KAMERADA   16:20   MERSIN’DE DEHŞET ANLARı: ARAÇLARıNı İNSANLARıN ÜZERINE SÜRDÜLER   16:18   ACı HIKÂYE TEKRARLANDı: ANNE VE OĞLU EVDE YARALı BULUNDU  
 
 
 
 
MERSİN’DE FUTBOL KURSLARI DEVAM EDİYOR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesinin, çocukları hem sporla kaynaştırmak hem de doğaya ve çevreye daha duyarlı birer vatandaş olmaları için yılın 12 ayı ücretsiz bir şekilde sürdürdüğü futbol kursu, yaz döneminde de gözde spor branşlarından birisi oldu.

 

Tarih : 2 Ağustos 2023 Çarşamba 13:58

7 ile 13 yaş arasındaki her çocuğun katılabileceği futbol kurslarında, çocukların sosyalleşmesinin yanı sıra, futbol branşının uygulamalı öğrenilmesine de yardımcı olunuyor. Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından Macit Özcan Spor Tesisleri’nde uzman kadro eşliğinde yapılan futbol kursu, kış döneminde ise sadece hafta sonları veriliyor. Futbol kurslarını yıl boyunca aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nda futbol antrenörü olarak görev yapan Yalçın Günay, “Yaz boyunca çocuklar istedikleri zaman buraya gelebiliyorlar. Ancak okul başladığı zaman derslerini aksatmamaları için, kursları hafta sonları yapıyoruz” dedi. 2010 ile 2016 yaş gruplarının dağılım gösterdiği futbol kursunda, haftanın iki günü ücretsiz bir şekilde eğitim verdiklerini ifade eden Günay, “Bu yaş grubundaki bütün çocuklarımız bize gelebilirler. Aileler bize rahatlıkla çocuklarını bırakabilirler. Bu güvenli ortamda çocuklarımıza çok güzel etkinlikler yaptırıyoruz” diye konuştu. Özel kulüp ücretlerinin çok yüksek olmasından dolayı belediye kurslarına büyük bir talep olduğunu dile getiren Günay, “Bizim bir de taramalarımız oluyor. Yetenekli çocuklarımızı Mersin Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü’ne yönlendirerek, onları Türk futboluna ve sporuna kazandırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

En büyük amaçlarının, çocukları sporla birlikte kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, sağlıklı yaşama sevk etmek ve spor kazanımını oluşturmak olduğunu belirten Günay, “Bizler çocuklarımıza spor yaptırmak için gayret ediyoruz ki, sağlıklı ve iyi bireyler olarak yetişsinler. Onları evlerden çıkartalım. Tablet, telefon ve bilgisayar başından uzak tutalım. Ailelerimiz de bunu istiyor” şeklinde konuştu. Kursta zaman geçirmeyi çok sevdiğini söyleyen çocuklardan Yusuf İslam Akbulut ise “Diğer çocukların da buraya gelmesini tavsiye ederim, çünkü çok güzel bir yer. Yaz mevsimini burada geçirmek beni çok eğlendiriyor” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, futbol, futbolkursu, mersinbüyükşehirbelediyesi, macitözcansportesisleri

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA