2 Mayıs 2024 Perşembe



17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ   11:50   SARıYıLDıZ VE ARSLAN, 1 MAYıS COŞKUSUNA ORTAK OLDU   11:49   BAŞKAN BOLTAÇ, 1 MAYıS’TA IŞÇILERLE BERABER YÜRÜDÜ   11:46   SAKINLIĞI SEVENLER IÇIN KıZKALESI’NIN EN GÜZEL ZAMANı   11:40   ÇADıRDA YAŞAYAN AILE ELEKTRIĞE KAVUŞTU   11:37   MERSIN’DE SAHTE IÇKI ÜRETEN ŞAHıS YAKALANDı   11:35   MERSIN’DE TRAKTÖR ŞARAMPOLE DEVRILDI: 1 ÖLÜ   11:32   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 3 TUTUKLAMA   11:31   MERSIN’DE YANGıN EMNIYET ŞERITLERININ BAKıMı YAPıLDı   11:30   MSK, PLAY-OFF’LARDA YARı FINALDE   19:05   EMEK SÖMÜRÜSÜNE KARŞı: SOKAKTA KAZANACAĞıZ!   19:04   MILLI EĞITIMDEN MILLI OLMAYAN DAVRANıŞ!   12:05   KUYUYA DÜŞEN IŞÇI YARALANDı   11:06   YıLıN ILK ÇEYREĞINDE YAŞ MEYVE SEBZE IHRACATı 963,4 MILYON DOLAR   11:04   KARTVIZITLER TICARI KÖPRÜYE DÖNÜŞÜYOR   11:03   VALI PEHLIVAN, MODEL FABRIKA VE YENILIK MERKEZI’NI ZIYARET ETTI  
 
 
 
 
ALMANYA’DAN GELEN ÖĞRENCİLER YENİ BİR KÜLTÜRÜ DENEYİMLEMENİN KEYFİNİ ÇIKARIYOR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Almanya’nın Oberhausen Belediyesi ile işbirliği içinde gerçekleştirdiği ‘Kardeş Şehirler Öğrenci Değişim Programı’na, ev sahipliği yapıyor. Geçen sene Türk öğrencilerin Oberhausen’da konuk edildiği değişim programı çerçevesinde, bu yıl Almanya’dan gelen 10 öğrenci ve 2 lider, iki hafta boyunca kentte konaklayacak.

 

Tarih : 27 Temmuz 2023 Perşembe 14:18

Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen program çerçevesinde iki hafta boyunca Mersin’de konaklayacak olan yabancı öğrenciler kentin tarihinden mimarisine, sosyal faaliyetlerinden gastronomisine varıncaya kadar yeni bir kültürü deneyimleme imkanı bulacak. Değişim programı çerçevesinde öğrencilerin gezi adresinin ilk durağı Toroslar ilçesine bağlı Darısekisi Örnek Köy’ü oldu. Mersin’e özgü yöresel lezzetlerden olan sıkma ve gözlemenin tadına bakıp hamur açmayı deneyen öğrenciler, daha sonra Darısekisi’ni gezerek hatıra fotoğrafı çekildi. 22 Temmuz’da başlayan öğrenci değişim programının 5 Ağustos’ta sona ereceğini belirten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’nda tercüman olarak görev yapan Ufuk Şahingöklü, “Programı Almanya’dan gelen 12 kişilik bir grubun yanı sıra, 10 Türk öğrencimiz ve liderimizle birlikte gerçekleştiriyoruz” dedi.

Değişim programının, kalıcı dostluklar edinmenin yanı sıra, misafirlere kültürel değerleri anlatmanın güzel bir yolu olduğunu da ifade eden Şahingöklü, “Misafirlerimize gastronomimizi, tarihimizi, kültürümüzün önemli yerlerini tanıtıyoruz. Aynı zamanda sanat ve spor etkinliklerimiz oluyor. Darısekisi Örnek Köyü’ndeki etkinlikte misafirlerimiz, yöreye özgü sıkma ve gözleme yapmayı denediler” diye konuştu.

İlerleyen günlerde Gastronomi Konağı’nda yöresel ürünlerle lavanta distilasyonu, mum yapımı, humus yapımı gibi kültürel deneyimleri de paylaşacaklarını kaydeden Şahingöklü, program sayesinde çok güzel dostluklar edinildiğini belirterek, “Sadece bir uçak bileti alarak yabancı bir ülkeyi gezme imkanınız oluyor. Çocuklarımızın gittikleri yerlerde, her bir ailenin mutfağını tanıma imkanları da oluyor” şeklinde konuştu.

Öğrenci değişim programı sayesinde kültürel geziler yapıp, kalıcı dostluklar edindiğini anlatan Tuğçe Aydoğan, “Geçen sene, Oberhausen kentini ziyaret etmiştik. Bu yıl kentimizde yapılan programda deniz etkinlikleri ve partiler düzenliyoruz. Program sayesinde dilimiz gelişiyor. Bu yüzden bizim açımızdan çok iyi olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, almanya, türkiye, oberhausenbelediyesi, kardeşşehirleröğrencideğişimprogramı, toroslar, darısekisiörnekköyü, ufukşahingöklü, tuğçeaydoğan

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA