13 Mayıs 2024 Pazartesi



10:47   CHP’LI YıLMAZ’DAN EŞITLIK VURGUSU   10:44   CHP’LI KıŞ, OTIZMLI ÇOCUKLARıN VE AILELERININ SESI OLDU   10:43   BÜYÜKŞEHIR, ANNELERE UNUTULMAZ ANLAR YAŞATTı   10:40   MERSIN’DE HAPIS CEZASı ILE ARANAN FETÖ ÜYESI ESKI KAMU GÖREVLISI YAKALANDı   10:39   MERSIN’DE YAĞMUR VE DOLU BAHÇELERDE ZARARA YOL AÇTı   10:35   TARSUS SAĞANAK YAĞMURDA SULAR ALTıNDA KALDı   10:33   MERSIN’DE SAHTE ZEYTINYAĞı OPERASYONU   16:02   TARSUS BELEDIYESI ILE DOĞAYLA BÜTÜNLEŞEN SAĞLıKLı ADıMLAR   14:21   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN KÜLTÜR VE SANATA DESTEK   13:15   MERSIN’DE IKISI HEYKEL 74 PARÇA TARIHI ESER ELE GEÇIRILDI   12:22   MDTO’NA ’ÜNIVERSITEYE KATKı ÖDÜLÜ’ VERILDI   12:21   YENIŞEHIR BELEDIYESI 19 MAYıS AYAK TENISI TURNUVASı DÜZENLIYOR   11:17   AKMİB, VENEZUELA TÜRK İHRAÇ ÜRÜNLERI FUARı’NA ODAKLANDı   11:15    “MERSIN’IN BÜYÜMESINI DOĞRU PLANLAMAYıZ”   11:15   MERSIN’DE ORMAN ZARARLıLARıYLA BIYOLOJIK MÜCADELE SÜRÜYOR   11:12   KAPANıŞ TOPLANTıSıNDA 3 GÜNÜN DEĞERLENDIRMESI YAPıLDı   11:10   EMEKLILER YAZı ‘BAHAR ŞENLIĞI’ ILE KARŞıLADı   11:08   HELLO MERSIN HER YAŞA HITAP EDIYOR   11:07   MILLI EĞITIM MÜDÜRÜ ŞALVAR GIYDI, YAZMA TAKTı, ÖĞRENCILERLE BIRLIKTE ÇILEK HASAT ETTI   11:04   BOŞANMA AŞAMASıNDAKI EŞINI ÖLDÜRÜP INTIHAR ETTI  
 
 
 
 
ARAPÇA TABELA VE AFİŞLER KALDIRILDI
   

Mersin’in merkez ilçe Mezitli Belediyesi, ilçe genelinde Türkçe tabela denetimi yaptı.

 

Tarih : 22 Temmuz 2023 Cumartesi 12:17

Mezitli Belediyesi ekipleri, Türkiye'de 1 Kasım 1928 tarihinde 1353 Sayılı 'Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanun' kapsamında ilçe genelinde Türkçe olmayan tabelaların kaldırılması konusunda belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda harekete geçti. Zabıta ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü işbirliği ile yapılan uygulamada, ilçe sınırları içinde faaliyet gösteren işyerlerinde kullanılan reklam tabelası, amblemler ve cephe giydirmelerinde Türkçe harf kullanılmayan tabelalara müdahale edildi. Daha önce bildirim yapılarak yasal süre içerisinde indiremeyen işletmelerin tabelaları belediye ekipleri tarafından indirildi.

İlk etapta Atatürk, Fatih, Viranşehir ve Yeni mahallede uygulamaya geçtikleri bilgisini veren Mezitli Belediyesi Zabıta Müdürü Hüseyin Solak, 1 Kasım 1928 tarihinde 1353 sayılı 'Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkında Kanun' kapsamında belediye meclisinin aldığı karar üzerine harekete geçtiklerini dile getirdi.

İlgili belediye meclisinin aldığı karar doğrultusunda 2019 yılından başlayarak, bu yılın başına kadar toplam 26 bin 167 işletmeyi denetlediklerini kaydeden Solak, “Yapılan denetimlerde, ilgili mevzuat hükümlerine uymadığı tespit edilen işletmelerle ilgili cezai işlem uygulandı. Tanınan yasal sürelerde aykırılığın giderildiği kayıtlarımızda tespit edilen yerler dışında kalan işletmelere giderek tabelalarını ekiplerimiz aracılığı ile indirdik. Bu kapsamda gerek görüntü kirliği gerekse Türkçemizin doğru kullanımını sağlamak amacıyla müdahaleler gerçekleştirdik. İşletmelerimiz de bu konuda gereken hassasiyeti göstererek ekiplerimize yardımcı oldular" dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mezitlibelediyesi, arapçatabela, mersinzabıta, hüseyinsolak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA