5 Mayıs 2024 Pazar



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
ERDEMLİ’DE FIRTINA MİNAREYİ YIKTI
   

Mersin Erdemli’de yağışla birlikte çıkan fırtına ve hortum bir cami minaresini devirdi, ağaçları kırdı, pazarın çelik halatını kopardı, seraları çökertti

 

Tarih : 10 Temmuz 2023 Pazartesi 11:27

Mersin Erdemli'de yağışla birlikte çıkan fırtına ve hortum bir cami minaresini devirdi, ağaçları kırdı, pazarın çelik halatını kopardı, seraları çökertti. Minarenin araçların üzerine devrilmesi sonucu yaralanan 2 kişi hastaneye kaldırıldı.

Meteorolojinin uyardığı yağışlı hava Mersin'in Erdemli ilçesinde etkili oldu. Yaklaşık yarım saat etkili olan yağış sırasında ilçeye bağlı Kocahasanlı Merkez Mahallesi'nde fırtına ve hortum çıktı. Fırtına ve hortum Yeni Cami'nin iki minaresinden birini uçurdu. Minarenin bir kısmı o sırada seyir halinde olan 06 BCU 077 plakalı otomobil ile park halindeki bir başka aracın üzerine düştü. Olayda seyir halindeki araçtan bulunanlardan 2 kişi yaralandı. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine sağlık, polis, zabıta ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler yaralıları ambulansla ilçe devlet hastanesine kaldırdı. İtfaiye ve polis ekipleri ise olay yerinde inceleme yaptı.

Minarenin çökmesi sonucu park halindeki aracı zarar gören Durhasan Kara da, kendisinin yemek yemek için aracını park ettiğini, ardından fırtına ile minarenin devrildiğini söyledi.

Fırtına nedeniyle aynı bölgede bulunan bir pazar yerinin tenteneleri kısmen çökerken, tenteneleri tutan çelik halatın bile kopması dikkat çekti. Pazar yerinde park halinde bulunan bir araç da zarar gördü.

Birçok ağacın kırıldığı fırtınada hortum sırasında bir üreticiye ait sera ise tamamen çöktü. Çöken seranın olduğu yere gelen sahipleri büyük üzüntü yaşadı.

Amcaoğluna ait seranın çöktüğünü belirten Zeynel Tipi, "Bir anda bulut geldi, hortum oluştu. Amcaoğlumun serasını saniyeler içerisinde yerle bir etti. Yetkililerden destek beliyoruz, en az 400 bin TL zarar var" dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, erdemli, fırtına, minare, araba, hasar, meteoroloji, erdemlibelediyesi

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA