5 Mayıs 2026 Salı



16:02   “ ENERJİSA İŞLEM MERKEZİ KAPATILMAMALI”   15:56   MERSİN’DE TRAFİK HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ   15:53   MERSİN, TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR   15:18   TARİHİ GEÇMİŞ SALAM YİYEN 4 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI   15:13   MERSİN’DE ÖLEN 2 KARDEŞİN CENAZESİ GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ   13:40   BİRİNİ SATIN ALDI, DİĞERİNİ ÇALDI: O ANLAR KAMERADA   11:32   “SORULARA CEVAP YOK, SAYFALAR DOLUSU HİKÂYE VAR” CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ’TAN BAKANLIĞA TEPKİ: “VERİ İSTEDİK, NUTUK GELDİ”   11:10   MERSIN’DE KAR GÜZELLIĞI DRONLA GÖRÜNTÜLENDI   11:03   TARSUS’TA ER MEYDANı DOLDU: 455 GÜREŞÇI KıYASıYA MÜCADELE ETTI   10:22   MERSIN’DE GAZILER DOĞAYLA IÇ IÇE VAKIT GEÇIRDI   10:18   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN ÇıKAN ESERLER SERGIDE BULUŞTU   10:15   BAŞKAN BOLTAÇ: "HAYALIM 5 BIN KIŞILIK AÇıK HAVA ETKINLIK ALANıNı KENTIMIZE KAZANDıRMAK"   10:09   MERSIN’DE TARIHI ESER OPERASYONU: TEVRAT VE EL YAZMASı ESER ELE GEÇIRILDI   16:35   KAYAN: MERSİN İHRACATI YÜZDE 34,68 ARTIŞLA 304,9 MİLYON DOLARA ÇIKTI   16:31   EKMEN: MERSIN, HIZLI TRENLE ANKARA VE İSTANBUL’A BAĞLANMALI   16:28   TARAFLAR ARASıNDAKI TARTıŞMA CINAYETLE BITTI   16:26   MERSIN’DE DEVRILEN TRAKTÖRÜN SÜRÜCÜSÜ 1 SAATLIK ÇALıŞMAYLA KURTARıLDı   16:23   MALIYECILER KAZA YAPTı: 1 ÖLÜ, 5 YARALı   15:29   MERSIN’DE HASTANEYE KALDıRıLAN AILEDEN ACı HABER: 2 ÇOCUK KURTARıLAMADı   12:33   OTOMOBIL BARIYERLERE VE ARACA ÇARPTı  
 
 
 
 
BALIKÇILAR YENİ SEZON HAZIRLIKLARINA BAŞLADI
   

 Akdeniz’de av sezonun kapanmasının ardından yeni sezon hazırlıklarına başlayan balıkçılar kıyıya çektikleri teknelerini bakıma aldı

 

Tarih : 3 Temmuz 2023 Pazartesi 16:52

Önce kalafat ve macun işlemlerini yapan ardından boya yenilemeye geçen balıkçıların tekrar teknelerini denize indirdikten sonra ağ bakımlarını yapacağı ifade edildi

Akdeniz'de av sezonunun kapanmasının ardından mola veren balıkçılar, 15 Eylül'de açılacak sezon için şimdiden ekmek teknelerini bakıma aldı. Önce kalafat ve macun işlemlerini yapan ardından boya yenilemeye geçen balıkçıların tekrar teknelerini denize indirdikten sonra ağ bakımlarını yapacağı ifade edildi.

Türkiye'nin bir çok alanda üretim merkezi olan 321 kilometrelik Akdeniz'e olan kıyısı ile dikkat çeken Mersin'de de balıkçılık da önemli bir ekonomik gelir bırakıyor. Mersin'in merkezinden başlayarak Anamur'a kadar bir çok balıkçı, tekneleri ile ekmeğini denizden çıkarıyor. 15 Nisan'da başlayan av yasağı nedeniyle ekmek teknelerini balıkçı barınaklarına çeken balıkçılar, bakıma başladı. Yasağın 15 Eylül'de bitecek olması nedeniyle tüm balıkçılar başta tekneleri ve ağları olmak üzere bakımlarını gerçekleştiriyor. Karaya çekilen çok sayıda balıkçı teknesi teker teker elden geçirilerek eksikleri giderildikten sonra tekrar denize indiriliyor. Daha sonra ise avda kullanılan teçhizat ve ağlar elden geçirilerek sezona hazırlanılıyor. Erdemli Balıkçı Barınağına da diğer bölgelerden de bakım için gelen tekne sahipleri, kalafat, macun işlemlerinin ardından boya yaparak hazırlıklarını sürdürüyor.

Balıkçılar yeni sezondan umutlu

Taşucu'nda balıkçılık yaptığını ve Erdemli barınağına yıllık genel bakım için teknesini çektiğini belirten Cemal Yürutun,” Yıllık her sene av yasakları başladığında teknemizi bakıma çekeriz. Bakım sonrası denize indiririz sonra ağ ve araç gereçlerimizin bakımın yaparız. Sezon açılınca da ‘Vira Bismillah’ diyerek başlarız” dedi.

Tekneyi karaya çektiklerinde yaptıkları işlemlerden bahseden Yürutun, ”Kalafat, macun, çürük tahtaları değiştiriyoruz. Yani tekneyi sağlıklı bir hale getiriyoruz. Şuanda boya aşamasına geçtik, macun ve kalafat işlemi bitti. Boyayı yapacağız kısmet olursa inmeyi bekleyeceğiz" dedi.

Balıkçılar için ekmek teknelerinin bakıma alındığı aktaran denizci Sanver Akyürek, ulusalar arası suya gideceklerin hazırlıklarını yaptığını, diğer balıkçılarında Eylül 15’de açılacak sezonu bekleyeceğini ifade etti.

Kendilerinin de turizmin yanı sıra amatör balıkçılıkta yaptığını kaydeden Akyürek, yazın arkadaşlarının geziye, sezonda da amatör olarak balığa gittiklerini sözlerine ekledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, akdeniz, balıkçı, yenisezon, 15eylül, tekne, bakım, taşucu, erdemli, cemalyürutun, sanverakyürek, erdemlibalıkçıbarınağı

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA