2 Ağustos 2025 Cumartesi



15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI   14:54   MERSIN TURIZMINE KESINTISIZ VE GÜVENLI ULAŞıM!   14:35   EKMEN: “EYÜP CAN’ıN ÖLÜMÜNÜN TAKIPÇISIYIM”   14:25   BOZYAZı’DA KAÇAK SIGARA OPERASYONU   14:20   MERSIN’IN 5 ILÇESINDE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 8 GÖZALTı   14:18   TARSUS’TA KAZA YAPAN ELYAF YÜKLÜ TıR ALEV ALEV YANDı   14:13   BÜYÜKŞEHIR’DEN ENGELSIZ YAZ KURSU!   14:09   KADıNLARA GÜÇ KATAN PROJE!   14:07   ARAS KAYRETLI’DEN ÇEVRE IÇIN ILHAM VEREN ÇAĞRı!   13:59   KALP HASTALARıNA SıCAKLıK UYARıSı!   19:39   ARAS; “BU BIR SIYASI CINAYETE TEŞEBBÜS!”   17:02   MERSİN’DE MİLYONFEST KRİZİ!   15:25   “OLAYıN ÜZERININ ÖRTÜLMESINE MÜSAADE ETMEYECEĞIZ!”   14:15   YANGıNDAN KAÇAN LEYLEĞE ANAMUR’DA ŞEFKAT ELI   14:08   KAŞLı BAKıMEVI IDDIALARıNA YANıT!   12:45   KARAKOL DARP OLAYı BAĞıMSıZ BIÇIMDE SORUŞTURULMALı   12:29   AKBELEN KAVŞAĞı’NDA NELER OLUYOR?  
 
 
 
 
DOLANDIRAN ÖRGÜT DÜZENLENEN OPERASYONLA ÇÖKERTİLDİ
   

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, ‘MarkePlace’ uygulaması üzerinden müşterileri WhatsApp uygulamasına yönlendiren ve telefon satışı pazarlığı yaparak “oltalama” yöntemi ile 37 ilde 62 vatandaşı dolandıran örgütü düzenlenen operasyonla çökertti.

 

Tarih : 13 Haziran 2023 Salı 15:35

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, KOM Şube Müdürlüğü ve Jandarma Suç Araştırma Timi ekipleri, “örgütlü olarak bilişim sistemlerini kullanmak suretiyle nitelikli dolandırıcılık” suçunu işleyen örgütün “MarketPlace” uygulaması üzerinden müşterileri WhatsApp uygulamasına yönlendirdiği ve telefon satışı pazarlığı yaparak “oltalama” yöntemi ile 37 farklı ilde 62 şahsı dolandırdığı bilgisini aldı. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, teknik ve fiziki takibin ardından Mersin’de ikamet ettiği tespit edilen şüphelilerin yakalanması için 7 Haziran günü saat 06.30’dan itibaren 6 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda B.Y, A.A, P.Y, A.G, F.A, M.Y, A.E.B. ve Ö.D isimli 8 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Örgüt lideri B.Y’nin de aralarında bulunduğu 4 şüpheli sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanırken, suçta kullanılan malzemelere de el konuldu.

Paylaş :
 
Etiketler :  merdin, diyarbakır, iljandarmakomutanlığı, markeplace, whatsapp, kom

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA