5 Mayıs 2024 Pazar



15:26   TOROSLAR’DA MAYıS AYı MECLIS TOPLANTıSı YAPıLDı   15:24   YAŞAR KEMAL PARKı YENILENIYOR   15:23   ARANAN ŞAHıS BU KEZ DOLAPTAN ÇıKTı   15:21   TARSUS’TA ZABıTA EKIPLERI HıZ KESMIYOR   15:19   VALI PEHLIVAN, ÇOCUKLARLA FUTBOL OYNADı   11:13   BAŞKAN SEÇER’IN SÖZÜNÜ VERDIĞI ‘LOJISTIK MERKEZI’NDE SONA GELINDI   11:11   ÜREME ÖNCESI CARETTALARıN YUVA YAPTıĞı SAHILI ÖĞRENCILER TEMIZLEDI   11:10   CHP’LI KıŞ, MERSIN MILLETVEKILLERINI GÖREVE ÇAĞıRDı   11:08   “BU ŞEHRI HAYAL EDILECEK BIR ŞEHRE DÖNÜŞTÜRECEĞIZ”   11:06   BÜYÜKŞEHIR KURS MERKEZLERI’NDE EĞLENEREK ÖĞRENIYORLAR   11:04   MERSIN’DE SAHTE ILANLARLA DOLANDıRıCıLıK YAPAN 3 ŞÜPHELI YAKALANDı   10:58   MERSIN’DE POLIS MINIBÜSÜ KAZA YAPTı: 1 POLIS MEMURU YARALı   10:56   MERSIN’DE TERÖR OPERASYONU: 7 GÖZALTı   10:54   MERSIN’DE YıLDıRıM DÜŞEN MÜSTAKIL EVDE YANGıN ÇıKTı   10:48   ŞAMPIYON SPORCUDAN REKTÖR PROF. DR. ARıÖZ’E ZIYARET   17:57   “ÇUKUROVA HAVAALANı NE ZAMAN AÇıLACAK?”   11:55   “GELIN MERSIN TURIZMINI HEP BERABER AYAĞA KALDıRALıM”   11:54   “ENFLASYON MUHASEBESIYLE OLUŞACAK KARDAN VERGI ALıNMAMALıDıR”   11:53   BU MERKEZ TARSUSLULARA IYI GELECEK   11:51   BAŞKAN SEÇER, 1 MAYıS’TA IŞÇI VE EMEKÇILERLE YÜRÜDÜ  
 
 
 
 
MERSİN’DE GÖNÜLLÜ KADINLAR SAHİL TEMİZLİĞİ YAPTI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde, gönüllü kadınlar tarafından sahil temizliği gerçekleştirildi.

 

Tarih : 7 Haziran 2023 Çarşamba 15:06

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından, Çevre Haftası çerçevesinde gönüllülerin katılımıyla birlikte sahil temizliği gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının organizasyonunda Yenişehir ilçesi sahilinde gerçekleşen etkinliğe, bisiklet dernek ve toplulukları ile çok sayıda gönüllü katıldı. Ellerinde çöp poşetleri ile sahil boyunca çöpleri toplayan çevre gönüllüleri, ‘Çevremizi Temiz Tutalım’ mesajı verdi.

Bisikletli kadınlar ve erkeklerle birlikte Çevre Haftası çerçevesinde çevre temizliği çalışması yürüttüklerini ve katılım oranının gayet yüksek olduğunu belirten kurum Sosyologu Başak Kaya, "Mersin hepimizin şehri ve bu şehri korumak hepimizin sorumluluğunda. Bisikletli kadınlar da bu konuda duyarlılıklarını göstererek, böyle bir organizasyon içinde yer almak istediler. Bizler de bu işin bir parçası olduğumuz için çok mutluyuz" dedi.

"Farkındalık oluşturmak için kumsalı temizlemeye geldik"

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı’nda Denetimci olarak görev yapan Özcan Boyraz ise, hafta çerçevesinde karbon ayak izini azaltmak için temizlik etkinliği gerçekleştirdiklerini aktararak, "Bisikletli STK’ları davet ettik, onlar da iştirak etti. Beraber bir farkındalık oluşturmak için, kumsalı temizlemeye geldik. Bisikletleri kullanmamızdaki maksat, karbon salınımını minimuma indirmek. Bu çerçevesinde da mümkün olduğunca, belediye olarak bisiklet kullanımını teşvik etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Temizlik etkinliğinin ardından Etkinlik ve Gösteri Merkezine geçen bisikletli kadınlar ve gönüllüler, burada kahvaltı etkinliğinde buluştu. Etkinlik, ‘Bisikletli Kadınlar Durağı’ önünde hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, sahil, kadın, temizlik, özcanboyraz

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA