1 Kasım 2025 Cumartesi



15:07   MERSIN’DE BAĞıMLıLıĞA KARŞı PEDALLAR GELECEK IÇIN DÖNECEK   14:25   MOTOSIKLETLE KAMYONET ÇARPıŞTı, KAZA ANı KAMERAYA YANSıDı   13:53   AKDENIZ BELEDIYE SPOR’DAN KAYSERI’DE ŞAMPIYONLUK GEÇIDI   13:49   TARSUS’TA CUMHURIYET COŞKUSU SEFO KONSERIYLE ZIRVEYE ULAŞTı   13:43   DESTE DESTE PARA ÇıKTı: LOCA BILETI SATARAK DOLANDıRıCıLıK YAPAN 16 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:58   VALI TOROS: "MERSIN’DE 240 MILYAR TL’LIK YATıRıM DEVAM EDIYOR"   11:35   ANAMUR’DA MODERN ADLIYE SARAYı HIZMETE HAZıRLANıYOR   10:50   KENT ORKESTRASıNDAN CUMHURIYET COŞKUSU   10:40   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:08   MERSIN’DE ÜRETICIYE FIDE VE GÜNEŞ PANELI DESTEĞI   10:05   AKDENIZ BELEDIYESINDEN ’MEME KANSERI FARKıNDALıĞı’ IÇIN PEMBE KURDELE   09:50   TOROSLAR’DA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ   16:45   TARıM SEKTÖRÜNDE ENDIŞE OLUŞTURAN KARAR IPTAL EDILDI   16:41   BAŞKAN SEÇER: "İYI KI CUMHURIYET VAR"   16:36   GÖRME ENGELLILER DÜNYA HALTER ŞAMPIYONASı MERSIN’DE BAŞLADı   16:32   KAZADA KARAR ÇıKTı: KEMAN SANATÇıSı LAÇIN AKYOL’U ÖLDÜREN SÜRÜCÜYE 4,5 YıL HAPIS   16:29   MERSIN’DE KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN 3 KIŞI TOPRAĞA VERILDI   16:26   YURT DıŞıNDAN GELEN MIDE KANSERI HASTASı MERSIN’DE SAĞLıĞıNA KAVUŞTU   16:21   4 YıLDıR ARANıYORDU: 50 YıL HAPIS CEZASıYLA ARANAN FIRARI YAKALANDı   16:20   OTOMOBIL UÇURUMA YUVARLANDı, SÜRÜCÜ HAYATıNı KAYBETTI  
 
 
 
 
’FLUTTER İLE MOBİL PROGRAMLAMA’ KURSLARI DEVAM EDİYOR
   

Yenişehir Mercek’te, teknoloji ve bilişim alanında bilgisayar destekli 2 boyutlu çizim, ön muhasebe, ofis programları kullanımı, dil alanında A1 ve A2 seviyesinde Almanca ve Rusça, giyim üretim teknolojileri, lojistik elemanı ve işaret diline yönelik kurslar yer alıyorken, bunlara ek olarak da ’flutter ile mobil programlama’ kursları devam ediyor.

 

Tarih : 1 Haziran 2023 Perşembe 14:52

Kursların sonunda kursiyerler sınava tabi tutularak, başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor. Bu sertifika ile kursiyerlerin mesleki gelişimlerine katkı sağlayabileceği bilgi ve donanıma sahip olmaları, aynı zamanda yeni iş fikri oluşturma ve iş kurma becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor. Vatandaşlar, Mersin Büyükşehir Belediyesi web sitesinden ya da 'Teksin' mobil uygulamasından başvurularını yapabiliyorlar.

“Flutter, açık kaynak kodlu bir uygulama ara yüzü araç takımıdır”

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yenişehir Mercek Meslek Edindirme ve Eğitim Merkezi’nde görevli Nazife Kayar, “Flutter; mobil, masaüstü ve web uygulamaları geliştirmek için kullanılan açık kaynak kodlu bir uygulama ara yüzü araç takımıdır. En yaygın kullanım alanları ise e-ticaret ve eğitimdir. Kurslara yapılan yoğun başvurulardan dolayı, kurs bitimine yakın yeni kurs ayarlaması yaparak, her vatandaşımızın taleplerini karşılamayı amaçlamaktayız. Kurslarımızın sonunda ise kursiyerlerimiz sınava tabi tutularak, başarılı olanlara Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika verilmektedir” dedi.

“Buradan mezun olanlar, her alanda çalışabiliyor”

Flutter ve mobil programlama eğitimi hocası Serkan Karakız, “Flutter ile mobil programlama, hem android ve İOS alanında, hem de web ve windows form application üzerine uygulama geliştirmek için kullanılan bir platform. Yeni bir teknoloji. Zaten Milli Eğitim tarafından da yeni açılan bir eğitim” diyerek, eğitimin kapsadığı alandan söz etti. Her alanda uygulama geliştirebildiklerini ve günlük hayatta applicationlar geliştirdiklerini ifade eden Karakız, “Mesela, belediyemizin kendi uygulamasını geliştirme tarafındaydık. Araya deprem girdi ve belli bir süre sonra yarım kaldığı yerler oldu ama şu anda yine buna benzer applicationlarımız var. Bunlar tabi öğrenci arkadaşlarımıza, günlük hayatta görebileceği her şeyi geliştirme fırsatı sunuyor” diye konuştu.

Flutter ve mobil programlama kursunun kursiyerlere yapacağı katkıdan da bahseden Karakız, yazılımın her alanda kullanılabildiğini belirterek, “Zaten günümüzde yazılım o kadar geniş ki, sadece tek bir alanda diyemeyeceğim. Şu anda otomobil sektöründen tutun, bir markete kadar herkes yazılımsız hiçbir iş yapamıyor. Yazılım çok büyük bir sektör haline geldi. Yazılımın olmadığı hiçbir yer gelişmiyor artık. Bu arkadaşlarımız buradan mezun olduktan sonra her alanda çalışabiliyorlar” ifadelerine yer verdi.

“Burada aldığım eğitimi, mesleğimle bütünleştirmek istedim”

Kursiyerlerden fizik mühendisi Papatya Sırça, “Fizik mühendisi olarak çok spesifik bir alandan mezun oldum ama şöyle bir şey var; dünya artık yazılıma doğru ilerliyor ve uygulamalar üzerinden gidiyor. Ben de yeni bir uygulama geliştirmek ve bunu mesleğimle bütünleştirmek istedim. Belediye güncel olan programları paylaştığı için çok memnunum. Sınıf ortamımız da gayet güzel, bilgisayarlar da son sürüm. Çok da güzel öğreniyoruz ve hocamız da kesinlikle çok iyi” diye konuştu.

“Yazılım sektörü önü açık bir meslek haline geldi”

Elektrik elektronik bölümü öğrencisi Ahmet Akgün, “Mobil uygulamaya çok istek var. Ben de mobile geçmeyi düşündüm ama aynı zamanda tabi ki webde de devam ediyorum. İkisini bir arada götürmeye çalışıyorum. Yazılım sektörü gerçekten dünyanın hemen hemen her alanında ilerlemekte. Ben de bu alanda kendimi geliştirmek istedim. Küçük yaşlardan beri bilgisayarlarla haşır neşir olduğum için buraya yönelmek istedim. Belediyenin kurslarını ve diğer online özel kursları da araştırdım. Networkumu ve yazılım alanında kendimi geliştirmek istedim. Burayı buldum ve burada eğitim almaya başladım. Gerçekten de burayı çok beğendim” dedi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, yenişehir, mercek, almanca, rusça, flutterilemobilproglamlama, nazifekayar, serkankarakız, papatyasırça, ahmetakgün

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA