9 Mayıs 2026 Cumartesi



13:03   MTSO’DAN ORTADOĞU TİCARET AĞI HAMLESİ   12:58   BAKAN ERSOY: "MERSİN, YAŞAYAN BİR KÜLTÜR HAZİNESİDİR"   12:48   HANTAVİRÜS GÜNDEMDE: PANİK YERİNE ÖNLEM ALMAK GEREKİYOR   12:34   57 YAŞINDA SOSYAL MEDYA FENOMENİ OLDU: YÖRÜK KADINININ KAMERA HAYALİ GERÇEĞE DÖNÜŞTÜ   12:23   TARSUS’TA ANNELER GÜNÜ COŞKUSU: ANNELER VE ÇOCUKLAR AYNı SAHNEDEYDI   14:26   BAŞKAN SEÇER, ‘BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLARI BALIKESİR BULUŞMASI’NA KATILDI   13:46   MERSİN’DE YANGIN RİSKİNİ AZALTMAYA YÖNELİK ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR   12:47   16 YAŞINDAKİ HİRANUR’UN ÖLDÜRÜLMESİ DAVASINDA SANIĞA MÜEBBET   12:33   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN DÜZENLEDİĞİ ‘5. ULUSLARARASI KİLİKYA ULTRA MARATONU’ İÇİN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI    11:48   MEZİTLİ’DE PARKLAR YENİLENİYOR   11:45   TÜRKİYE ŞAMPİYONASI’NA KATILACAK OLAN U-15 FUTBOL TAKIMI KAYMAKAM ŞENER’İ ZİYARET ETTİ   11:41   MERSİN’DE MİT DESTEKLİ OPERASYONDA DEAŞ ŞÜPHELİSİ YAKALANDI   10:23   BAŞKAN VAHAP SEÇER: "BELEDİYELER ARASI TECRÜBE PAYLAŞIMI ÖNEMLİ"   10:17   KAMERA ŞÜPHELİNİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ: ARILIĞA GİREN ŞAHIS, KAMERAYA ZARAR VERDİ   10:13   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN ‘GARAJ MERSİN’ VE ‘KAMPÜS MERSİN’ PROJESİ KAPILARINI AÇIYOR   10:09   BÜYÜKŞEHİR’İN ÜCRETSİZ KURSLARI VATANDAŞLARA YENİ KAPILAR AÇIYOR   10:05   AKDENIZ’DE ANNELER GÜNÜ KERMESI’NE YOĞUN İLGI   16:57   AKDENİZ BELEDİYE SPOR’DAN FARKLI GALİBİYET, PLAY-OUT BİLETİ GELDİ   16:53   MİNİK ELLER ANNELERİ İÇİN ÇÖMLEĞE ŞEKİL VERDİ   16:40   MERSİN’DE YOĞURT VE ÇİLEK İKRAMLI TRAFİK UYGULAMASI  
 
     
 
YUMUKTEPE’Yİ KENT TURİZMİNE KAZANDIRMAK İÇİN ÇEVRE DÜZENLEME VE ARKEOPARK PROJESİ HAZIRLANIYOR
   

Mersin Büyükşehir Belediyesince, Yumuktepe Arkeolojik Sit Alanı ve yakın çevresinde yaklaşık 3.17 hektar alanda çevre düzenleme ve arkeopark projesinin hazırlandığı bildirildi. Proje ile Yumuktepe’nin kent turizmine kazandırılması hedefleniyor.

 

Tarih : 5 Ocak 2021 Salı 20:49

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar ilçesinde yer alan ve geçmişi 9 bin yıl öncesine dayanan, Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden biri olan Yumuktepe Höyüğünde incelemelerde bulundu. Mersin şehir merkezinde bulunan ve arkeolojik açıdan büyük öneme sahip, tarihi yapısıyla dikkat çeken Yumuktepe Höyüğünü inceleyen Seçer, daire başkanları ile yetkililerden bilgi aldı.

YUMUKTEPE KENT TURİZMİNE KAZANDIRILACAK

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Yumuktepe Höyüğünü kent turizmine kazandırmak için yaklaşık 3.17 hektar alanda çevre düzenleme ve arkeopark projesi hazırlanıyor.

Proje alanına giren parsellerin mülkiyeti 7 parsel hariç Mersin Büyükşehir Belediyesinde bulunuyor. 2016 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Mersin Büyükşehir Belediyesine çevre düzenleme projesi yapma yetkisi verildi ve Mersin Üniversitesi ile işbirliği içerisinde 2017 yılı Şubat ayında proje çalışmalarına başlandı.

Proje kapsamında tescilli huğ evinin restorasyon projesi, Yumuktepe Höyüğünün gezi güzergahı ve kazı alanının üst örtü fikir projesi hazırlandı. Projeler hazırlandıktan sonra ilgili kurumlara ve Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kuruluna onay için gönderildi. Tescilli huğ evinin rölöve, restitüsyon, restorasyon projeleri ile çevre düzenleme projesi ve üst örtü fikir projesi de Koruma Kurulu tarafından onaylandı.

Proje kapsamında, Mersin Üniversitesinde görevli öğretim üyeleri tarafından hediyelik eşya satış ünitesi, WC, kafe gibi birimlerin yer aldığı karşılama merkezi tasarımı yapılarak, ilgili kurumlar ve Adana Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun onayına sunulacak ve proje tamamlanacak.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, yumuktepe, arkeopark, sitalanı, turizm,

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA