2 Ağustos 2025 Cumartesi



15:53   ACıLı BABA; “GERÇEKLER ÇARPıTıLıYOR”   15:07   MEZITLI BELEDIYESI, ARAS’A VERDIĞI SÖZÜ TUTMADı   15:04   TARSUS’TA KALDıRıMLARı IŞGAL EDEN TEZGAHLAR KALDıRıLDı   14:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA MESLEK ANAHTARı!   14:55   ERKEN YAŞTA EVLILIĞE HAYıR!   14:45   AKDENIZLI ÜRETICILERIN YOL ÇILESI SONA ERIYOR   14:31   KAŞLı’DA KAPSAMLı SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   13:51   DENETIMI GÖRÜNCE POLISLERE ÇARPıP KAÇTı   13:46   TEMMUZ’DA IHRACAT REKORU KıRıLDı   13:38   ADANA’DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 YARALı   13:36   BıÇAKLADıĞı KADıNA ’AFFıNA SıĞıNıYORUM’ MESAJı ATTı   13:33   NEM BUNALTTı, YAYLACıLAR DEREDE SERINLEDI   13:30   ANAMUR’DAKI CINAYETE KARıŞAN 4’ÜNCÜ ŞÜPHELI DE TUTUKLANDı   13:29   PET ŞIŞEYLE BENZIN ALıP ORMANı YAKTıLAR   13:27   DEAŞ’A FINANS SAĞLAYAN ŞÜPHELILERE OPERASYON: 2 GÖZALTı   15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI   14:54   MERSIN TURIZMINE KESINTISIZ VE GÜVENLI ULAŞıM!  
 
 
 
 
MERSİN’E 5. OSB GELİYOR
   

Mersin-Tarsus Organize Sanayi Bölgesi 5. Bölge Yer Seçim Tespit Komisyonu ilk toplantısını gerçekleştirdi. Başkan Sabri Tekli, "Kısa süre içerisinde 260 hektarlık alanı yatırımcıların hizmetine sunacağız" dedi.

 

Tarih : 9 Mayıs 2023 Salı 17:25

Faaliyette bulunan 3 organize sanayi bölgesi, yapımı devam eden 4. organize sanayi bölgesi ile mevcutta 823,5 hektar alanıyla Mersin’in en büyük organize sanayi bölgesi olan MTOSB’de, 5. Bölgenin resmi çalışmaları başladı.

"Yeni yatırım ve istihdam alanları kazandıracağız"

Yer Seçim Tespit Komisyonu, MTOSB’de bir araya gelerek görüşlerini bildirdiler. Toplantı sonrasında bir açıklama yapan MTOSB Başkanı Sabri Tekli, "Yer Seçim Tespit Komisyonunda bulunan ilgili kurumlar ile bir araya geldik. Bu aşamaları daha önce 2, 3 ve 4. organize sanayi bölgelerimizde de yaşadık. Bu toplantılardan kısa süre sonra alt yapı çalışmalarımız başlıyor. Kurum görüşlerinin toparlanarak, onay almamızın ardından Mersin’e 260 hektarlık yeni bir organize sanayi bölgesi kazandıracağız. 5. OSB’miz ile kentimize yeni yatırım alanları, yeni istihdam alanları kazandıracağız" diye konuştu.

"Mersin adına mutluluk verici"

"MTOSB’de başkanlık görevine geldiğim günden bu yana, birlikte çalıştığımız yönetim kurullarımız ve bölge müdürlüğü ekiplerimiz ile 2, 3 ve 4. organize sanayi bölgelerimizin bürokratik işlemlerinin tamamlanmasından çok kısa sonra hizmete açılmasını sağladık" diyerek konuşmasını sürdüren Tekli, "Atıksu arıtma tesisimizi, Model Fabrika ve İnovasyon Merkezimizi, Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemizi, camimizi, çarşılarımızı, bankamızı, noterimizi, tır parkımızı, Scada Merkezimizi, hizmet binalarımızı, sosyal tesislerimizi, itfaiye teşkilatımızı, sağlık birimlerimizi hizmete geçirirken, bir taraftan da yatırımcı sanayicilerimizin en büyük isteği olan yeni OSB alanları açtık. Yaptığımız birçok iş var fakat en önemlisi sanayicilerimize yeni yatırım alanları kazandırmak. Bu anlamda da 260 hektarlık 5. bölgemizin bürokratik çalışmalarının hız kazanması, Mersin adına büyük mutluluk verici bir olay. Kısa süre içerisinde diğer OSB’lerde olduğu gibi alt yapı çalışmalarına başlayacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımıza da yer seçimlerinde hızlı hareket ederek, bürokratik işlemleri hızlandırdıkları ve kısa süre içerisinde bu bölgeleri yatırımcılarımızın hizmetine kazandırmamıza vesile oldukları için tüm sanayicilerimiz adına teşekkür ederim" ifadelerini kullandı.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, tarsus, organizesanayibölgesi, sabritekli, MTOSB

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA