20 Mart 2026 Cuma



22:51   BAŞKAN YÜCE’DEN ZULME TEPKI, EMEKÇIYE TEBRIK   17:16   “BAYRAM BOYUNCA İLGİLİ TÜM BİRİMLERİMİZ GÖREVLERİNİN BAŞINDA OLACAKLAR”   17:07   YENIŞEHIR BELEDIYESINDE BAYRAMLAŞMA HEYECANı   14:43   SAHAYA İNEN AHMET ÖZDEMİR İDDİALI BAŞLADI!   16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU  
 
 
 
 
ÇAĞLAYAN’A COŞKULU KARŞILAMA
   

​​​​​​​Ekonomi Eski Bakanı ve 24. Dönem Ak Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan’ı binlerce partili ve yüzlerce araç konvoyu coşkulu bir şekilde karşıladı. Mersinlilerin yoğun ilgi gösterdiği Bakan Çağlayan Selçuklar Mahallesi’nde düzenlenen seçim ofisi açılışındaki mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek isterken muhalefeti de eleştirdi.

 

Tarih : 30 Nisan 2023 Pazar 23:33

14 Mayıs’ta yapılacak olan Genel seçimler öncesi partisine destek olmak için Mersin’e gelen Ekonomi Eski Bakanı ve 24. Dönem Ak Parti Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan, Mersinliler tarafından coşku ile karşılandı. Adana Havalimanında sevgi seli ile yüzlerce partili Bakan Çağlayan’ı karşılarken, Çağlayan da bu ilgi karşısında kayıtsız kalmadı. Tüm partililerle tek tek selamlaşan Bakan Çağlayan daha sonra Mersin’e doğru hareket etti.  Mersin gişelerinde de yüzlerce araç konvoyu ve binlerce partilinin meşalelerle karşıladığı Bakan Çağlayan daha sonra Toroslar İlçe Örgütünün Selçuklar Mahallesi’nde düzenlediği seçim ofisi açılışına geçti. Burada kurbanlar kesilerek karşılanan Bakan Çağlayan miting şeklinde geçen Seçim Ofisi açılışında Mersinlilere seslenerek muhalefeti sert sözlerle eleştirdi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek istedi.

MERSİN’İ ÇOK ÖZLEDİM

Milletvekilliği ve Ekonomi Bakanlığı döneminde Mersin’e duyduğu aidiyeti dile getiren Bakan çağlayan, “Bu kadar ilgi ve alaka karşısında birkez daha anladım ki, Mersin’i çok özlemişim. Mersin benim adeta bir Muş’lu olmama rağmen birinci Memleketim olmuş. 10 sene geçmiş aradan ilk defa meydanlardan konuşma yapıyorum. Dedim ki, ‘yahu neler söyleyeyim, ne anlatayım?’ Geçmişte çünkü meydan meydan Mersin’i, 13 ilçemizi karış karış gezdik. Vallahi sizin karşınıza gelince dilim açıldı, dilim! Allah sizleri var etsin! O zaman Mersin’de AK Parti’yi yüzde 32 oy alarak 1. Parti yapmıştık. Şimdi de sandıkları patlatarak bu başarının üzerine çıkmaya var mıyız.” diyerek Mersinlilere seslendi.

BİZ DİN DİL IRK AYRIMI YAPMADIK

Kandil’in ve Türkiye’deki siyasi uzantılarının Kemal Kılıçdaroğlu ile ittifak halinde olduğuna da değinen Çağlayan, “Şimdi bakın; diyorlar ki, biz, hani masanın altına birini saklamışlar ya? Hani geçen gün çıkıp dediler ya; ‘Cumhurbaşkanı adayımızı daha söylemedik, size söyleyeceğiz.’ Çok büyük sürpriz oldu bizim için! Kılıçdaroğlu’nun adayları olduğunu söylediler, bu yeşil, sol, sağ falan filan. HADEP; onların uzantıları. Ya onu zaten sizden evvel Kandil söyledi Kandil! Direk destek istedi. Siz damgayı yemişsiniz zaten. Kime hizmet edeceğiniz belli olmuş. Yoksa burada hep söyledik. Ben de bir Kürdüm, eski ülkücüyüm. Ama her zaman ülkemin birliği, beraberliği, bütünlüğü ile iftihar ettim. Allah, beni bu vatanda hayata getirdi. Cenabı Hak, beni bu ülkede, bu bayrak altında hayata getirdi. Allah’tan istediğim, bu bayrağın altında hayata gözlerimi yummaktır. Biz, Kürt, Türk, Laz, Çerkez, Arap, Sünni, Alevi ayırımı yapmadık” ifadelerini kullandı.

SİZLERE GÜVENİYORUM

 “Ama evellallah bizim milletimiz, bizim insanımız, bizim Mersinlilerimiz, Toroslarımız; şunu bilsinler ki? Ne 17 Aralık’ta pabuç bıraktık, ne 15 Temmuz’da pabuç bıraktık. Ne de 14 Mayıs’ta pabuç bırakmayacağız. Bu ülkenin birlik ve beraberliğine, ölünceye kadar sahip çıkmaya devam edeceğiz” diyerek sözlerine devam eden Çağlayan, “Burada kaldı 2 hafta kardeşlerim. İki hafta sonra 14 Mayıs’ta Allah’ın izniyle oylarımızı, gümbür gümbür Reisicumhurumuz Sayın Cumhurbaşkanımıza vererek, yeniden açık ara inşallah Cumhurbaşkanı yapacağız. Aynı şekilde AK Partimizi, Cumhur İttifakını, Büyük Millet Meclisi’nde güçlü yapmak için AK Partimize sandıkları patlatırcasına oylarımızı vereceğiz. Ben sizlere güveniyorum. Sizler, bunu bize 2011’de gösterdiniz. Yüzde 32 oy aldık. Mersin’in birinci partisi olduk. Zaten AK Parti’ye birinci parti olmak yakışmaz mı? Tayyip Erdoğan’ın partisine, sizlerin olduğu partiye birinci olmak yakışmaz mı? Allah’a emanet olun! Allah yardımcımız olsun!” şeklinde konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  zafer ağlayan, ak parti, mersin, karşılama

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA