2 Kasım 2025 Pazar



11:07   BAŞKAN SEÇER: "ELEKTRIKLI OTOBÜSLER BIZIM VIZYONUMUZA UYGUN"   10:40   MERSIN’DE 5 BIN ÖĞRENCIYE ÜCRETSIZ KAYNAK KITAP DAĞıTıLDı   15:07   MERSIN’DE BAĞıMLıLıĞA KARŞı PEDALLAR GELECEK IÇIN DÖNECEK   14:25   MOTOSIKLETLE KAMYONET ÇARPıŞTı, KAZA ANı KAMERAYA YANSıDı   13:53   AKDENIZ BELEDIYE SPOR’DAN KAYSERI’DE ŞAMPIYONLUK GEÇIDI   13:49   TARSUS’TA CUMHURIYET COŞKUSU SEFO KONSERIYLE ZIRVEYE ULAŞTı   13:43   DESTE DESTE PARA ÇıKTı: LOCA BILETI SATARAK DOLANDıRıCıLıK YAPAN 16 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:58   VALI TOROS: "MERSIN’DE 240 MILYAR TL’LIK YATıRıM DEVAM EDIYOR"   11:35   ANAMUR’DA MODERN ADLIYE SARAYı HIZMETE HAZıRLANıYOR   10:50   KENT ORKESTRASıNDAN CUMHURIYET COŞKUSU   10:40   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:08   MERSIN’DE ÜRETICIYE FIDE VE GÜNEŞ PANELI DESTEĞI   10:05   AKDENIZ BELEDIYESINDEN ’MEME KANSERI FARKıNDALıĞı’ IÇIN PEMBE KURDELE   09:50   TOROSLAR’DA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ   16:45   TARıM SEKTÖRÜNDE ENDIŞE OLUŞTURAN KARAR IPTAL EDILDI   16:41   BAŞKAN SEÇER: "İYI KI CUMHURIYET VAR"   16:36   GÖRME ENGELLILER DÜNYA HALTER ŞAMPIYONASı MERSIN’DE BAŞLADı   16:32   KAZADA KARAR ÇıKTı: KEMAN SANATÇıSı LAÇIN AKYOL’U ÖLDÜREN SÜRÜCÜYE 4,5 YıL HAPIS   16:29   MERSIN’DE KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN 3 KIŞI TOPRAĞA VERILDI   16:26   YURT DıŞıNDAN GELEN MIDE KANSERI HASTASı MERSIN’DE SAĞLıĞıNA KAVUŞTU  
 
 
 
 
İTFAİYE ERİ ALIMINDA UYGULAMALI SINAV BAŞLADI
   

Mersin Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığında görevlendirilmek üzere alımını gerçekleştirileceği 100 memur için yazılı sınav yapıldı. Uygulamalı sınavlar ise Mersin Büyükşehir Belediyesinin Ata Eğitim Merkezinde sürüyor.

 

Tarih : 26 Nisan 2023 Çarşamba 18:05

İtfaiye Dairesini güçlendirerek olası olaylara en etkin şekilde müdahale edebilmek adına alımı yapılacak 100 itfaiye eri için yoğun talep oldu. Online ve yüz yüze başvuruların değerlendirilmeye alınmasının ardından, kriterlere uyan adaylar için yazılı sınav yapıldı. 24 Nisan’da Yenişehir Atatürk Kültür Merkezinde yapılan yazılı sınava 450 kişi katıldı. Yazılı sınavın ardından 450 aday uygulamalı sınava girmeye başladı. Her gün ortalama 60 adayın katılacağı uygulamalı sınav, 5 Mayıs’a kadar sürecek. Ata Eğitim Merkezinde oluşturulan parkurlarda adaylar saat 09.00-12.00 ve 13.30-17.00 saatleri arasında sınava tabi tutuluyor. Adaylar uygulamalı sınava alfabetik sıraya göre çağırılıyor.

Uygulamalı sınav hakkında bilgi veren İtfaiye Dairesi Başkanı Bahtiyar Aydın, “Kurduğumuz 15 istasyonda 100 personelin hangi şartlarda olması gerektiğini test edeceğiz. Bu test süresi içerisinde adaylarımızın süreleri belli. Kadın arkadaşlarımıza, erkek arkadaşlarımıza başarılar diliyoruz. Bu 500 kişiden 100 personelimizin bu parkuru tamamlayarak bizim aramıza katılacağını düşünüyorum. İnşallah hepsine hayırlı olur” dedi.

Ata Eğitim Merkezinde yapılan uygulamalı sınavda, parkuru erkek adaylar için 03:10 dakika ve altında, kadın aday için ise 03:20 dakika ve altında tamamlayanlar 100 puan alacak. Adayın uygulama parkur süresinin salise kısmı 50 ve üstü olanlar yukarıya, 50’nin altında olanlar aşağıya yuvarlanacak.

Parkurlar 30 metrelik düz koşu, düz takla, lastikten geçme, denge tahtası, köpük bidonu taşıma, kuleye lastik çekme, şınav, kuleye tırmanış, balyoz kullanma, tünel geçme, manken taşıma, karanlık oda, engel atlama, hortum taşıma ve hedefe su atışından oluşuyor.

Atamaya esas puanın hesaplanması, yazılı sınavın yüzde 40’ı, uygulamalı sınavın yüzde 60’ı alınarak oluşturulacak. Sınavda başarılı sayılmak için 100 tam puan üzerinden en az 60 puan alınması şartı aranıyor.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, mersinbüyükşehirbelediyesi, itfaiyedairesibaşkanlığı, itfaiyeeri, uygulamalısınav

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA