6 Mayıs 2026 Çarşamba



17:40   YARGITAY BOZDU, YEREL MAHKEME GERİ ADIM ATMADI   16:02   “ ENERJİSA İŞLEM MERKEZİ KAPATILMAMALI”   15:56   MERSİN’DE TRAFİK HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ   15:53   MERSİN, TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR   15:18   TARİHİ GEÇMİŞ SALAM YİYEN 4 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI   15:13   MERSİN’DE ÖLEN 2 KARDEŞİN CENAZESİ GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ   13:40   BİRİNİ SATIN ALDI, DİĞERİNİ ÇALDI: O ANLAR KAMERADA   11:32   “SORULARA CEVAP YOK, SAYFALAR DOLUSU HİKÂYE VAR” CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ’TAN BAKANLIĞA TEPKİ: “VERİ İSTEDİK, NUTUK GELDİ”   11:10   MERSIN’DE KAR GÜZELLIĞI DRONLA GÖRÜNTÜLENDI   11:03   TARSUS’TA ER MEYDANı DOLDU: 455 GÜREŞÇI KıYASıYA MÜCADELE ETTI   10:22   MERSIN’DE GAZILER DOĞAYLA IÇ IÇE VAKIT GEÇIRDI   10:18   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN ÇıKAN ESERLER SERGIDE BULUŞTU   10:15   BAŞKAN BOLTAÇ: "HAYALIM 5 BIN KIŞILIK AÇıK HAVA ETKINLIK ALANıNı KENTIMIZE KAZANDıRMAK"   10:09   MERSIN’DE TARIHI ESER OPERASYONU: TEVRAT VE EL YAZMASı ESER ELE GEÇIRILDI   16:35   KAYAN: MERSİN İHRACATI YÜZDE 34,68 ARTIŞLA 304,9 MİLYON DOLARA ÇIKTI   16:31   EKMEN: MERSIN, HIZLI TRENLE ANKARA VE İSTANBUL’A BAĞLANMALI   16:28   TARAFLAR ARASıNDAKI TARTıŞMA CINAYETLE BITTI   16:26   MERSIN’DE DEVRILEN TRAKTÖRÜN SÜRÜCÜSÜ 1 SAATLIK ÇALıŞMAYLA KURTARıLDı   16:23   MALIYECILER KAZA YAPTı: 1 ÖLÜ, 5 YARALı   15:29   MERSIN’DE HASTANEYE KALDıRıLAN AILEDEN ACı HABER: 2 ÇOCUK KURTARıLAMADı  
 
     
 
AKDENİZ’DE 1 YILDA BİNİ AŞKIN HAYVAN KISIRLAŞTIRILDI
   

Akdeniz Belediyesince, geçen yıl 20 Nisan’da Mersin’de ilk kez hizmete açılan Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma Kliniğinde, 1 yıl içinde bini aşkın kedi ile yaklaşık 40 köpek kısırlaştırıldı, birçok can dostu da sahiplendirildi.

 

Tarih : 25 Nisan 2023 Salı 17:42

Kentte ilk kez hizmete açılan klinik sayesinde hayvan severlerin bir hayalini daha gerçekleştiren Akdeniz Belediyesi, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) ile işbirliğinde Mersin Millet Bahçesi sahil etabında hizmete açtığı 'Sokak Hayvanları Kısırlaştırma Kliniği' ile sokakta yaşayan can dostlara hizmet vermeye devam ediyor. Geçen yıl 20 Nisan’da törenle açılışı yapılan klinikte, ‘Karakız’ adlı sokak köpeği kısırlaştırılıp kliniğin 33-001 numaralı ilk küpesi takılmıştı. Akdeniz Belediyesinin, gönüllü veterinerler ve hayvan severlerin desteğiyle sürdürdüğü örnek hizmet sayesinde, 1 yılda bini aşkın kedi ile yaklaşık 40 köpek kısırlaştırıldı. Yine gönüllüler sayesinde sokakta yaşayan onlarca can dostu sahiplendirildi.

“Günün yorgunluğunu 'Gece' ile oynayıp unutuyorum”

Hayvan dostu olduğunu ve çocukluğundan beri kedi veya köpek beslediğini dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, emeklerinden ötürü klinikte görev alan veteriner ve hayvan dostlarına teşekkür etti. Gültak, “Evimde 7-8 yaşlarında ‘Gece’ adını verdiğimiz bir kedimiz var. Ben, onun adeta oyun arkadaşıyım. Günün yorgunluğunu onunla oynayıp atıyorum. Hayvan beslemek gerçekten farklı bir his, insanı mutlu, huzurlu hissettiriyor. İmkanı olan herkese, evinde veya varsa bahçesinde kedi veya köpek beslemesini tavsiye ederim” dedi.

“Can dostları sadece 1 gün değil, her gün besliyor ve koruyoruz”

4 Nisan Dünya Sokak Hayvanları Günü’nde ‘Bir kap su, bir kap mama’ çağrısıyla can dostları için farkındalık oluşturmak amacıyla özel bir etkinliğe imza attıklarını kaydeden Gültak, “Akdeniz’de yoğun kısırlaştırma talebi alıyoruz. Mersin merkezde bu hizmeti yapan sadece biziz. Veterinerlerimiz, gönüllü çalışanlarımız ve sivil toplum kuruluşlarımızla işbirliği içinde hizmet vermeyi sürdürüyoruz. Tabi sokakta yaşayan dostlarımızı sadece bir gün değil, her gün koruyor ve besliyoruz. Lütfen evlerimizin önüne, sokaklarımıza her gün su ve mama bırakalım, onları aç bırakmayalım. Özellikle de çocuklarımıza hayvan sevgisini mutlaka aşılayalım” diye konuştu.

Diğer ilçelerden gelen talepler de 2 ay boyunca karşılanacak

Başkan Gültak, sadece sokak hayvanlarını beslemek amacıyla hazırladıkları bir aracı da ilçe genelinde hizmete koyduklarını hatırlatarak, “Mezitli, Toroslar ve Yenişehir ilçelerimizden de sokak hayvanlarını kısırlaştırma konusunda talep geliyor. Bu nedenle veterinerlerimiz ve gönüllülerin de onayıyla mayıs ve haziran ayları içinde randevulu şekilde ilçemiz dışından gelen talepleri de kabul edeceğiz” şeklinde konuştu.

Sokakta yaşayan canlar için yüzlerce yuva ve kulübe üretildi

Sokakta yaşayan kedi ve köpeklerin yanı sıra kuşlar ve güvercinler için de yuva ve beslenme alanları oluşturduklarını kaydeden Başkan Gültak, sözlerini şöyle bitirdi; “Hayatımızı ve dünyamızı paylaştığımız can dostlarımızı kışın soğuktan, yazın sıcaktan korumak için ekiplerimiz tarafından üretilen 420’den fazla köpek kulübesi ile yaklaşık 250 kedi kulübesini ilçemizin farklı yerlerine yerleştirdik. Ayrıca yüzlerce ağacımıza kuş yuvaları koyduk. Dileyen hayvan severlere de bu kulübe ve yuvaları hediye ediyoruz. Can dostlarımız ve hayvan severlerimiz için hizmet ve projelerimiz devam edecek.”

Diğer yandan, Akdeniz Belediyesi Sokak Hayvanlarını Kısırlaştırma Kliniği, bakım ve malzeme tedariki nedeniyle 26 Nisan-3 Mayıs 2023 tarihleri arasında geçici olarak hizmet veremeyecek. Klinik, 4 Mayıs’tan sonra yine haftanın 3 günü (pazartesi, çarşamba, cuma) günleri hizmet vermeye devam edecek.

 

Paylaş :
 
Etiketler :  sokakhayvanlarıkısırlaştırmakliniği, mersin, akdenizbelediyesi, mustafagültak, HAYTAP

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA