18 Aralık 2025 Perşembe



14:01   3 OCAK KURUMLARARASI FUTBOL TURNUVASI’NDA YARI FİNAL HEYECANI   13:59   FEAST, 2025 ÜÇÜNCÜ ÇEYREĞINDE BÜYÜMESINI SÜRDÜRÜRKEN 2026 İÇIN STRATEJIK YATıRıMLARıNı HıZLANDıRDı   11:40   MERSIN MARINA’DA YENI YıL SOKAĞı BAŞLıYOR!   11:05   TDV KADıN KOLLARı GAZZE YARARıNA TÜRKIYE GENELINDE HAYıR ÇARŞıLARı DÜZENLEDI   10:12   ANAMUR’DA MINIKLERDEN MILLI TEKNOLOJI HAMLESI: YERLI MALı HAFTASıNDA TOGG COŞKUSU   09:51   DERECİK BELEDİYESİ İTFAİYE PERSONELİ, ATA EĞİTİM MERKEZİ’NDE EĞİTİM ALDI   09:47   BÜYÜKŞEHİR, HAL KATLI KAVŞAĞI İLE BÖLGENİN LOJİSTİK YÜKÜNÜ HAFİFLETECEK   17:06   BAŞKAN SEÇER, ŞEHZADELER BELEDİYE BAŞKANI GÜLŞAH DURBAY’IN MANİSA’DAKİ CENAZE TÖRENİNE KATILDI   13:06   BÜYÜKŞEHİR, AKOB İLE BİRLİKTE KENTİN KÜLTÜR POLİTİKALARINA IŞIK TUTTU   12:59   BAŞKAN SEÇER, TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI MERSİN ŞUBESİ’NİN 71. YIL KUTLAMA GECESİNE KATILDI   12:50   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEN SİLİFKE’DE TOPLU AÇILIŞ   12:33   BAŞKAN SEÇER, ‘SÜT SOĞUTMA TANKI DAĞITIM TÖRENİ’NE KATILDI   10:18   TOROSLAR BELEDİYESİNDEN KADINLARA ÜCRETSİZ PİLATES DESTEĞİ   10:14   YAPARAK YAŞAYARAK ÖĞRENME MERKEZI ÇOCUKLARı GELECEĞE HAZıRLıYOR   10:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NİN ARALIK AYI 2. BİRLEŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ   15:06   AKDENİZ’DE MOBİLYA, TEKSTİL VE HURDA ATIKLARIYLA MÜCADELE SÜRÜYOR   09:58   KADIN DOSTU KENTLER PROGRAMI’NIN 3. FAZ ÇALIŞMALARI KENTE YANSIMAYA BAŞLIYOR   09:55   BÜYÜKŞEHİR İTFAİYE TEŞKİLATI, MODERN EKİPMANLARLA MÜDAHALE KAPASİTESİNİ GÜÇLENDİRDİ   14:07   MERSİN KAN PORTAKALI COĞRAFİ İŞARET TESCİLİNİ ALDI   14:03   BÜYÜKŞEHİR OLUMSUZ HAVA KOŞULLARINA KARŞI 7/24 GÖREVE HAZIR  
 
 
 
 
BAKAN NEBATİ VATANDAŞLARLA BULUŞTU
   

AK Parti Mersin Milletvekili Adayı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati:  "Yeni ürünler çıktı fiyatlar aşağı doğru gidiyor"

 

Tarih : 24 Nisan 2023 Pazartesi 15:31

"Bir soğanla seçim alacaklarını zannediyorlar"

 "Düşünün çıkmış birileri ben şu mezhepteyim diyor, ya senin hangi mezhepten olduğunu soran var mı, yok"

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, mevsimsel şartlardan dolayı Türkiye'de zaman zaman meyve ve sebze fiyatlarında değişimler olabileceğinin altını çizerek, "Soğanı aldılar ellerine. Dediler ki ‘soğan, soğan 30 lira oldu.’ Soğan ellerinde patladı. Yeni ürünler çıktı fiyatlar aşağı doğru gidiyor. Türkiye’yi tanımayan adamlarla, Türkiye’yi anlatmaya çalışıyorsun. Bir soğanla seçim alacaklarını zannediyorlar" dedi.

AK Parti Mersin Milletvekili Adayı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, merkez Akdeniz ilçe Belediyesini ziyaret ederek, vatandaşlarla buluştu. Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak'ı ziyaretin ardından otobüs üstünde vatandaşlara hitap eden Bakan Nebati, Mersin’e hizmetkar olmaya geldiklerini söyledi.

"Senin hangi mezhepten olduğunu soran var mı, yok"

İlk andan itibaren Mersin’de sokak sokak, kapı kapı dolaştıklarını belirten Nebati, “Şimdi Akdeniz ilçesindeyiz. Bu ilçe çok değerli bir ilçe. Bu ilçe adeta Türkiye’yi yansıtıyor. Çünkü Akdeniz’de Yörük, Kürt, Arap, Hristiyan var. Burada kimsenin kimseyi ötekileştirmediği, kardeşlik hukuku içerisinde kol kola yaşadığı, komşuluk hukukuna riayet edildiği bir ilçedeyiz. Düşünün çıkmış birileri ben şu mezhepteyim diyor. Ya senin hangi mezhepten olduğunu soran var mı? Yok. Biz din bir, Allah bir, peygamber bir, kıblemiz bir. AK Parti iktidarlarında kim ötekileştirildi. Cumhurbaşkanımızın dönemimizde ötekileştirilen bir Allah’ın kulu var mı? Yok. Ama bunların cibilliyeti hep ötekileştirilme üzerine kurulu olduğu için şimdi de bilerek kaşıyorlar. 28 Şubat sürecinde başörtülüleri uzaklaştıran sizdiniz. Başörtülülerin başörtüsünü üniversite kapılarında söken sizdiniz. Siz zannediyorsunuz ki AK Parti iktidarında bu tip ötekileştirmeler olur. Ancak bu asla olmaz, Türkiye’de buna izin vermez” diye konuştu.

“Bir soğanla seçim alacaklarını zannediyorlar”

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin sınırlarının tartışılamayacağını vurgulayan Nebati, “Bu devletin sınırları içerisinde adalet ve hukuk var ve bunun gerekleri yapılır. Onun için biz tek devlet, tek bayrak, tek vatan deriz. Bu vatan uğrunda canımızı vermeye hazır büyük bir kitleyiz. Biz çalışmaya devam ediyoruz. İşte Akdeniz’de birçok çalışma yapıldı, yapılıyor. Akdeniz Belediyesi Mersin’in merkezinde.Başkanımız Akdeniz’i temsil ediyor. Gerçekten birçok projeyi hayata geçirdik. Sadece son bir haftada yaptıklarımızın bir tanesini 5 yıl içerisinde yapmış olsalardı var ya, dünyayı ayağa kaldırırlardı. Bunlar şimdi Atlantik ötesindeki danışmalarıyla Türkiye’yi tanıdıklarını zannediyorlar. Hiçbirşey anladığın yok. Mevsimsel şartlardan dolayı Türkiye’de zaman zaman meyve ve sebze fiyatları çıkar ve iner. Soğanı aldılar ellerine. Dediler ki ‘soğan, soğan 30 lira oldu.’ Soğan ellerinde patladı. Yeni ürünler çıktı fiyatlar aşağı doğru gidiyor. Ya siz bu soğanı eline aldığınız zaman bunların kabuğunu açarak cücüğüne kadar git dedik ama kızdılar. Türkiye’yi tanımayan adamlarla Türkiye’yi anlatmaya çalışıyorsun. Bir soğanla seçim alacaklarını zannediyorlar. Sen soğanla uğraşmaya devam et, biz son bir haftada Karadeniz gazını karayla buluşturduk mu? Buluşturduk. Togg artık yollarda. TCG Anadolu gemimiz denize indi” şeklinde konuştu.

“Soğanın ister dışıyla ister içiyle oynayın, milletin aklıyla oynamayın”

Türkiye’deki tüm teknolojik imkanları ülke için kullanacaklarını dile getiren Nebati, “Yollarımız, hastanelerimiz, okullarımız hepsi devasa bir şekilde kullanılıyor. Onlara ‘siz diyorum’ kusura bakmayın. Soğanın ister dışıyla ister içiyle oynamaya devam edin. İster alının, ister alınmayın. Sen kalkıp soğanı baş tacı yapar, bir ülkenin aklıyla oynayacak şekilde ben soğanla iktidarı alacağım diyorsan, ben de sana İHA’yla, SİHA’yla, Togg’la, TCG Anadolu Gemisi'yle, uçakla, helikopterle dün olduğu gibi bugünde cevap veririm. Milletin aklıyla oynamayın. Sizin genel başkanlarınız dışarından süfle alırken, bizim genel başkanımız süfleyi milletten alıyor. Milletten aldığı için milletle barışık. Recep Tayyip Erdoğan inşallah 14 Mayıs akşamı AK Parti Genel Merkezinin balkonundan ‘teşekkürler ey Türkiye’ diyecek. Allah yolumuzu açık eylesin” ifadelerini kullandı.

Bakan Nebati, Akdeniz Belediyesinin ardından Hastane Caddesinde esnafı ziyaret ederek, 'hayırlı işler' diledi.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, akpartimersinmilletvekiliadayı, hazinevemaliyebakanı, nureddinnebati, soğan, akdeniz, mersinakdeniz, mustafagültak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA