29 Nisan 2024 Pazartesi



17:21   ROMANYALı ÖĞRENCILER AKDENIZ’IN ILK VE TEK ÖĞRENME MERKEZINI ZIYARET ETTI   17:19   TARSUS GASTRONOMI MERKEZI, ŞEHRIN GÖZDE MERKEZI HALINE GELDI   13:48   MERSIN’DE ÇAMKESE BÖCEĞINE KARŞı BIYOLOJIK MÜCADELEYE BAŞLANDı   13:46   UMUT VE SANAT BIR ARAYA GELDI   12:59   BAŞKAN OLDU, EYLEMI BıRAKMADı!   12:06   "MERSIN OLARAK ECEMIŞ FAYı’NDAN ETKILENEBILIRIZ"   12:04   MERSIN’DE DEAŞ OPERASYONU: 9 GÖZALTı   12:03   MERSIN’DE ORGANIZE SUÇ ÇETESI ÇÖKERTILDI: 6 GÖZALTı   11:52   ÇBK YENI LOGOSUNU DUYURDU   10:44   MERSIN’DE AÇıK ALANDA KAYıSı HASADı BAŞLADı   10:41   MERSIN’IN KORUMA ÇALıŞMALARı AVRUPA’DA TAKTIR GÖRDÜ   10:39   BÜYÜKŞEHIR, KENTIN DÖRT BIR YANıNDA YOLLARı YENILIYOR   10:37   BAKıMEVINDEKI DAYAK DEHŞETI KAMERADA   10:36   MERSIN’DE KAYıP YAŞLı ADAM IÇIN ARAMA ÇALıŞMASı 3’ÜNCÜ GÜNÜNDE   10:35   TARSUS’TA CAM YÜKLÜ TıR YANDı   11:51   TÜRKIYE, VENEZUELA’DA 5’INCI BÜYÜK TEDARIKÇI   11:50   MEHMET ALI BEBEĞIN UMUDU YEŞERDI: 60 MILYON TL TOPLANDı   11:49   HER 100 ÇOCUKTAN 20’SI ÇALıŞıYOR   11:48   MINIKLER, ÇOCUK BAYRAMı’NDA DOYASıYA EĞLENDI   11:46   AKDENIZ BELEDIYESI’NDEN VATANDAŞLARA VERGI HATıRLATMASı  
 
 
 
 
MERSİN’DE YEŞİL SOL PARTİ’NİN BÜRO AÇILIŞI MİTİNGE DÖNÜŞTÜ
   

Yeşil Sol Parti, Şevket Sümer’de miting havasında seçim bürosu açtı

 

Tarih : 8 Nisan 2023 Cumartesi 11:53

Yeşil Sol Parti’nin Mersin’deki seçim bürosu açılışında halaylar eşliğinde “14 Mayıs’ta Birlikte Değiştireceğiz” sloganları atıldı. Mitinge dönüşen açılışta; Yeşil Sol Parti Eş Genel Sözcüsü İbrahim Akın ve DBP Eş Genel Eşbaşkanı Saliha Aydeniz  “14 Mayıs’ta şu sözü veriyoruz, bu ülkede yeni bir hayat başlayacak. Yeni bir demokratik cumhuriyetin inşasını hep birlikte gerçekleştireceğiz” mesajı verdi.

Yeşiller ve Sol Gelecek (Yeşil Sol) Partisi’nin Mersin’deki ilk seçim bürosu açıldı. Akdeniz ilçesindeki Şevket Sümer Mahallesi’nde düzenlenen açılış töreni, kısa sürede mitinge dönüştü. Seçim bürosu önünde yüzlerce kişi toplandı. Açılışa; Yeşil Sol Parti Eş Genel Sözcüsü İbrahim Akın, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel EşBaşkanı Saliha Aydeniz, HDP Mersin il Eşbaşkanları Bedriye Kuş ile Hoşyar Sarıyıldız, Yeşil Sol Parti Mersin İl Eşsözcüleri Ziya Uncu ve Zeliha Burcu Acar, il yöneticileri, Akdeniz ve Toroslar, ilçe yöneticileri katıldı.

“Yeni bir hayat başlayacak”

Büronun bulunduğu sokakta toplanan halk, çalınan müzikler eşliğinde halay çekti. HDP Mersin İl Eşbaşkanı Hoşyar Sarıyıldız ve Yeşil Sol Parti Mersin İl Eşsözcüsü Zeliha Burcu Acar halkı selamladı.

Yeşil Sol Parti Eş Genel Sözcüsü İbrahim Akın, Yeşil Sol Parti’nin ambleminde somutlayan bilge ağacının altında birleşen bütün Türkiye halklarının ortak mücadelesinin sembolü olup 14 Mayıs seçimlerinde iktidarı göndereceklerini kaydetti. Akın, "Bu ülkede yeni yüzyılın işareti olan ekolojik, yerel, demokratik cumhuriyeti hep birlikte inşa edeceğiz. Ülkemiz çok ağır ekonomik ekolojik, siyasal krizin altında maalesef eziliyor. Dolayısıyla biz 14 Mayıs’ta şu sözü veriyoruz, bu ülkede yeni bir hayat başlayacak. Yeni bir demokratik cumhuriyetin inşasını hep birlikte gerçekleştireceğiz. Yeni bir yüzyılı başlatacağız" dedi.

“Mersin’de 2 vekilimiz vardı, bu seçimlerden sonra bunu iki katına çıkaracağız”

DBP Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz de, "Bu daha başlangıç. Her geçen gün buradaki coşku büyüyor. Tarihi bir seçimi karşılıyoruz. Bugüne kadar nasıl mücadele ettiysek bundan sonrada mücadelemizi büyüterek etmeye devam edeceğiz.  Seçim bu yüzden bir araçtır. Biz bütün dünyaya “Jin, Jiyan, Azadî” sloganı ile örnek olduk. Biz bu seçim büroları ile sokak sokak, ev ev dolaşacağız. Bu seçim özgürlük ve barışı kendisiyle getirecektir. İnancımız diridir. Bu saatten itibaren bu iktidarın gitmesi için çalışacağız. Mersin’de 2 vekilimiz vardı, bu seçimlerden sonra bunu iki katına çıkaracağız. Anlayışımız ve siyasetimizle Türkiye’ye demokrasi ve eşitlik gelecek. Yolumuz açık olsun" ifadelerini kulladı.

Konuşmalar ardından çekilen halaylarla etkinlik son buldu.

Paylaş :
 
Etiketler :  yeşilsolparti, mersin, 14mayıs, ibrahimakın, dbp, salihaaydeniz, şevketsümermahallesi, bedriyekuş, hoşyarsarıyıldız, ziyauncu, zelihaburcuacar, akdeniz, toroslar

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA