2 Ağustos 2025 Cumartesi



16:58   SEÇER: “BOMBOŞ BIR DOSYA VE DAYANAKSıZ IDDIALAR”   15:53   ACıLı BABA; “GERÇEKLER ÇARPıTıLıYOR”   15:07   MEZITLI BELEDIYESI, ARAS’A VERDIĞI SÖZÜ TUTMADı   15:04   TARSUS’TA KALDıRıMLARı IŞGAL EDEN TEZGAHLAR KALDıRıLDı   14:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA MESLEK ANAHTARı!   14:55   ERKEN YAŞTA EVLILIĞE HAYıR!   14:45   AKDENIZLI ÜRETICILERIN YOL ÇILESI SONA ERIYOR   14:31   KAŞLı’DA KAPSAMLı SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   13:51   DENETIMI GÖRÜNCE POLISLERE ÇARPıP KAÇTı   13:46   TEMMUZ’DA IHRACAT REKORU KıRıLDı   13:38   ADANA’DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 YARALı   13:36   BıÇAKLADıĞı KADıNA ’AFFıNA SıĞıNıYORUM’ MESAJı ATTı   13:33   NEM BUNALTTı, YAYLACıLAR DEREDE SERINLEDI   13:30   ANAMUR’DAKI CINAYETE KARıŞAN 4’ÜNCÜ ŞÜPHELI DE TUTUKLANDı   13:29   PET ŞIŞEYLE BENZIN ALıP ORMANı YAKTıLAR   13:27   DEAŞ’A FINANS SAĞLAYAN ŞÜPHELILERE OPERASYON: 2 GÖZALTı   15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI  
 
 
 
 
DEPREMZEDE AİLE 50 GÜN SONRA BEBEKLERİNE KAVUŞTU
   

Çocuklarını kucaklarına almanın mutluluğunu yaşayan aile, uzun süre bebeklerini sevdi

 

Tarih : 28 Mart 2023 Salı 16:26

Kahramanmaraş'ta depremlerde bebekleri enkaz altında kalan, ardından kurtarma ekipleri tarafından çıkarıldıktan sonra Mersin'e getirilen yabancı uyruklu ailenin bebekleri, DNA testlerinin ardından 50 gün sonra anne ve babasına teslim edildi. Çocuklarını kucaklarına almanın mutluluğunu yaşayan aile, uzun süre bebeklerini sevdi.

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde binlerce insan hayatını kaybederken, çok sayıda vatandaş da enkaz altında kaldı. Kahramanmaraş'ta yaşayan Katibe ve Naser Alkhalef çiftinin 10 aylık bebeği Musa da enkaz altında kaldı. Yapılan arama-kurtarma çalışmalarında bebek bulundukları yerden sağlıklı bir şekilde çıkartılırken, Mersin Şehir Hastanesine getirildi. Aile 50 gündür çocuklarını ararken, Mersin'den gelen mutlu haberle sevindi. Çocuklarının Davultepe Çocuk Evleri Sitesinde olduğunu öğrenen aile, dün Mersin'e gelerek DNA testi yaptırdı. Yapılan test sonucunda çocuğun aileye ait olduğu belirlenirken, kendilerine bugün teslim edildi. 50 gün sonra çocuklarını kucaklarına almanın mutluluğunu yaşayan aile, uzun süre bebeklerini sevdi.

"Kucağıma alınca çok mutlu oldum"

Çocuklarına kavuşma anlarını gazetecilerine anlatan anne Katibe Alkhalef, depreme Kahramanmaraş'ta yakalandıklarını belirterek, "Biz oraya yeni gitmiştik. Daha 2 hafta bile olmamıştı Kahramanmaraş'a gitmemiz. Eşim daha yeni işe başlamıştı. Deprem sırasında evde yatıyorduk. Birden depreme uyandık. Biz hemen dışarı kaçtık ama 3 çocuğumuzdan Musa içeride kaldı. Dışarı çıktığımızda birden evimiz yıkıldı. Çocuğumuz içerde kalınca hemen polisi aradık. Çocuğumuzu araya araya buraya kadar geldik ve Allah'a şükür bulduk. Çocuğumu burada kucağıma alınca çok mutlu oldum. Tabii o da beni görünce çok mutlu oldu" diye konuştu.

DNA testinin olumlu çıkmasından sonra çocuklarını aldıklarını belirten Alkhalef, "Umudumuzu aslında yitirmiştik çünkü çok zaman geçti. Bu gelen haberle çok mutlu oldum. Çocuğumuza da burada çok iyi bakmışlar. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herkesten Allah razı olsun" ifadelerini kullandı.

Baba Naser Alkhalef ise depremden sonra direkt dışarı kaçtıklarını ve evlerinin yıkıldığını söyledi. Dışarı çıktığında Musa'yı bulamadıklarını kaydeden Alkhalef, bugün çocuklarına kavuştukları için çok mutlu olduklarını dile getirdi.

"28 yabancı uyruklu çocuğu ailesine teslim ettik"

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Aysel Gürsoy da deprem bölgelerinden yaralı olarak Mersin'e getirilen depremzede çocukları, tedavilerinin ardından devlet korumasına aldıklarını vurgulayarak, "Bakım ve koruma altına aldığımız çocuklarımızın aile tespit çalışmalarını, gerekirse DNA testlerini yaptık. Ailesiyle resmi bağını teslim ettiğimiz 28 yabancı uyruklu çocuğumuzu ailelerine teslim ettik. Şu an kurumumuzda 5 yabancı uyruklu çocuğumuz kaldı. Bu çocuklarımızla ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. Çocuklarımız ailelerine kavuştuğu için çok mutluyuz. Musa'yı da biz 21 gün önce devlet korumasına aldık. Burada bütün bakımlarını üstlendik. Bugün Musa'yı ailesiyle kavuşturmanın mutluluğunu yaşadık" şeklinde konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, deprem, depremzede, katibevenaseralkhalef, ayselgürsoy

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA