3 Ağustos 2025 Pazar



16:58   SEÇER: “BOMBOŞ BIR DOSYA VE DAYANAKSıZ IDDIALAR”   15:53   ACıLı BABA; “GERÇEKLER ÇARPıTıLıYOR”   15:07   MEZITLI BELEDIYESI, ARAS’A VERDIĞI SÖZÜ TUTMADı   15:04   TARSUS’TA KALDıRıMLARı IŞGAL EDEN TEZGAHLAR KALDıRıLDı   14:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA MESLEK ANAHTARı!   14:55   ERKEN YAŞTA EVLILIĞE HAYıR!   14:45   AKDENIZLI ÜRETICILERIN YOL ÇILESI SONA ERIYOR   14:31   KAŞLı’DA KAPSAMLı SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   13:51   DENETIMI GÖRÜNCE POLISLERE ÇARPıP KAÇTı   13:46   TEMMUZ’DA IHRACAT REKORU KıRıLDı   13:38   ADANA’DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 YARALı   13:36   BıÇAKLADıĞı KADıNA ’AFFıNA SıĞıNıYORUM’ MESAJı ATTı   13:33   NEM BUNALTTı, YAYLACıLAR DEREDE SERINLEDI   13:30   ANAMUR’DAKI CINAYETE KARıŞAN 4’ÜNCÜ ŞÜPHELI DE TUTUKLANDı   13:29   PET ŞIŞEYLE BENZIN ALıP ORMANı YAKTıLAR   13:27   DEAŞ’A FINANS SAĞLAYAN ŞÜPHELILERE OPERASYON: 2 GÖZALTı   15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI  
 
 
 
 
MERSİN’DEN DEPREM BÖLGESİNE 160 TON NARENCİYE ÜRÜNÜ GÖNDERİLDİ
   

Mersinli narenciye üreticilerinin bahçelerinden toplanan 160 ton limon ve portakalın, paketlendikten sonra Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’daki depremzedelere dağıtılmak üzere gönderildiği bildirildi.

 

Tarih : 23 Mart 2023 Perşembe 14:44

Mersin Büyükşehir Belediyesi, üzerinden 45 gün geçmesine karşın, deprem felaketini yaşayan vatandaşların her alanda yanında yer almaya devam ediyor. Bu çerçevede Mersinli narenciye üreticilerinin bahçelerinden toplanan 160 ton limon ve portakal, paketlendikten sonra Adıyaman, Malatya, Kahramanmaraş ve Hatay’daki depremzedelere dağıtılmak üzere yola çıktı.

“Üreticilerimize destek, vatandaşlarımıza vitamin oldu, iyi de oldu”

Hayata geçirilen projeyle ilgili sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, “Mersin narenciyenin başkentidir. Çok sayıda çiftçimiz limon ve portakal üreterek, evinin geçimini sağlıyor. Biz de bu ürünleri üreticiden satın aldık, bir güzel paketledik, deprem bölgesindeki vatandaşlarımız için yola çıkardık. Afiyetle yesinler. Üreticilerimize destek, vatandaşlarımıza vitamin oldu, iyi de oldu” ifadelerini kullandı.

“Amacımız hem üreticiye hem depremzedeye destek”

Proje hakkında bilgi veren Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Selçuk Şahutoğlu ise üreticilerin girdi maliyetlerinin her yıl yükseldiğine dikkat çekerek, “Yıldan yıla artan üretim maliyetleri ile beraber, narenciye sektöründe de bir pazar sorunu oluştu. Çünkü maliyetler yükseldi. Tüccar ve ihracatçıların vermiş olduğu fiyatlar ise üreticiyi memnun etmiyor ve narenciye dalında kalıyor” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hem üreticinin yaşadığı sıkıntıya çare olmak hem de depremzede vatandaşlara destek olmayı hedeflediklerini ifade eden Şahutoğlu, “Büyükşehir Belediyesi olarak hem yaşanan bu soruna ışık tutmak hem de üreticilerin ürettikleri limon ve portakalı satın alıp, deprem bölgesinde yaşayan depremzedelere ulaştırmayı hedefliyoruz. Bu proje çerçevesinde 80 ton limon ve 80 ton portakalı satın alıp Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Hatay bölgesindeki çadır kentlerde yaşayan depremzedelerimize ulaştıracağız” diye konuştu.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, narenciye, adıyaman, malatya, kahramanmaraş, hatay, mersinbüyükşehirbelediyesi, vahapseçer, selçukşahutoğlu

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA