25 Mayıs 2024 Cumartesi



14:41   MOTOSIKLETLI TRAFIK POLIS TIMLERI SERTIFIKALARıNı ALDı   14:34   MEHMETÇIK PARKı YENILENIYOR   14:11   TARSUS BELEDIYESI ILE KONFORLU YOLLAR, VERIMLI HASATLAR   11:51   TARSUS BELEDIYESI ILE KENDI IŞLERINI KURDULAR   11:47   KAMYON ÖĞRENCI SERVISINE ÇARPTı, O ANLAR KAMERADA   11:25   DEV PROJEDE 16 TÜNEL, 8’ER VIYADÜK VE KÖPRÜ HIZMETE GIRDI   11:23   AKDENIZ ZABıTASı ZINCIR MARKETLERI DENETLEDI   10:36   "DIJITALLEŞME HAYATTA KALABILME KONUSUDUR”    10:35   CHP MERSIN İL BAŞKANLıĞı’NDAN ‘BÜYÜK EMEKLI MITINGI’ ÇAĞRıSı   10:34   KADıNLAR BÜYÜKŞEHIR’IN DESTEĞINI HER ALANDA HISSEDIYOR   10:32   BÜYÜKŞEHIR’DEN HEM REHBERLIK HEM DE PSIKOLOJIK DESTEK HIZMETI   10:31   AKDENIZ BELEDIYESI ETÜT MERKEZINDE YıLSONU ETKINLIĞI   10:30   MEZITLI’DE PATILI DOSTLAR IÇIN FARKıNDALıK TOPLANTıSı GERÇEKLEŞTI   10:28   GEÇMIŞIN IZLERI TARSUS KÜLTÜR EVI’NDE HAYAT BULUYOR   10:27   TARSUS’TA YANAN TıRDA YÜKLÜ 7 SıFıR ARAÇ YANDı   10:25   KıZ ISTEME DÖNÜŞÜ FECI KAZA: 14 YARALı   10:24   MERSIN’DE SON ZAMANLARDA TAKSICILERE YÖNELIK SALDıRıLAR PROTESTO EDILDI   10:21   BÜYÜKŞEHIR’IN SPORBÜS’Ü ÇOCUKLAR IÇIN YOLLARDA   14:34   AKDENIZ’IN IHRACAT ŞAMPIYONLARı ÖDÜLLENDIRILDI   14:33   MERSIN’DE TURIZM GELIŞECEK  
 
 
 
 
50 MİLYON LİRALIK VURGUNDA 19 TUTUKLAMA
   

İzmir merkezli kripto para dolandırıcılığı operasyonunda 19 şüpheli tutuklandı

 

Tarih : 18 Mart 2023 Cumartesi 10:59

Vatandaşların kripto para varlıklarını ele geçiren ve 50 milyon lira haksız kazanç sağladığı belirlenen şebekeye yönelik İzmir merkezli 'Cüzdan Operasyonu'nda gözaltına alınan şüphelilerden 19'u tutuklandı. Operasyonda şüphelilerden el konulan çok sayıda dijital materyallerinin incelemesinde ise şüphelilerin müştekileri dolandırmak için sahte site kurdukları, başkalarının üzerine telefon hattı aldıkları ve paralarla çekilmiş fotoğraflar ile kendi aralarında para transferi yaptıklarına dair yazışma içerikleri ortaya çıktı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, gerçeğine yakın taklit bir internet sitesi oluşturup, sosyal medya platformlarından '5. yıla özel kripto para dağıtılıyor' vaadi ile vatandaşlara link gönderen ve GSM onay kodu aldıkları vatandaşların kripto para hesaplarını ele geçiren şebekeyi tespit etti. Bu yöntemle bir çok vatandaşı dolandıran 2 Gürcistan ve 1 Ukrayna vatandaşı olmak üzere tespit edilen 64 şüpheliyi yakalamak için Siber polisi ekipleri harekete geçti. İzmir merkezli, Adana, Aksaray, Ağrı, Aydın, Ankara, Antalya, Bursa, Isparta, İstanbul, Hakkari, Kırklareli, Kocaeli, Mersin, Muğla, Niğde ve Samsun illerinde gerçekleşen eş zamanlı baskınlarda 48 şüpheli gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramalarda ise çok sayıda dijital materyal ele geçirildi.

19 şüpheli tutuklandı

Gözaltına alınan 48 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı. 18 farklı ilde yakalanan şüphelilerden 14'ü ifadelerinin ardından salıverilirken, 34 şüpheli adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan şüphelilerden 19'u tutuklanırken 15 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Paylaş :
 
Etiketler :  izmir, adana, aksaray, ağrı, aydın, ankara, antalya, bursa, ısparta, istanbul, hakkari, kırklareli, kocaeli, mersin, muğla, niğde, samsun, kriptopara, dolandırıcılık, gürcistan, ukrayna, gözaltı, tutuklama, asayiş

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA