3 Ağustos 2025 Pazar



16:58   SEÇER: “BOMBOŞ BIR DOSYA VE DAYANAKSıZ IDDIALAR”   15:53   ACıLı BABA; “GERÇEKLER ÇARPıTıLıYOR”   15:07   MEZITLI BELEDIYESI, ARAS’A VERDIĞI SÖZÜ TUTMADı   15:04   TARSUS’TA KALDıRıMLARı IŞGAL EDEN TEZGAHLAR KALDıRıLDı   14:58   BÜYÜKŞEHIR’DEN KADıNLARA MESLEK ANAHTARı!   14:55   ERKEN YAŞTA EVLILIĞE HAYıR!   14:45   AKDENIZLI ÜRETICILERIN YOL ÇILESI SONA ERIYOR   14:31   KAŞLı’DA KAPSAMLı SORUŞTURMA BAŞLATıLDı   13:51   DENETIMI GÖRÜNCE POLISLERE ÇARPıP KAÇTı   13:46   TEMMUZ’DA IHRACAT REKORU KıRıLDı   13:38   ADANA’DA EĞITIM UÇAĞı DÜŞTÜ: 2 YARALı   13:36   BıÇAKLADıĞı KADıNA ’AFFıNA SıĞıNıYORUM’ MESAJı ATTı   13:33   NEM BUNALTTı, YAYLACıLAR DEREDE SERINLEDI   13:30   ANAMUR’DAKI CINAYETE KARıŞAN 4’ÜNCÜ ŞÜPHELI DE TUTUKLANDı   13:29   PET ŞIŞEYLE BENZIN ALıP ORMANı YAKTıLAR   13:27   DEAŞ’A FINANS SAĞLAYAN ŞÜPHELILERE OPERASYON: 2 GÖZALTı   15:23   MEÜ ÖĞRENCILERINDEN ‘YERLI ÇIP’ HAMLESI   15:15   MERSIN YEREL BASıNı ZORDA!   15:11   KAZA YERINDE YENIDEN KEŞIF KARARı!   15:07   BAKANLıK YETKILILERI AKKUYU NGS’YI GEZDI  
 
 
 
 
DEPREMZEDE KADINLAR MERSİN’İN TARİHİ VE KÜLTÜREL YERLERİNİ GEZDİ
   

Akdeniz Belediyesi, deprem felaketi nedeniyle Mersin’e göç eden afet mağduru kadınları, kentin tarihi, kültürel ve turistik yerlerini gezdirdi.

 

Tarih : 9 Mart 2023 Perşembe 18:12

Akdeniz Belediyesi, 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerin yaralarını sarmaya, Akdeniz ilçesi sınırları içinde misafir edilen afet mağduru ailelere destek olmaya devam ediyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen bir etkinlikle, Hatay ve Kahramanmaraş’tan Mersin’e göç eden ve Akdeniz Belediyesine ait kültür ve sanat evleri, hizmet binaları ve tesislerde ağırlanan aileler için kadınlar gününe özel gezi düzenlendi.

"Geri döneceğiz Hatay"

Kadınların ağırlıkta olduğu geziye çocukları da katılırken, yolculuk öncesi konuklara kumanyalar ikram edildi. Ardından otobüslere binen konuklar, sırasıyla Erdemli’de bulunan turistik Kızkalesi’ni görme ve gezme şansı yakaladı, ardından Cennet Cehennem Obruğuna indiler. Duygusal anların da yaşandığı gezide bazı depremzede vatandaşlar, Kızkalesi sahilindeki kumlara 'Geri Döneceğiz Hatay', 'Canım Hatay' yazdı. Gün içinde Erdemli Çamlığını da gezen depremzede aileler, burada çocuklarıyla birlikte eğlenceli dakikalar geçirdi. Depremin ruhlarında oluşturduğu stres, korku ve travmalardan bir nebze uzaklaştı.

Duygularını dile getiren depremzede kadınlar, kayıplarını, yaşadıkları acı ve felaketi unutmalarının mümkün olmadığını, ancak bu tür etkinliklerle bir nebze de olsa umutlarını taze tutmaya çalıştıklarını anlattı. Depremzede aileler, kendilerine sunulan destek ve imkanlar nedeniyle de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak ile Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlü ve personeline teşekkür etti.

Paylaş :
 
Etiketler :  mersin, depremzede, hatay, akdenizbelediyesi, mustafagültak

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA