31 Ekim 2025 Cuma



15:07   MERSIN’DE BAĞıMLıLıĞA KARŞı PEDALLAR GELECEK IÇIN DÖNECEK   14:25   MOTOSIKLETLE KAMYONET ÇARPıŞTı, KAZA ANı KAMERAYA YANSıDı   13:53   AKDENIZ BELEDIYE SPOR’DAN KAYSERI’DE ŞAMPIYONLUK GEÇIDI   13:49   TARSUS’TA CUMHURIYET COŞKUSU SEFO KONSERIYLE ZIRVEYE ULAŞTı   13:43   DESTE DESTE PARA ÇıKTı: LOCA BILETI SATARAK DOLANDıRıCıLıK YAPAN 16 ŞÜPHELI YAKALANDı   11:58   VALI TOROS: "MERSIN’DE 240 MILYAR TL’LIK YATıRıM DEVAM EDIYOR"   11:35   ANAMUR’DA MODERN ADLIYE SARAYı HIZMETE HAZıRLANıYOR   10:50   KENT ORKESTRASıNDAN CUMHURIYET COŞKUSU   10:40   MERSIN’DE UYUŞTURUCU OPERASYONU: 5 ŞÜPHELI TUTUKLANDı   10:08   MERSIN’DE ÜRETICIYE FIDE VE GÜNEŞ PANELI DESTEĞI   10:05   AKDENIZ BELEDIYESINDEN ’MEME KANSERI FARKıNDALıĞı’ IÇIN PEMBE KURDELE   09:50   TOROSLAR’DA ÇİFTE BAYRAM SEVİNCİ   16:45   TARıM SEKTÖRÜNDE ENDIŞE OLUŞTURAN KARAR IPTAL EDILDI   16:41   BAŞKAN SEÇER: "İYI KI CUMHURIYET VAR"   16:36   GÖRME ENGELLILER DÜNYA HALTER ŞAMPIYONASı MERSIN’DE BAŞLADı   16:32   KAZADA KARAR ÇıKTı: KEMAN SANATÇıSı LAÇIN AKYOL’U ÖLDÜREN SÜRÜCÜYE 4,5 YıL HAPIS   16:29   MERSIN’DE KAZADA HAYATıNı KAYBEDEN 3 KIŞI TOPRAĞA VERILDI   16:26   YURT DıŞıNDAN GELEN MIDE KANSERI HASTASı MERSIN’DE SAĞLıĞıNA KAVUŞTU   16:21   4 YıLDıR ARANıYORDU: 50 YıL HAPIS CEZASıYLA ARANAN FIRARI YAKALANDı   16:20   OTOMOBIL UÇURUMA YUVARLANDı, SÜRÜCÜ HAYATıNı KAYBETTI  
 
 
 
 
E-DEVLET, SGK ÖNLERİNDEKİ EYT KUYRUĞUNU AZALTTI
   

Mersin’de EYT düzenlemesinden faydalanarak emekli olmak isteyen vatandaşlar işlemlerini ’e-Devlet’ üzerinden gerçekleştirince, SGK önündeki kuyruklar da azaldı.

 

Tarih : 8 Mart 2023 Çarşamba 15:02

3 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde başvuru süreci başladı. EYT düzenlemesinden faydalanarak emekli olmak isteyen vatandaşlar, işlemlerini hem 'e-Devlet' üzerinden hem de SGK müdürlüklerinden gerçekleştirebiliyor. Bu çerçevede Mersin'de söz konusu düzenlemeden faydalanmak isteyen birçok vatandaşın elektronik ortamı kullanarak başvuru yapması, SGK önlerindeki kuyrukları da azalttı.

Kentte düzenlemeden faydalanması beklenen 30-35 bin civarında EYT'li olabileceği belirtilirken, deprem felaketi dolayısıyla Hatay SGK İl Müdürlüğünün tahsis talepleri de Mersin SGK İl Müdürlüğünce yapılıyor. Dolayısıyla Mersin'de düzenlemeden faydalanacak kişilerin, bu sayının çok daha üzerinde olması bekleniyor. İlk 3 günde binlerce başvurunun yapıldığı Mersin SGK İl Müdürlüğünde, başvuruların yüzde 70'i 'e-Devlet' üzerinden yapıldı. Bu durumun, insanların pandemi sürecinde bütün iş ve işlemlerini elektronik ortamda yapma alışkanlığı kazanmış olmasından kaynaklandığı bildirildi. Birkaç ay önce de borçlanma taleplerini kurum önünde sıra beklemeden 'e-Devlet' üzerinden gerçekleştiren vatandaşların, bu kolaylığın farkına varmış olmaları da bir başka etken oldu.

Öte yandan, başvuruların 'e-Devlet' üzerinden yapılması, SGK personelinin de zamandan tasarruf etmesini sağlıyor. Böylelikle emeklilik işlemleri daha hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Düzenlemeden faydalanmak isteyenler, 'e-Devlet' üzerinden kurumlar menüsüne girerek 'Çalışma Bakanlığı' seçeneğini seçip, Sosyal Güvenlik Kurumundaki arama motorundan 'emeklilik talebi veya tahsis talebi' yazarak çıkan ekrandan başvurularını elektronik ortamda yapabiliyor.

Diğer yandan, vatandaşların başvuru için acele etmesine gerek olmadığı da ifade edilirken, 4 Mart'ta yapılan başvuru ile 30 Mart'ta yapılan başvuru arasında hiçbir fark olmadığı, yasanın 'müracaat tarihini takip eden ay başından itibaren maaş bağlanır' dediği hatırlatıldı. Ayrıca, emekli olmak isteyen çalışanların, SGK'dan 'emekli olabilir' yazısını almak zorunda olmadığı da belirtildi.

Paylaş :
 
Etiketler :  e-devlet, sgk, eyt

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2025 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA