18 Mart 2026 Çarşamba



16:11   TOROSLAR’DA PARK VE YEŞİL ALANLAR BAKIMDAN GEÇİYOR   15:30   YENIŞEHIR’DE ÜRETICIYE ‘ON NUMARA’ HIZMET ÇIFTÇIYE ÜCRETSIZ SOLUCAN GÜBRESI DESTEĞI   12:14   ANAMUR’DA HANIMLARA ÖZEL KADİR GECESİ PROGRAMI DÜZENLENDİ   12:11   MERSİN BÜYÜKŞEHİR, “YAŞLI DESTEK HİZMETLERİ” İLE YAŞ ALMIŞLARIN EVİNDE BİR SES OLUYOR    12:05   ANAMUR’DA HAFIZLAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   11:59   MERSİN BÜYÜKŞEHİR’İN MUTFAK ATÖLYESİ ÇOCUKLARA YENİ BECERİLER KAZANDIRIYOR   10:35   ANAMUR’DA RAMAZAN BULUŞMASı: İL MÜFTÜSÜ MUSTAFA TOPAL DIN HIZMETLERINI YERINDE İNCELEDI   17:10   YENIŞEHIR HALK KART ARALıK AYı ÖDEMELERI HESAPLARA AKTARıLDı   17:07   AKDENIZ BELEDIYE SPOR U-14 FUTBOL TAKıMı TÜRKIYE ŞAMPIYONASı YOLUNDA   17:03   AKDENİZ BELEDİYESİ TENİS KURSU GENÇ YETENEKLER YETİŞTİRİYOR   16:58   BAŞKAN YILDIZ, ÇALIŞMA ARKADAŞLARIYLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:42   MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDEN DENİZİ KİRLETEN GEMİYE 13 MİLYON 187 BİN 913 TL CEZA   15:40   BÜYÜKŞEHİR EMEKLİ EVLERİNDE YENİ YIL COŞKUSU YAŞANDI EMEKLİ EVİ ÜYELERİ, YENİ YILA BÜYÜKŞEHİR’LE ‘MERHABA’ DEDİ    15:37   BÜYÜKŞEHİR YENİ YILDA KAYNAR İKRAMIYLA MERSİNLİLERİN İÇİNİ ISITTI   15:35   MEDEKA VE TADEKA’DAN KENT KÜLTÜRÜNE KATKI   15:31   BAŞKAN SEÇER VE MERAL SEÇER, BOZYAZILI YURTTAŞLARLA İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU   15:27   BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖZEL GEREKSİNİMLİ BİREYLER İÇİN MAHREMİYET EĞİTİMİ   15:24   BAŞKAN SEÇER, SPOR PARK TARSUS YERLEŞKESİ’NDE İNCELEMELERDE BULUNDU   15:21   BAŞKAN YILDIZ, “TOROSLAR, MERSİN’DE SPORUN BAŞKENTİ OLACAK”   15:16   MERSIN’IN GELECEĞI BU HAVZADA YEŞERIYOR YENIŞEHIR’DE ‘EKOLOJIK TARıM’ HAMLESI 10 BIN TıBBI VE AROMATIK BITKI TOPRAĞA EKILDI  
 
 
 
 
E-DEVLET, SGK ÖNLERİNDEKİ EYT KUYRUĞUNU AZALTTI
   

Mersin’de EYT düzenlemesinden faydalanarak emekli olmak isteyen vatandaşlar işlemlerini ’e-Devlet’ üzerinden gerçekleştirince, SGK önündeki kuyruklar da azaldı.

 

Tarih : 8 Mart 2023 Çarşamba 15:02

3 Mart 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe giren Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinde başvuru süreci başladı. EYT düzenlemesinden faydalanarak emekli olmak isteyen vatandaşlar, işlemlerini hem 'e-Devlet' üzerinden hem de SGK müdürlüklerinden gerçekleştirebiliyor. Bu çerçevede Mersin'de söz konusu düzenlemeden faydalanmak isteyen birçok vatandaşın elektronik ortamı kullanarak başvuru yapması, SGK önlerindeki kuyrukları da azalttı.

Kentte düzenlemeden faydalanması beklenen 30-35 bin civarında EYT'li olabileceği belirtilirken, deprem felaketi dolayısıyla Hatay SGK İl Müdürlüğünün tahsis talepleri de Mersin SGK İl Müdürlüğünce yapılıyor. Dolayısıyla Mersin'de düzenlemeden faydalanacak kişilerin, bu sayının çok daha üzerinde olması bekleniyor. İlk 3 günde binlerce başvurunun yapıldığı Mersin SGK İl Müdürlüğünde, başvuruların yüzde 70'i 'e-Devlet' üzerinden yapıldı. Bu durumun, insanların pandemi sürecinde bütün iş ve işlemlerini elektronik ortamda yapma alışkanlığı kazanmış olmasından kaynaklandığı bildirildi. Birkaç ay önce de borçlanma taleplerini kurum önünde sıra beklemeden 'e-Devlet' üzerinden gerçekleştiren vatandaşların, bu kolaylığın farkına varmış olmaları da bir başka etken oldu.

Öte yandan, başvuruların 'e-Devlet' üzerinden yapılması, SGK personelinin de zamandan tasarruf etmesini sağlıyor. Böylelikle emeklilik işlemleri daha hızlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Düzenlemeden faydalanmak isteyenler, 'e-Devlet' üzerinden kurumlar menüsüne girerek 'Çalışma Bakanlığı' seçeneğini seçip, Sosyal Güvenlik Kurumundaki arama motorundan 'emeklilik talebi veya tahsis talebi' yazarak çıkan ekrandan başvurularını elektronik ortamda yapabiliyor.

Diğer yandan, vatandaşların başvuru için acele etmesine gerek olmadığı da ifade edilirken, 4 Mart'ta yapılan başvuru ile 30 Mart'ta yapılan başvuru arasında hiçbir fark olmadığı, yasanın 'müracaat tarihini takip eden ay başından itibaren maaş bağlanır' dediği hatırlatıldı. Ayrıca, emekli olmak isteyen çalışanların, SGK'dan 'emekli olabilir' yazısını almak zorunda olmadığı da belirtildi.

Paylaş :
 
Etiketler :  e-devlet, sgk, eyt

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 
  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA