6 Mayıs 2026 Çarşamba



17:40   YARGITAY BOZDU, YEREL MAHKEME GERİ ADIM ATMADI   16:02   “ ENERJİSA İŞLEM MERKEZİ KAPATILMAMALI”   15:56   MERSİN’DE TRAFİK HAFTASINDA FARKINDALIK ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ   15:53   MERSİN, TÜRKİYE KÜLTÜR YOLU FESTİVALİNE HAZIRLANIYOR   15:18   TARİHİ GEÇMİŞ SALAM YİYEN 4 ÖĞRENCİ HASTANEYE KALDIRILDI   15:13   MERSİN’DE ÖLEN 2 KARDEŞİN CENAZESİ GÖZYAŞLARI ARASINDA DEFNEDİLDİ   13:40   BİRİNİ SATIN ALDI, DİĞERİNİ ÇALDI: O ANLAR KAMERADA   11:32   “SORULARA CEVAP YOK, SAYFALAR DOLUSU HİKÂYE VAR” CHP’Lİ GÜLCAN KIŞ’TAN BAKANLIĞA TEPKİ: “VERİ İSTEDİK, NUTUK GELDİ”   11:10   MERSIN’DE KAR GÜZELLIĞI DRONLA GÖRÜNTÜLENDI   11:03   TARSUS’TA ER MEYDANı DOLDU: 455 GÜREŞÇI KıYASıYA MÜCADELE ETTI   10:22   MERSIN’DE GAZILER DOĞAYLA IÇ IÇE VAKIT GEÇIRDI   10:18   MERSIN’DE ÇOCUK KAMPÜSLERINDEN ÇıKAN ESERLER SERGIDE BULUŞTU   10:15   BAŞKAN BOLTAÇ: "HAYALIM 5 BIN KIŞILIK AÇıK HAVA ETKINLIK ALANıNı KENTIMIZE KAZANDıRMAK"   10:09   MERSIN’DE TARIHI ESER OPERASYONU: TEVRAT VE EL YAZMASı ESER ELE GEÇIRILDI   16:35   KAYAN: MERSİN İHRACATI YÜZDE 34,68 ARTIŞLA 304,9 MİLYON DOLARA ÇIKTI   16:31   EKMEN: MERSIN, HIZLI TRENLE ANKARA VE İSTANBUL’A BAĞLANMALI   16:28   TARAFLAR ARASıNDAKI TARTıŞMA CINAYETLE BITTI   16:26   MERSIN’DE DEVRILEN TRAKTÖRÜN SÜRÜCÜSÜ 1 SAATLIK ÇALıŞMAYLA KURTARıLDı   16:23   MALIYECILER KAZA YAPTı: 1 ÖLÜ, 5 YARALı   15:29   MERSIN’DE HASTANEYE KALDıRıLAN AILEDEN ACı HABER: 2 ÇOCUK KURTARıLAMADı  
 
     
 
GÜLTAK, KRİZ MASASININ ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ
   

Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Kahramanmaraş merkezli 10 kenti derinden etkileyen büyük deprem felaketinin ardından Kültür Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ‘Kriz Masası’nı ziyaret ederek, 7/24 esasına göre özveriyle görev yapan belediye personelinin çalışmalarını yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı.

 

Tarih : 16 Şubat 2023 Perşembe 16:12

Türkiye’nin, belki de son bin yılın en büyük doğal afetlerinden birini yaşadığını dile getiren Başkan Gültak, “Bu kadar büyük bir afeti tarihimizde göremiyoruz. Toplamda 10 ilimizi, yüzlerce ilçeyi, kasaba ve köyümüzü kapsayan büyük bir doğal afetten bahsediyoruz. Tabi bölgeye çok yakın olan bir il ve ilçe olarak da bu doğal afette vatandaşlarımızın tercih ettiği en önemli ilçelerden biriyiz. Biz de ilk günden itibaren kriz masamızı merkezde oluşturduk” dedi.

Gültak, belediyeye bağlı 11 mahalle kültür ve sanat evinin depremzedelere açık olduğunu ve hizmet verdiğini ifade ederek, “Bu evlerimizde de kriz masasına bağlı personelimiz görev alıyor. Ekiplerimiz, ilk başta bölgede arama kurtarma, şimdi de hem enkaz kaldırma hem altyapı ile ilgili, özellikle Kırıkhan’da su şebekeleri ile ilgili çalışma yapıyor. Artık hijyen sorunu da yaşanmaya başladı. Bu nedenle Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz bölgede çöpleri toplayıp, bölgeyi temizliyor” diye konuştu.

“Mahalle kültür evlerimizi afetzede insanlarımıza açtık”

Hem coğrafi yakınlık hem de hastane kapasitesi nedeniyle Mersin’e çok sayıda yaralının ve depremzede ailenin geldiğini kaydeden Gültak, “Akdeniz Belediyesi olarak mahalle kültür evlerimizi afetzede insanlarımıza açtık. Günlük bin vatandaşımızı misafir ediyoruz. İnsanlarımıza sıcak bir yuva sağladık. Türkiye kocaman bir ailedir. Akdeniz Belediyesi olarak bizler de bu ailenin parçasıyız. Onlara aile sıcaklığını hissettirmeye çalışıyoruz. Hep birlikte, aile ortamında yaralarımızı birlikte saracağız” şeklinde konuştu.

“Sadece Akdeniz’in değil, diğer ilçelerin ihtiyaçlarını da karşılıyoruz”

Kriz Masasında telefonların susmadığını dile getiren Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Arkadaşlarımız sürekli kayıt alıyor, bilgiler burada toplanıyor. Daha sonra belediyemiz, hayırsever insanlarımızın ve iş insanlarımızın destekleri sayesinde kazanlar kaynıyor, yemekler pişiyor, kahvaltılar hazırlanıyor, elbiseler, su ve hijyen paketleri toplanıyor. Şu an sadece Akdeniz’de veya kültür evlerimizde değil, diğer ilçelerimizden talep edilen ihtiyaçlara da karşılık veriyoruz. Yardım seferberliğimiz devam edecek. Deprem mağduru tüm insanlarımıza sahip çıkacağız, onlara aile sıcaklığını hissettireceğiz. Büyük felaket sonrası gerek deprem bölgesinde gerekse kriz masası bünyesinde hiç durmadan çalışan, emek veren ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu yaramızı hep birlikte saracağız.”

Paylaş :
 
Etiketler :  akdenizbelediyesi, mustafagültak, deprem

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır.



  SPOR HABERLERİ
 



  MERSİN GÜNDEM

  NÖBETÇİ ECZANE
  SOSYAL MEDYA
 
 

 




 
 
ANASAYFA İLETİŞİM KÜNYE HABER ARŞİVİ GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersingundem.com.tr © Copyright 2019-2026 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA